„Îmi doresc foarte mult să putem trece Prutul fără să mai găsim o graniță acolo”

0
123
  1. Veste bună! Prietenia Chișinău-București, din nou pe șine zilnic

Trenul Prietenia, de pe cursa Chișinău – București, a fost repus în circulație zilnică, după ce în ultimii doi ani a circulat din două în două zile. Din Gara Feroviară Chișinău, trenul va porni la ora 16:45, anunță Căile Ferate din Moldova (CFM).

http://infoprut.ro/48251-veste-buna-prietenia-chisinau-bucuresti-din-nou-pe-sine-zilnic.html

 

  1. Poeți importanți din 15 țări se adună la Sibiu

Lista invitaților îi include pe Vasilis Amanatidis (Grecia), Marcin Baran (Polonia), Inge Braeckman (Belgia), Gökçenur Çelebioğlu (Turcia), Begonia Callejon (Spania), Ana Donţu (Republica Moldova), Johannes Helden (Suedia), Svetlana Cârstean, Claudiu Komartin.

http://www.cotidianul.ro/poeti-importanti-din-15-tari-se-aduna-la-sibiu-307162/

 

  1. Dosarele conflictului transnistrean arată că divergențele se vor aprofunda

Acum, mai mult ca oricând în ultimele două decenii, paleta opțiunilor de soluționare a conflictului transnistrean s-a îngustat foarte mult, tendința fiind de recurgere la măsuri de forță, și rămâne impresia persistentă că sensul evoluțiilor este mai degrabă spre aprofundarea divergențelor, decât spre soluționare. Concluziile sunt prezentate în cartea „Dosarul conflictului transnistrean”, scrisă de profesorul din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, doctorul Eugen Străuțiu.

http://moldnova.eu/ro/dosarele-conflictului-transnistrean-arata-ca-divergentele-se-vor-aprofunda-21709.html/

 

  1. Senatului american DECIDE: programele de Work and Travel rămân în vigoare, în ciuda dorinței administrației Trump

Programele de Work and Travel SUA rămân, nu se anuleaza, dimpotriva, devin mai sigure, Senatul american a votat amendamentul care protejează Programul J1, care se referă la schimburile interculturale pentru străini. Din J1 fac parte programele de Intern, Trainee, Camp Counselor, Au Pair și cunoscutul program Work and Travel, de care beneficiază inclusiv studenții și masteranzii din R.Moldova cat si din România.

http://www.basarabeni.ro/stiri/editoriale/programul-work-and-travel-nu-s-1690/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+basarabeni%2Fultimele-stiri+%28Ultimele+stiri+Basarabeni.Ro%29

 

  1. Diaspora din Franţa, solidară cu protestatarii de la Chişinău: Actualii guvernanţi trebuie înlăturaţi de la putere şi puşi pe banca acuzaţilor, iar în locul lor să vină personalitaţi integre

Diaspora din Franţa a lansat un apel de susţinere a protestatarilor de la Chişinău şi cere guvernării să-şi retragă imediat şi necondiţionat proiectul de lege cu privire la implementarea sistemului mixt. Mai mult, concetăţenii noştri stabiliţi peste hotare afirmă că actuala guvernare trebuie să plece, iar reprezentanţii acesteia să fie aduşi pe banca acuzaţilor, scrie jurnal.md.

http://www.jc.md/diaspora-din-franta-solidara-cu-protestatarii-de-la-chisinau-actualii-guvernanti-trebuie-inlaturati-de-la-putere-si-pusi-pe-banca-acuzatilor-iar-in-locul-lor-sa-vina-personalitati-integre/

 

  1. Dorin Chirtoacă, pe nedrept, la stâlpul infamiei

Primarul Chişinăului este supus de câteva luni unei campanii de denigrare fără precedent în Republica Moldova.

http://www.timpul.md/articol/dorin-chirtoaca-pe-nedrept-la-stalpul-infamiei–119319.html

 

  1. Primarul de Piatra Neamț: „Îmi doresc foarte mult să putem trece Prutul fără să mai găsim o graniță acolo”

Edilul de Piatra Neamț, Dragoș Chitic, a declarat că și-ar dori foarte mult ca relațiile dintre România și Republica Moldova să fie tot mai strânse, iar Prutul să nu mai fie graniță.

http://infoprut.ro/48249-primarul-de-piatra-neamt-imi-doresc-foarte-mult-sa-putem-trece-prutul-fara-sa-mai-gasim-o-granita-acolo.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ