Igor Dodon, supranumit „porcușorul isteric”, habar nu are de Legea Cetățeniei

0
188

fabricat in urss

 

Isteriile celui care se vede ca viitor președinte la Chișinău, Igor Dodon, privind retragerea cetățeniei lui Traian Băsescu sunt total nesusținute de legile Republicii Moldova.

Chiar și în varianta în care cel poreclit în lumea politică locală „porcușorul isteric” ar ajunge să fie locatar la Reședința de Stat, actele normative nu îi oferă niciun fel de suport în demersul său frustrat. Iată ce spune Legea referitor la retragerea cetățeniei Republicii Moldova:

Articolul 23. Retragerea cetăţeniei Republicii Moldova.

Cetăţenia Republicii Moldova poate fi retrasă în cazuri excepţionale în baza unei hotărîri a Preşedintelui Republicii Moldova referitoare la o persoană care:

1) a dobîndit cetăţenia Republicii Moldova în mod fraudulos;

2) s-a înrolat în forţele armate ale unui stat străin;

3) s-a angajat într-o funcţie publică a unui alt stat fără ştirea şi consimţămîntul organelor de resort ale Republicii Moldova;

4) a dobîndit cetăţenia altui stat cu care Republica Moldova nu are încheiat un tratat care prevede cetăţenia dublă şi nu renunţă în termen de şase luni la cetăţenia acestui stat.

În aceste condiții, Igor Dodon nu are decât să se împace cu gândul că fostul președintele al României care a readus Basarabia pe agenda publică a Țării Mamă, îi va fi compatriot chiar înainte ca Basarabia să redevină oficial provincie a României .

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ