Impresionant! În premieră, UN kilometru de TRICOLOR va fi desfășurat pe 1 decembrie la Chişinău

0
107
 1. Ziua Națională a României, sărbătorită în comunitățile istorice românești

Ziua Națională a României va fi marcată de Institutul Cultural Român, prin Direcția Români din Afara Țării și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru românii de pretutindeni atât în diapora, cât și în comunitățile istorice românești din afara granițelor țării.

http://infoprut.ro/45949-ziua-nationala-romaniei-sarbatorita-comunitatile-istorice-romanesti.html

 

 1. Iohannis: Indiferent ce spune unul sau altul, Republica Moldova e foarte importantă; dorim să fim un partener

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că Republica Moldova este foarte importantă pentru România, iar țara noastră își dorește să fie un partener care o ajută.

https://www.agerpres.ro/politica/2016/11/29/iohannis-indiferent-ce-spune-unul-sau-altul-republica-moldova-e-foarte-importanta-dorim-sa-fim-un-partener-15-46-14

 

 1. Militarii Gărzii de Onoare a RM participă la parada militară de la Bucureşti pentru 1 Decembrie – ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI. Vezi programul

Un contingent al Armatei Naţionale a Republicii Moldova va participa joi, 1 decembrie, la Parada militară de la Bucureşti, desfăşurată cu ocazia Zilei Naţionale a României. Plutonul moldovenesc, format din 31 de ofiţeri şi subofiţeri ai Companiei Gărzii de Onoare, va defila în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, alături de militari din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Italiană, Republica Federală Germania, Republica Polonă, România, Republica Slovacă, Spania și Statele Unite ale Americii.

http://www.evz.ro/militarii-garzii-de-onoare-a-rm-participa-la-parada-1-decembrie.html

 

 1. Şedinţă CSAT. Iohannis, despre alegerea lui Dodon: Nu cred că sunt politicieni care doresc să întrerupă parcursul european al Republicii Moldova

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a fost convocat pentru o şedinţă, marţi, la ora 11.00, pe agendă aflându-se strategia de acţiune pe termen mediu şi lung privind relaţia României cu Republica Moldova şi planul de întrebuinţare a forţelor armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2017.

„Avem o relaţie istorică, relaţii economice şi culturale şi cred că în continuare există premisele pentru o colaborare foarte bună între instituţii din România şi din Republica Moldova. Sunt toate şansele ca pentru Republica Moldova economia să crească şi atunci moldovenii să simtă cu adevărat ce înseamnă apropierea de Europa”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

http://adevarul.ro/news/politica/relatia-romaniei-republica-moldova-discutata-sedinta-csat-1_583d41515ab6550cb8f4182a/index.html

 

 1. Klaus Iohannis a anunţat, după ședința CSAT, că România se va implica mai activ în relaţia cu Republica Moldova

Va fi creat un grup de lucru inteinstituțional, sub patronajul Administrației Prezidențiale care va începe să lucreze cât mai curând posibil Obiectivul nostru este să ajutăm Moldova să devină un stat mai puternic şi să continue pe linia proeuropeană”, a declarat Klaus Iohannis.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/csat-decide–marti–viitorul-relatiei-cu-republica-moldova-si-planul-privind-militarii-ce-vor-fi-trimisi-in-misiuni-434201

 

 1. Impresionant! În premieră, UN kilometru de TRICOLOR va fi desfășurat pe 1 decembrie la Chişinău

Gestul moldovenilor de peste Prut este remarcabil. Pe data de 1 decembrie, 1 kilometru de tricolor va fi desfășurat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău. Evenimentul este prilejuit de marcarea a 98 de ani de la Marea Unire din 1918 și, potrivit organizatorilor, transmite un mesaj că cetățenii Republicii Moldova simt românește și își doresc unirea cu România.

Evenimentul inedit va avea loc joi, ora 13.00, la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.

http://www.evz.ro/impresionant-in-premiera-un-kilometru-de-tricolor-va-fi-desf.html

 

 1. CCIA Timis intensifica relatiile economice dintre Romania si Republica Moldova. Ce intalnire importanta va avea loc la Timisoara?

In acest context, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis si Ambasada Republicii Moldova in Romania, organizeaza miercuri, 14 decembrie 2016, ora 11, in Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din P-ta Victoriei nr.3, la un eveniment destinat promovarii si intensificarii relatiilor economice bilaterale.

In cadrul evenimentului denumit OPORTUNITATI INVESTITIONALE SI DE AFACERI IN REPUBLICA MOLDOVA vor fi oferite informatii fiscale, juridice, bancare, de legislatia muncii – utile in sustinerea si promovarea exporturilor, facilitarea cooperarii economice si atragerea de investitii in Republica Moldova si in Romania. Din partea romana, vor fi prezenti si reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca, Centrului Regional pentru Finantarea Investitiilor Rurale 5 Vest Timisoara, A.J.O.F.M., firme de consultanta dar si reprezentanti ai asociatiilor de oameni de afaceri straini din Timisoara.

http://www.opiniatimisoarei.ro/ccia-timis-intensifica-relatiile-economice-dintre-romania-si-republica-moldova-ce-intalnire-importanta-va-avea-loc-la-timisoara/29/11/2016

 

 1. Decizie istorică: Republica Moldova și NATO au semnat acordul pentru înființarea oficiului de legătură al Alianței Nord-Atlantice la Chișinău

Republica Moldova și Alianța Nord-Atlantică au semnat marți acordul privind înfiinţarea unui Oficiu de Legătură NATO la Chişinău., în timpul întrevederii dintre premierul Pavel Filip și secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg.

”Am certitudinea că deschiderea acestui Oficiu va contribui la valorificarea potenţialului de cooperare cu Alianţa prin implementarea iniţiativelor existente, a unei comunicări despre programele NATO, precum şi a unor proiecte noi realizate cu sprijinul Alianţei”, a menţionat Pavel Filip cu acest prilej, conform unui comunicat al Guvernului de la Chișinău.

http://www.caleaeuropeana.ro/decizie-istorica-republica-moldova-si-nato-au-semnat-acordul-pentru-infiintarea-biroului-de-legatura-al-aliantei-nord-atlantice-la-chisinau/

 

 1. Klaus Iohannis anunta infiintarea unui grup de lucru pentru Republica Moldova: „Obiectivul este integrarea europeana”

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a aprobat, marti, un plan de actiune pe termen mediu si lung privind relatia Romaniei cu Republica Moldova, a anuntat presedintele Klaus Iohannis.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/klaus-iohannis-anunta-infiintarea-unui-grup-de-lucru-pentru-republica-moldova-obiectivul-este-integrarea-europeana.html

 

 1. Extras din concluziile Forumului România-Republica Moldova în domeniul Justiției

Luni, 28 noiembrie 2016, Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicităţii Extras din concluziile Forumului România- Republica Moldova în domeniul Justiției intitulat „Reforma justiției și lupta împotriva corupției în perspectivă europeană”, care a avut loc la Chișinău în zilele de 10-11 noiembrie 2016, potrivit unui comunicat al UNBR:

Prima ediție a Forumului a avut loc la Chișinău în perioada 10-11 noiembrie 2016. Forumul a fost organizat în parteneriat de către Ministerul Justiției din România și Ministerul Justiției din Republica Moldova, cu participarea principalelor instituții din domeniul Justiției dintre cele două state.

http://www.juridice.ro/481460/extras-din-concluziile-forumului-romania-republica-moldova-in-domeniul-justitiei.html

 

 1. Concert extraordinar de muzica populara dedicat Zilei Nationale a Romaniei

Scoala Populara de Arte ”Titel Popovici” invita publicul iesean la un concert extraordinar de muzica populara, dedicat Zilei National a Romaniei, cu participarea membrilor Ansamblului ”Flori de primavara” a Scolii Populare de Arte ”Titel Popovici”, acompaniati de orchestra de muzica populara ”Rapsozii Chisinaului” din Republica Moldova.

Manager spectacol: prof. Train Mocanu. Organizator si coordonator spectacol: prof. Romeo Luchian. Promotor media: prof. Silviu Labes. Invitatul special al spectacolului: tenorul Paul Celmare.

Spectacolul va avea loc in data de 29 noiembrie 2016, ora 18:00, la Casa de Cultura a Studentilor.

Intrarea este libera.

http://iasifun.ziaruldeiasi.ro/concert-extraordinar-de-muzica-populara-dedicat-zilei-nationale-a-romaniei/155020/

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ