Ilie Ilaşcu a făcut declaraţii incendiare ieri seara la postul ProTV Chişinău, în cadrul emisiunii „În Profunzime”.

0
82

Ieri, Lorena Bogza, l-a avut ca invitat în platoul emisiunii „În profunzime” pe Ilie Ilaşcu, care nu a ezitat să vorbească despre cazul „răpirii lui Vlad Cubreacov”, înţelegeri secrete între înalţi demnitari de stat, şi bine cunoscutul caz „Pasat”. În cadrul emisiunii, Ilaşcu l-a numit „trădător” pe Iurie Roşca (actual vicepreşedinte al Parlamentului), deoarece acesta a refuzat în ultimul moment să-i trimită o maşină de salvare încă pe timpul cînd era prizonier al regimului de la Tiraspol. Timp de o săptămînă Ilaşcu a primit mesaje prin intermediul unui radio (nu a menţionat care) prin care i se confirma că Roşca îl va ajuta, însă cu 5 minute înainte de a evada, miliţienii transnistreni au intrat în celulă şi au pus capăt planului. Ilaşcu a menţionat aseară că Roşca a fost cel care a trădat planul, pentru că doar el ştia ce urma să se întîmple.

Referindu-se şi la răpirea lui Vlad Cubreacov din timpul protestelor, Ilaşcu a menţionat că a ştiut din a 2-a zi ce se întîmplă: toată această răpire a fost o înscenare a PPCD-ului pentru a sensibiliza opinia publică şi a scoate oamenii în stradă. Cubreacov a stat timp de 3 luni în Durleşti, iar persoana la care a stat, după aceasta a dispărut suspicios (Ilaşcu a lăsat să se înţeleagă că e posibil să fi fost ucis).

„Discutam cu cineva de la Procuratură şi l-am întrebat de acest caz şi mi-a dat din cap că ştie ce s-a întîmplat, dar iată că procuratura tace mîlc. Mergeţi şi-i întrebaţi pe ei ce s-a întîmplat şi de nu spun nimic”, a spus Ilaşcu. Totodată el a lăsat să se înţeleagă că PCRM a aflat de acest lucru şi „are PPCD la mînă”, fapt ce probabil a influenţat considerabil în rezultatul alegerilor din 2005.

La întrebările referitoare la „cazul Pasat”, Ilie Ilaşcu a răspuns zîmbind (în termeni aproximativi): „Pasat este omul Moscovei şi acum stă la închisoare fără rost. Este nevinovat, doar ştiţi că oamenii care suferă de pe urma regimului comunist, după asta devin apropiaţi mulţimii”.

La întrebarea Lorenei Bogza cu privire la imaginea negativă creată SUA prin implicarea în acest caz, Ilaşcu a răspuns: „Doar ştiţi că ce e rău pentru americani, le convine ruşilor”.

Sursa: UNIMEDIA

NICIUN COMENTARIU

 1. Scris de soare la 20 Martie 2007, 12:07
  omul asta are curaj

  Scris de Liviu la 20 Martie 2007, 12:33
  Ma bukur sa cunosc tot mai des din mass-media lucruri importante care ies la iveala, se observa o miscare lenta spre bine. Sa ne fereasca Domnul de un nou konflict armat in transnistria!

  Scris de la 20 Martie 2007, 12:45
  Smteam ca Iura e un tradator, dar sa folosesti pe Ilascu in alegerile din 94 ca apoi sa-l lasi sa sada mai departe, si sa nul ajuti este foarte potlogareste…
  Na mai votez ppcd in veacul veacului…

  Scris de doc la 20 Martie 2007, 03:57
  nustiu nustiu ..nu il stiu pe ilascu ca un om care minte…deci e adevar..dar daca e adevar..ashteptam reactia Tovarashului Roshka

  Scris de la 20 Martie 2007, 03:57
  nici eu

  Scris de rodion la 20 Martie 2007, 04:13
  am privit si eu emisiunea. Foarte mici sanse ca Ilascu a mintit. Dupa parerea mea a fost foarte sincer, si analizind spusele lui totul se leaga…uitati-va ce se mai pupa rosca cu comunistii, oare de ce? Nu cred ca cazul Cubreacov e unicul cu care ii au la mina pe PPCD.

  Scris de Livia la 20 Martie 2007, 07:41
  politica facuta de moldovenii nostri e fff murdara si urata. Majoritatea politicienilor „danseaza” dupa scenariul cuiva, sau al moscovei sau al americii.

  Trebuie sa dam sansa tinerei generatii de politiciei nepatati inca!!!!!!!

  Scris de Dan la 20 Martie 2007, 08:50
  Si totusi Iuri Ivanovici este un potlogar barbos. Cine a vazut ce fata speriata avea azi la protv cind comenta declaratiile lui Ilascu.
  Rusine…..Iura

LĂSAȚI UN MESAJ