Igor Dodon pus la punct: Buletine de vot în limba moldovenească nu avem. Doar în limba română sau rusă

0
186
Basarabia Eminescu
  1. Interes mic pentru referendumul de revocare a primarului Chişinăului

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, pâna la ora 12:00 la urne s-au prezentat cu puţin sub 7% dintre alegători.

Pentru a fi validată consultarea populară, trebuie să-şi exprime opinia o treime din cele peste 650.000 de persoane cu drept de vot.

http://www.romania-actualitati.ro/interes-mic-pentru-referendumul-de-revocare-a-primarului-chisinaului-109541

 

  1. Referendumul pentru destituirea lui Dorin Chirtoacă, nevalidat. Prezenţă slabă la urne

Referendumul pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar al Chişinăului nu este valid. Prezenţa la urne a fost de doar 17,53%.

Numărul voturilor exprimate a fost de 110.502, dintre care 55,7% femei şi 44,3% bărbaţi.

http://www.romaniatv.net/republica-moldova-duminica-referendum-pentru-destituirea-lui-dorin-chirtoaca-primarul-municipiului-chisinau_388178.html

 

  1. Igor Dodon pus la punct: Buletine de vot în limba moldovenească nu avem. Doar în limba română sau rusă

Şeful statului, Igor Dodon a primit o nouă lecţie despre denumirea limbii oficiale. De această dată s-a întâmplat chiar în biroul unde a venit să voteze preşedintele. Dodon a fost pus într-o situaţie incomodă de o funcţionară a secţiei.

Tânăra l-a corectat pe șeful statului atunci când acesta a cerut un buletin în limba moldovenească și i-a spus lui Dodon că poate alege un buletin doar în română sau rusă:

„- Vă dau în limba română sau rusă? – Moldovenească. – Nu, avem doar în limba română. – De care aveţi”.

https://www.publika.md/igor-dodon-pus-la-punct-buletine-de-vot-in-limba-moldoveneasca-nu-avem-doar-in-limba-romana-sau-rusa_2987245.html

 

  1. Primarul suspendat al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, cere demisia inițiatorilor referendului de duminică

Primarul suspendat al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a mulțumit, duminică seară, cetățenilor pentru sprijinul acordat la referendumul privind revocarea sa din funcție și a cerut demisiile inițiatorilor acțiunii electorale.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/11/19/primarul-suspendat-al-chisinaului-dorin-chirtoaca-cere-demisia-initiatorilor-referendului-de-duminica-21-57-47

 

  1. Apropierea de basarabeni și vasluienii, cei din linia întâi

Când vine vorba despre cooperarea cu românii de dincolo de Prut, în Consiliu Județean Vaslui nu există opoziție. Consilierii vor cât mai multe acorduri de cooperare cu raioanele de peste Prut. „Cine alții dacă nu noi, care suntem în linia întâi, să întindem mâna fraților noștri de peste Prut?”, a întrebat, în ultima ședință, liberalul Gheorghe Veziteu.

http://vaslui.robo-stiri.ro/2017/11/19/apropierea-de-basarabeni-si-vasluienii-cei-din-linia-intai/

 

  1. Pregătiri de iarnă în Vaslui

De asemenea, Poliţia de Frontieră Vaslui a anunţat că există un acord cu omologii din Republica Moldova ca, în cazul unor ninsori abundente, să se accepte măsura ca tirurile să staţioneze pe partea moldovenească a Prutului până la deblocarea Drumului European 581.

http://www.romania-actualitati.ro/pregatiri_de_iarna_in_vaslui-109542

 

 

  1. Statuia ciobanului moldovean din regiunea Odesa, în Cartea Recordurilor

Statuia ciobanului moldovean din raionul Tarutin, regiunea Odesa, a fost inclusă în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai mare statuie din lume dedicată ciobanilor. Anunțul a fost făcut de administrația Centrului etnografic în aer liber „Frumușica Nouă” din regiunea Odesa.

http://infoprut.ro/48683-statuia-ciobanului-moldovean-din-regiunea-odesa-cartea-recordurilor.html

 

 

 

  1. PROTEST la sediul PSRM! Unioniștii cer 9 milioane de lei înapoi

Unioniștii anunță mobilizare! Duminică, 19 noiembrie, la ora 21.00, mai mulți tineri vor protesta la sediul PSRM împotriva referendumului local de demitere a lui Dorin Chirtoacă.

http://libertv.md/actualitati/protest-la-sediul-psrm-unionistii-cer-9-milioane-de-lei-inapoi

 

  1. Cum comentează fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, eșecul socialiștilor: 9 milioane de lei din bani publici, aruncați pe apa sâmbetei

Fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, spune că referendumul inițiat de către socialiști este prima înfrângere politică majoră a președintelui Dodon.

http://www.timpul.md/articol/cum-comenteaza-fostul-preedinte-al-curii-constituionale-alexandru-tanase-eecul-socialitilor-9-milioane-de-lei-din-bani-publici-aruncai-pe-apa-sambetei-124006.html

 

  1. Gazprom-ul este determinat să pună pe umerii consumatorilor din Republica Moldova datoria regiunii transnistrene

Gigantul rus al gazelor anunţă că Arbitrajul Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ din Federaţia Rusă a satisfăcut, încă în luna august 2017, o nouă cerere privind încasarea a unei noi datori de 768,7 milioane de dolari de la întreprinderea moldo-rusă Moldovagaz.

http://tvrmoldova.md/economic/gazprom-ul-este-determinat-sa-puna-pe-umerii-consumatorilor-din-republica-moldova-datoria-regiunii-transnistrene/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ