În ciuda dorinței forțelor rusești, 1 Decembrie sărbătorit la Chișinău

0
109

bpr versus pcrmPartidul Comuniştilor din Republica Moldova apreciază organizarea în Chişinău a marşului ”organizaţiilor radicale de dreapta, extremiste şi unioniste” drept o acţiune de lichidare simbolică a Republicii Moldova. ”Această acţiune este rezultatul expansiunii de douăzeci de ani a statului român, care atentează în mod deschis la suveranitatea Republicii Moldova”, scrie PCRM într-un comunicat de presă.

Totodată e de menționat că niciunii din actorii publici de la Chișinău nu a organizat o acțiune consistentă la Chișinău cu ocazia zilei de 1 Decembrie, astfel că singura sărbătoare notabilă a fost marșul „Basarabia pământ românesc” și concertul ce i-a urmat. Acest lucru poate pune la îndoială sinceritatea anumitor personaje care sunt de meserie „români” în Basarabia.
maldavan
Provocările anunțate pentru 1 Decembrie de organizațiile așa-zis „stataliste” nu au avut loc, în acest moment forța acestora la nivel de mobilizare a tinerilor fiind aproape nulă. Curentul unionist din rândul majorității tinerilor Republicii Moldova stă ca un ghimpe în coasta agenților moscoviți de la Chișinău care caută soluții pentru a-l stopa. „Maldavenii” care apără cu ghioga în mână statalitatea Republicii Ribbentrop-Molotov se pare că sunt deja o ideea expirată, care încearcă a fi înlocuită în laboratoarele de la Kremlin cu o alta: a formatorilor de opinie care recunosc că România și Republica Moldova au aceeași istorie și limbă, însă viitorul celor două state nu poate fi unul comun deoarece anii de comunism au făcut ca oamenii de pe cele două maluri ale Prutului sunt iremediabil diferiți.

Din nefericire pentru acești lupi cu blană de oaie, ceea ce au încercat să prevină atâta timp, interacțiunea directă dintre românii din dreapta și din stânga Prutului, va fi o piedică care face problema Basarabiei una de necontrolat în anii ce vor veni.
hora unirii Chisinau

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ