În drum spre Chişinău un „Paradox” în inimă de Codri

0
70

Igor Negruţă, solistul formaţiei „Paradox” din Orhei, vine din inima Codrilor, din satul Piatra. Anul trecut, el şi-a lansat albumul de debut, „Autoportret”, care include 14 piese. Iar debutul scenic şi l-a făcut încă în depărtatul 1991, la celebrul Festival „Cireşar”, unde a ocupat locul trei. De atunci, indiferent dacă s-a aflat acasă sau în străinătate – căci o vreme a făcut-o pe pelerinul prin Europa – muzica a rămas preocuparea lui constantă.

De ce „Paradox”? Igor spune că acesta este felul său de a fi. „Pentru mine, majoritatea lucrurilor sunt contradictorii şi viaţa e un paradox”. Şi piesele pe care le interpretează îl reprezintă: „De când mă ştiu, sunt un romantic, iar melodiile mele – fiecare dintre care îşi are propria istorie – sunt de dragoste şi dor. În cel de-al doilea album, bunăoară, la care lucrez acum, cânt despre patrie şi dorul de casă”… De dor e vorba şi în piesa la care ţine cel mai mult – „Ştiu, mamă” -, pe care a scris-o la Strasbourg şi a imprimat-o la Chişinău.

Din planurile de viitor ale lui Igor face parte deschiderea unei discoteci – „o discotecă la sat, care să fie la fel de modernă ca cele din oraşe”. Până atunci, însă, se zbate pentru renovarea căminului cultural din Piatra, căci, dacă a cântat pe scenele din Strasbourg, de ce să nu apară şi pe cea din satul natal? Până în vară, speră să finiseze cel de-al doilea album. Încă nu ştie care va fi titlul acestuia, dar e convins că-l va găsi împreună cu ceilalţi membri ai formaţiei – compozitorul şi aranjorul Ghenadie Ciubotari şi chitaristul Iurie Storoja. Tot împreună cu ei visează să cânte, într-o zi, la Chişinău…

Stela Pasaniuc,

anul IV, Facultatea de jurnalism şi ştiinţe ale comunicării, USM

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ