Cum i-a stricat imnul României dimineața lui Igor Dodon

0
831

Socialistului Igor Dodon i s-au înecat corăbiile în această dimineață, la depunerea de flori la bustul lui Mihai Eminescu, din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”.

 

În timp ce presa îi solicita lui Dodon opinii cu privire la eventualitatea alegerilor anticipate, Tinerii Moldovei organizau flash-mob cu mesaje despre identitatea românească ale poetului Mihai Eminescu și cu fundal sonor. „Deșteaptă-te, române” a răsunat din boxe în timp ce Dodon făcea declarații politice.

 

Președintele PSRM a replicat pe imnul României că PDM și Marian Lupu, pe care îl bănuiește că deține și cetățenia română, ar trebui să se trezească din somnul cel de moarte. Ulterior, Dodon l-a adăugat în lista scurtă și pe liberalul Mihai Ghimpu.

Ziua Națională a Culturii în Republica Moldova este dedicată zilei de naștere a poetului Mihai Eminescu. Deși socialiștii, comuniștii și alți politicieni rusofili își reneagă limba, istoria și tradițiile, în fiecare an vin să depună flori la bustul lui Eminescu, pe care îl consideră poet moldovean (înțeles de „statalist”), nu și român.

 

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ