IMPRESIONANT! Declarație de UNIRE adoptată de agricultorii din Pănășești

0
323
  1. IMPRESIONANT! Declarație de UNIRE adoptată de agricultorii din Pănășești

Act de patriotism IMPRESIONANT! Colectivul Consiliului Cooperativei Polilegumicole ”Timeos” din comuna Pănășești, raionul Strășeni, a semnat, în ziua împlinirii celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, o declarație prin care își manifestă dorința de restabilire a dreptului istoric și dreptul de a trăi împreună cu frații de peste Prut. Declarația a fost semnată de consilierii CCP ”Timeos” și președintele Alexei Rotaru.

https://10tv.md/2018/03/31/impresionant-declaratie-de-unire-adoptata-de-agricultorii-din-panasesti/

 

  1. Declarația de UNIRE a R.Moldova cu România, semnată de municipiul Botoșani

Inițiativa aparține primarului municipiului Botoșani, cel care le-a propus consilierilor semnarea Declarației, precizând că este vorba despre un început, pentru că vor urma noi acțiuni prin care botoșănenii vor marca Centenarul Unirii.

https://10tv.md/2018/03/30/video-declaratia-de-unire-a-r-moldova-cu-romania-semnata-de-municipiul-botosani/

 

  1. Andrian Candu: Pentru mine a fost o onoare să țin un discurs în Parlamentul României

În presa din România nu a trecut neobservată prezența lui Andrian Candu la ședința solemnă ținută în Parlamentul României pe 27 martie, cu ocazia celebrării Unirii Basarabiei cu România din 1918.

Astfel, La o zi după întoarcerea sa din Bucureşti, Andrian Candu i-a primit  la Parlamentul din Chişinău pe reporterii Libertatea.ro.

Speakerul Legislativului de la Chișinău a precizat care au fost sentimentele pe care le-a avut atunci când a vorbit de la tribuna Parlamentului de la București.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/28714/Andrian-Candu-Pentru-mine-a-fost-o-onoare-s%C4%83-%C8%9Bin-un-discurs-%C3%AEn-Parlamentul-Rom%C3%A2niei.htm

 

  1. Un alt municipiu din România a adoptat Declaraţia de Reunire

Primăria municipiului Brăila a semnat o adoptat vineri o Declaraţie de Reunire cu Republica Moldova.

http://infoprut.ro/49728-un-alt-municipiu-din-romania-a-adoptat-declaratia-de-reunire.html

 

  1. Declarația de Unire a Municipiului Râmnicu Sărat

La data de 25 martie 2018, de Buna Vestire, Municipiul Râmnicu Sărat s-a alăturat localităților din România care au votat pentru Reîntregirea țării, pentru Unirea României cu Republica Moldova.

http://romanism.ro/declaratia-de-unire-municipiului-ramnicu-sarat/

 

  1. CJ Galaţi: ”Solicităm parlamentelor României şi Republicii Moldova să emită o declaraţie politică comună privind reîntregirea ţării şi a neamului românesc”

Consilierii judeţeni de toate culorile politice au votat ieri (n.r. – 30 martie 2018), în cadrul şedinţei ordinare, o declaraţie politică de unire cu Republica Moldova. Prin această declaraţie, consilierii judeţeni îşi exprimă dorinţa unirii României cu Moldova şi solicită parlamentelor din România şi Republica Moldova adoptarea unor declaraţii similare, pentru unirea celor două ţări.

http://www.monitoruldegalati.ro/evenimente/cj-galati-solicitam-parlamentelor-romaniei-si-republicii-moldova-sa-emita-o-declaratie-politica-comuna-privind-reintregirea-tarii-si-a-neamului-romanesc.html

 

  1. Omul lui Dodon este pentru referendumul despre Unire

Candidatul la funcția de primar general al Chișinăului din partea Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, s-a pronunțat pentru exercițiul de referendum cu privire la unirea Republicii Moldova cu România.

https://www.timpul.md/articol/omul-lui-dodon-este-pentru-referendumul-despre-unire-128776.html

 

  1. Consiliul Local ONEȘTI a votat DECLARAȚIA de UNIRE cu Republica Moldova!

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Onești de joi, 29 martie, aleșii locali au adoptat o declarație simbolică de unire cu Republica Moldova, care fost citită în plen de către secretarul municipiului, Daniel Spânu. Din câte se pare, Oneștiul este prima localitate din județul Bacău care a adoptat Declarația de Unire.

https://unupetrotus.ro/consiliul-local-onesti-a-votat-declaratia-de-unire-cu-republica-moldova/

 

  1. Sânmihaiu de Câmpie se înfrățește cu o comună din Basarabia. ”Încercăm să-i ajutăm pe frații de peste Prut”

”Am făcut demersuri pentru înfrățirea cu o comună din Basarabia, Țânțăreni din Raionul Telenești. Am dat hotărâre de Consiliu Local, după Paști mă voi întâlni cu colegul primar să semnăm protocolul și după aceea să ne vizităm, să vedem ce probleme au ei în zona lor. Din câte am înţeles e o localitate destul de sărăcuţă și pe viitor vom vedea dacă putem să îi ajutăm cu ceva, pentru că nici noi nu suntem foarte, foarte bogaţi, dar o să încercăm ca fraţii de peste Prut să simtă că noi încercăm să îi sprijinim, să avem grijă de ei”, a anunțat primarul comunei Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Mate.

https://www.timponline.ro/sanmihaiu-campie-infrateste-comuna-basarabia/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ