Igor Dodon, invitat la Bistrița să sărbătorească împlinirea a 99 de ani de la unirea Republicii Democrate Moldovenești cu Regatul României

0
114
Basarabia Eminescu
  1. Mărţişorul din târgul Ieşilor

Înainte de sosirea primăverii în calendar, Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului”, în parteneriat cu Asociaţia „Alexandru Lăpuşneanu”, cu susţinerea Municipalităţii, invită ieşenii la cea de-a doua ediţie a evenimentului „Mărţişor – simbol şi tradiţie”, „manifestare culturală interactivă”, promit organizatorii. Piaţa Unirii din Iaşi va reuni, începând de astăzi şi până pe 5 martie, 25 de meşteri populari din diverse zone etnografice ale ţării, precum şi din Republica Moldova.

http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/cultura/martisorul-din-targul-iesilor–217372029.html

 

  1. Peste 15 mii de turiști au vizitat Republica Moldova în 2016; Vezi din ce țări au venit cei mai mulți străini

Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, numărul turiştilor şi excursioniştilor care au vizitat Republica Moldova în 2016 a scăzut cu 3,4% faţă de anul 2015. Reducerea numărului de turişti a fost condiţionată de micşorarea participanţilor la turismul emiţător cu 6,6%.

Cei mai mulți străini au venit în Republica Moldova din România – 22,7%. Restul turiștilor au venit din Rusia, Germania, Ucraina, SUA, Japonia, Olanda și Danemarca.

http://independent.md/peste-15-mii-de-turisti-au-vizitat-republica-moldova-2016-vezi-din-ce-tari-au-venit-cei-mai-multi-strainii/#.WLHoOjhbyM9

 

  1. ”Trebuie să creăm în rândul populaţiei moldoveneşti imaginea unei Românii agresive, imperialiste, care încearcă să impună conceptul fals de fraternitate”. Planul Rusiei pentru Republica Moldova, în cadrul războiului hibrid

În documentul găsit se menționează inclusiv că: ”Trebuie să creăm în rândul populaţiei moldoveneşti imaginea unei Românii agresive, imperialiste, care încearcă să impună conceptul fals de fraternitate. Din acest punct de vedere, apare necesitatea privind crearea în oraşul Chişinău, unde sunt concentrate resursele mass-media de bază, organizaţiile de tineret şi studenţeşti, cercurile de intelectuali şi clasa de mijloc, a unei baze pentru o propaganda forţată”.

Autorii propun, în special, ”crearea unei comunităţi patriotice de bloggeri care activează în diverse medii virtuale pentru soluţionarea rapidă a sarcinilor informaţionale şi propagandistice privind apărarea suveranităţii Moldovei, ca stat pro-rus, orientat spre Uniunea Economică Eurasiatică“.

http://www.b1.ro/stiri/externe/trebuie-sa-cream-in-randul-populatiei-moldovenesti-imaginea-unei-romanii-agresive-imperialiste-care-incearca-sa-impuna-conceptul-fals-de-fraternitate-planul-rusiei-pentru-republica-moldova-in-cadrul-razboiului-hibrid-178046.html

 

  1. Nu ne-a învins Voronin, nu ne va învinge nici Dodon

În noiembrie 2003, Vladimir Voronin nu ne-a învins, pentru că am ieşit în stradă împotriva federalizării. A existat un spirit colectiv de rezistenţă, de revoltă împotriva sclaviei pe care ne-o menea Dmitri Kozak, trimisul kaghebistului Vladimir Putin la Chişinău.

Asta ne aşteaptă şi în acest an. Trădătorul Igor Dodon a bătut palma, marţi, cu păpuşa numită Pavel Filip, un premier de paie, şi cu finul fidel Andrian Candu, un preşedinte de Parlament, în privinţa „reglementării conflictului transnistrean”. La rândul lui, „preşedintele parlamentului Transnistriei”, un oarecare Aleksandr Şcerba, a spus că Tiraspolul este gata să discute despre statutul zonei din stânga Nistrului, în anumite condiţii. Mai exact, Chişinăul trebuie să desfăşoare un referendum pe malul drept. Şi dacă asta s-ar întâmpla, Transnistria ar putea organiza şi ea un referendum.

http://www.timpul.md/articol/nu-ne-a-invins-voronin-nu-ne-va-invinge-nici-dodon-105341.html

 

  1. Igor Dodon, invitat la Bistrița să sărbătorească împlinirea a 99 de ani de la unirea Republicii Democrate Moldovenești cu Regatul României

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este invitat de Clubul Internațional Transilvania să sărbătorească la Bistrița împlinirea a 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Profesorul de religie ortodoxă Florin Bojor, cel care a lansat invitația, explică faptul că prezența lui Dodon la Bistrița este justificată de mai multe aspecte: socialistul este președintele tuturor cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv al cetățenilor care vor unire cu România, Bistrița a fost în Evul Mediu sub stăpânirea domnitorilor Moldovei (Ștefan cel Mare, Petru Rareș, etc.), personalități ale Bistriței sunt omagiate în Republica Moldova (Andrei Mureșanu, Liviu Rebreanu, George Coșbuc) și meșterii bistrițeni au construit cetatea Soroca.

http://infoprut.ro/46684-igor-dodon-invitat-la-bistrita-sa-sarbatoreasca-implinirea-99-de-ani-de-la-unire.html

 

  1. Au venit din Republica Moldova la studii si nu au mai plecat. Afacerile de succes dezvoltate de tineri in Iasi

Veniti in Romania la studii, multi tineri din Republica Moldova au invatat secretul unei afaceri de succes si au reusit sa intre pe piata noastra.

http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/au-venit-din-republica-moldova-la-studii-si-nu-au-mai-plecat-afacerile-de-succes-dezvoltate-de-tineri-in-iasi.html

 

  1. Igor Dodon învinovățit de „atitudine neprietenoasă” de ambasadorii SUA și României. Ce le-a răspuns președintele

Preşedintele Igor Dodon a blocat la începutul lunii februarie participarea militarilor moldoveni la o misiune comună cu NATO, în România, fără a informa autorităţile de la Bucureşti despre decizia sa.

Acest lucru i-a deranjat pe ambasadorii SUA și României, care i-au cerut explicații lui Dodon pentru gestul său. Daniel Ioniță și James D. Pettit au semnat o scrisoare comună, pe care i-au trimis-o lui Igor Dodon, acuzând o atitudine „neprietenoasă” din partea președintelui.

http://unimedia.info/stiri/doc-igor-dodon-invinovatit-de-atitudine-neprietenoasa-de-ambasadorii-sua-si-romaniei–ce-le-a-raspuns-presedintele-128565.html

 

  1. Frații de peste Prut au simțul umorului! Petiția care ar trebui să induioșeze NASA

Cetățenii din Moldova își justifică opțiunea prin apelul la ideea de similaritate. Atât ei ca nație, cât și planetele nou descoperite, reprezintă încă un mister pentru întreaga lume. În acest caz, o intenție de acest fel nu poate reprezenta decât o portiță spre o lume care este dornică să cerceteze tainele ascunse ale acestui stat.

După cum se revendică aceștia: „Suntem o țară mică din centrul Europei, oricum, total neștiuți de restul lumii. La fel ca planetele din sistemul Trappist-1. Pentru noi ar fi o mare oportunitate să spunem lumii că existăm, că suntem niște oameni minunați și ospitalieri, că avem un soare uriaș în inimile noastre și un întreg ocean de vin de cea mai bună calitate. Așteptăm exploratorii din întreaga lume să ne descopere și să ne viziteze!”.

În descrierea aceleiași petiții se mai menționează cu umor faptul că: „Nu suntem la distanță de ani-lumină, capitala noastră, Chișinău, e doar la câteva ore de zbor din orice punct al globului”.

http://www.stiripesurse.ro/fra-ii-de-peste-prut-au-sim-ul-umorului-peti-ia-care-ar-trebui-sa-induio-eze-nasa_1182009.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ