RSS Feed

În prag de alegeri, siteul nostru nu mai poate fi accesat în Republica Moldova

66

februarie 19, 2009 by Românism

basarabia romanism.net cenzura interzis starnet moldcellBucureşti – Chişinău, 19 februarie 2009

COMUNICAT DE PRESĂ

Organizatorii campaniei de informare „Basarabia Pământ Românesc” doresc să semnaleze opiniei publice din România şi Republica Moldova că site-ul campaniei noastre www.romanism.net nu mai poate fi accesat de către clienţii providerilor de internet Starnet şi Moldcell din Republica Moldova.

„Basarabia Pământ Românesc” este o campanie de informare, desfăşurată începând din anul 2006 pe ambele maluri ale Prutului. Scopul campaniei este de a oferi cetăţenilor români accesul la informaţii reale referitoare la istoria teritoriului dintre Prut şi Nistru, informaţii la care accesul a fost practic imposibil în perioada comunistă, dar care, din păcate, nu au fost oferite decât parţial şi uneori trunchiat chiar şi după căderea URSS.

Organizatorii campaniei sunt Grupul de Acţiune NOII GOLANI, sprijiniţi de Asociaţia 21 decembrie 1989, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România şi Institutul Fraţii Golescu pentru Relaţii cu Românii de Pretutindeni.

Practic, în acest moment, dacă furnizorul tău de internet este unul dintre providerii Starnet sau Moldcell, nu poţi accesa site-ul www.romanism.net. Considerăm că îngrădirea accesului către site-ul nostru e o încălcare a dreptului la libera exprimare şi a dreptului la informare. Rugăm pe această cale ca autorităţile competente să facă demersuri pentru remedierea situaţiei. Ţinem să menţionăm în acest context că apelurile repetate făcute de noi către providerii menţionaţi mai sus au rămas fără un răspuns concret, încercându-se pasarea responsabilităţii către alte firme.

La 05 aprilie 2009 vor avea loc alegeri parlamentare în Republica Moldova, acesta putând fi motivul pentru care site-ul nostru a fost interzis. Politica românofobă dusă de puterea comunistă  s-a materializat în diferite feluri: schimbarea manualelor de istorie a românilor cu o istorie „integrată” ce propagă teza stalinistă a moldovenismului, înlocuirea denumirilor liceelor ce purtau în denumire sintagma de „român”, reprezentanţi ai mass-media reduşi la tăcere prin diferite mijloace sau controlul strict asupra Internetului. Atacul asupra libertăţii de exprimare pe Internet a fost folosit pentru prima dată în primăvara anului trecut, în cazul „forumiştilor”, după cum a fost denumit de presă: celor care publicau comentarii pro-unioniste pe diferite site-uri le-au fost confiscate calculatoarele şi au fost anchetaţi pentru „atac la integritatea statalităţii Republicii Moldova”. Interzicerea accesului la www.romanism.net poate fi asociat cu o altă cenzură impusă de un Partid Comunist, cel din China, unde site-urile care conţin informaţii ce nu corespund propagandei oficiale sunt filtrate.

Persoane de contact:

Bucureşti – George Simion – Telefon: +40 743 355 150 E-mail: atitudine@noiigolani.ro

Chişinău – Pavel Fusu – Telefon: +373 69 426 421 Email: pavel.fusu@romanism.net

Comunicatul scris cu diacritice disponibil aici


66 comments »

 1. tavy spune:

  bai nu mai suport cenzura asta deja s-a ajuns mult prea de parte cu ea…basarabia paman romanesc!!!

 2. inod spune:

  Am incercat acum de pe mobil(Moldcell) sa deschid siteul vostru si imi da: „Server busy. Try again.” Am incercat alt site si merge ok.

 3. Rodica spune:

  noi suntem..am fost si voi fi ROMANI…iar asta nu o poate schimba nici chiar Voronin cu toata haita lui de lupi flamanzi

 4. Cainele moare de drum lung si prostu de grija altuia !!!!!!!!!!!!!!

 5. Pe cine nu lasi sa moare , nut e lasa sa traiesti , deci ganditi-va de doua ori inainte . Reflecta-ti asupra simplelor proverbe si o sa inelegeti totul .

 6. alexei spune:

  trist…
  frica de a fi „detronati”- ar fi un titlu cei caracterizeaza pe comunistii de la noi(basarabia) in pragul alegerilor,
  sper ca studentii basarabeni din intreaga romanie sa fie constienti de faptul ca impreuna putem aduce o schimbare patriei.

 7. mihai spune:

  Ce pot sa spun doar aceiasi cenzura, aceleasi comentarii dupa care trebuie sa te scuturi de rumegus. Sper sa ca populatia Moldovei sa faca macar acum alegerea potrivita la urne, sa realizeze ca doar o apropiere de Romania inseamna iesirea din situatia tragica in care se afla.

 8. aceasta nu e o comanda politica! Da! Cu StarNet poate fi da cu Moldcell nu! Voronin nu vede cate rele fac ai lui in campania electorala! Mai vorbeste de PLDM,PL sau AMN!E un bou!

 9. Vlad Turcanu spune:

  Toate incercarile de a stopa campania noastra, ne face o publicitate mai mare.

 10. budulay spune:

  nu mai aruncati cu rahat in populatia basarabiei! 40-ciu a fost cotitura. dragi romani, v-ati luat dupa capu’ gandaculu’; si stiti unde ati ajuns? va spun eu , la borta cacatulu’!
  cum faceau securistii din romania comunista ? dadeau cu nisip ca sa nu se vada urmele, no’ asa tre sa faceti si voi daca altfel nu exista reusita.sa-l doara pe comunist da sa nu vada vanataile. Doamne fa dreptate!!!

 11. lovingvama spune:

  Băieţi, încercaţi cu ceva de genul http://hidemyass.com/ 🙂

 12. b0xa spune:

  BASARABIA PAMANT ROMANESC!!!

 13. admin spune:

  @lovingvama: culmea e ca merge cu instrumente de ascundere a ipului ca cel mentionat ca tine. Dar nu toata lumea stie cum sa le foloseasca 🙁 nu le arata decat pagina de eroare cand dau click pe site

 14. mihu_turda@yahoo.com spune:

  Salut frati romani. Le e frica de faptul ca vor pierde la alegeri. Fiti destepti nu,nu,nu,nu votati ticalosi de comunisti. Basarabia Este Romania. Doamne ajuta.Salutari din Turda,Cluj,Ardeal

 15. doru spune:

  Voronin si Rosca pidaraji.

 16. Alex Mircea spune:

  Campionul pidarajilor Voronin!!! sper ca in aprilie sa se termine cu comunismul si in Basarabia, iar Basarabia sa se intoarca cu fata spre Romania si cu curul spre rusi. Salutari de la New York, suntem alaturi de voi. BASARABIA PAMANT ROMANESC!

 17. Sebastian spune:

  Sunt alaturi de voi. JOS COMUNISTII care au NENOROCIT aceasta tara!
  Aici, in Tara Mama, sa stiti ca VA IUBIM !
  Cu stima,
  Un Roman din Romania
  ~Sb

 18. Nicu spune:

  Eu am incercat sa intru asta toamna de pe moldtelecom si nu mergea, am rugat un coleg din Romania sa intre si mergea:|.E de mai demult cenzura cel putin pe moldtelecom.

 19. MakavelliRo spune:

  Se poate incerca accesarea prin tunele proxy. Astea nu au cum sa le filtreze 😀

 20. Radu spune:

  Pai , sa-i …ce ziceti de un virus pe ” internetele ”
  care cenzureaza ? Asa , sa afle toti utilizatorii lor ca fac
  discriminari !

 21. HARGAN spune:

  MDA NISHTE GAN…NI SUNT COMUNISHTII
  EH DEAR FI O LEGE CA SA SE PERMITA VOTARAE DOAR PANA LA 60ANI AR FI SUPER! 😀
  BABELE ASTEA COMUNISTE TIMPITE DE LA NOI DIN BASARABIA VOTEAZA PARTIDULL ASTA IDIOT!
  NU TINERII CI BABELE,VITELE PROASTE
  DEASTA NU CRED CA COMUNISTII VOR PLECA DE LA PUTERE
  TREBUIE SA MAI MOARA INCA O GENERATSIE DE BABE PROASTE SHI ATUNCI VOM FI SALVATSI
  „DORESHTI SA SALVEZI TSARA?ASCUNDE PASHAPORTUL BABEI!”

 22. HARGAN spune:

  IMI CER ERTARE DE FELUL IN CARE MIAM EXPUS OPINIA INSA CATEODATA MI SE MAI RUP MALURILE

 23. BonG spune:

  BASARABIA PAMANT ROMANESC!!!

 24. ionut spune:

  CELASI SANGE ,ACEIASI TARA ,ROMANIA AM FOST CU TOTI ODINIOARA!

 25. andrei spune:

  Basarabia Pamint Romanesc!!!
  Cernauti Pamint Romanesc!!!
  Tighina shi tot centimetru cu centimetru pe care hotsii shi alcoolicii de rushi bolshevici shi comunishti ni l-au furat…
  !!!JOS COMUNISHTII!!!
  Traiasca ROMANIA MARE!!!!!

 26. Vector's spune:

  Eu l-am accesat, chiar daca iau net de la Starnet, cine vrea sa intre prin anonymouse http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://www.stiri.romanism.net/

 27. jan viola pitesti spune:

  asa a fost mereu in istoria ROMANIEI si rele si bune important este sa fim uniti si sanatosi Si in transilvania sint mici probleme facute de politicieni dar o sa treaca

 28. modjo spune:

  poate intr’o zi ne vom reunii din nou. BASARABIA PAMANT ROMANESC!!!

 29. Eugen spune:

  Salut,

  Nu vor putea sa ne invinga niciodata ca natie pentru ca suntem puternici.
  Suntem o natie care a rezistat si razista intre atatea imperii.
  Cu defectele si calitatile voastre.

 30. Eugen spune:

  Nu vor putea sa ne invinga niciodata ca natie pentru ca suntem puternici.
  Suntem o natie care a rezistat si rezista intre atatea imperii.
  Cu defectele si calitatile noastre.
  Suntem urmasiilupilor dacici.

 31. DANY spune:

  Inca o dovada clara ca romanii rusificati sunt disperati. Cat au investit in aparatura si in specialisti de informatica, cand poporul lor moare de foame ? Este foarte firesc ca originea si limba propriului popor sa fie romana. Adevarat ca acest site are un mare impact in lupta romanilor basarabeni pentru recunoasterea lor ca romani si drepturile lor firesti la limba si la un trai firesc alaturi de frati lor din Romania. Sprijinul acestei lupte este foarte vizibil prin numarul comentariilor din aceasta rubrica. Bafta tuturor romanilor !

 32. Oleg spune:

  fraţilor, problema e în altceva!

  pe aceeaşi IP adresă ca şi romanism.net mai sunt vreo 180 de alte site-uri şi niciunul nu merge!
  probabil că unul din administratorii acestor site-uri au raportat reţelele starnet şi Moldcell pentru careva abuzuri şi ele au fost blocate!
  Dacă ar fi blocate de SIS, atunci ar fi făcut-o în primul rând la Moldtelecom, dar clienţii MTC pot deschide romanism.net!
  luaţi legătura cu administratorii serverului şi comunicaţi-le problema!
  Dacă aveţi acces, verificaţi de pe server legătura spre reţele Starnet şi Moldcell!

 33. DANY spune:

  Multumesc „Oleg” de aceasta informatie. Daca aceasta problema este provocata voit, vor plati scump cei implicati, prin mari procese comerciale internationale. Sunt firme mari multinationale interconectate pe internet cu acest site. Exemplu firma care are site „google” ca fiind „motor de cautare” a diferitelor site-uri. Cine sfideaza o va incurca !

 34. BASARABIA UNIRE IESITI IN STRADA TOTI BASARABENII NU MAI AVETI FRICA IN VOI CA ASA VE-TI MURI DE SETE DE FOAME SI AIA DIN PARLAMNET STAU CU VILE SI MILIOANE.SINECR NU VREAU SA VA SUPARATI PE MINE DAR SUNTETI CAM FRAIERI .IESITI IN STRADA SI VA IESI SI ROMANIA HAI SA PRODUCEM UNIREA DACA AI ASTEPTAM PE EI NU O VOR FACE NICIODATA.DOAR NOI O PUTEM FACE ROMANIII ADEVARATI SI PATRIOTI

 35. Dr Luke spune:

  Pina ce situatia e asa, va recomand sa va studiati serviciul gratuit de pe http://www.dot.tk/en/index.html

  Nu sunt sigura, insa, poate ca o sa va reuseasca prin el sa oferiti accesul celor interesati, dar restrictionati

 36. ben todica spune:

  Vizitati Ciudanovita/Santier inainte de a fi scoasa din existenta.

  Cineastul, scriitorul si ziaristul Ben Todicã, din Melbourne, adreseazã autoritãtilor românesti si publicului un apel poate imposibil, dar cu atât mai impresionant, de a transforma Ciudanovita în statiune turisticã. Am vãzut nouã episoade din „Drumul nostru”, un film de iubire pentru ciudanoviteni. Si autorul a plecat (de copil, neiradiat?) de acolo, fãrã consecinþele evocate în pledoaria sa.

  http://www.rgnpress.ro/Reportaj/Ciudanovita-bomba-ecologica-a-Romaniei-ar-trebui-transformata-in-muzeu-in-aer-liber.html

  http://www.romanianvip.com/2009/02/22/minele-uraniu-ciudanovita-putea/

  http://www.observatorul.com/Default.asp?action=articleviewdetail&ID=7806

 37. ciprian spune:

  hotspotshield se poate folosi ca sa nu fie detectati si ca sa-l deblocheze

 38. Mihai spune:

  Noroc ca sunt la alta firma de net si pot accesa site-ul! BASARABIA PAMANT ROMANESC!

 39. Radu spune:

  Unicul lucru care ma enerveaza pe acest site e harta Romaniei fara sudul Basarabiei si fara Cadrilater .Faceti si voi concluzii!!!
  Traiasca Romania Mare!!!

 40. Mircea spune:

  Incercati sa va conectati prin proxi. La mine sa primit la Moldcell.

 41. romanbas spune:

  Nu doar batranele vor vota comunistii!O buna parte din tineri sunt ademeniti de comunisti(am colegi ce vor vota comunistii(sunt niste nemernici cei care-i impun)).
  Ce sa mai ..si o parte din studentii nostri nu vor vota,deoarece nu vor merge la loculde trai!!!
  Mmmmmm..Doamne ajuta-ne!!
  Jos Comunistii!
  Traiasca Romania Mare!!!!!
  Curaj,populatie!!!!

 42. TRHIOTRJHIRIO spune:

  FRATILOR IESITI IN STRADA SI CERETI ASISTENTA ONU ASUPRA ALEGERILOR PENTRU A NU PERMITE INCA ODATA FRAUDAREA ACESTORA, UNITI-VA CU TOTII SI OPRITI BATAIA DE JOC ASUPRA ROMANILOR DIN BASARABIA, UCRAINA S-A ELIBERAT DEJA DE SUB REGIMUL PRO-MOSCOVIT !!!

  VIATA IN LIBERTATE ORI MOARTE ESTE DEVIZA ROMANILOR, DACA NU O RESPECTATI INSEAMNA CA NU SUNTETI ROMANI

 43. mihai spune:

  Fratilor pur si simplu votati! Votati cu un partid democratic! Votati ptr. romani! Nu mai credeti in minciuni!

 44. salus spune:

  MA BUCUR SA VAD CA SI MOLDOVENII S-AU SATURAT DE COMUNISM, SPER SA SCAPATI DE VORONIN CAT MAI REPEDE SI SA INCEPETI CONSTRUCTIA UNEI MOLDOVE DEMOCRATE, DAR SA NU URMATI MODELUL ROMANIEI!! NU ESTE UNUL REUSIT SI ESTE SI DE LUNGA DURATA.
  VA ASTEPT IN UE!!!!!!!!!!

 45. Florin Havarna spune:

  Tovarasii….rusi…sunt mult prea puternici si periculosi ,dar sper din tot sufletul sa ii invingeti. O viata in libertate !!!!!!!!!! Si nu uitati nici in mormant faptul ca sunteti romani si BASARABIA PAMANT ROMANESC!!!!

 46. mihai spune:

  jos comunistii sper sa invingeti TRAIASCA ROMANIA MARE

 47. MOLDOVEAN spune:

  JOS COMUNISTI!!! MUIE LA MOLDOVENI!!

 48. bango spune:

  acum este momentul pt a obtine libertatea….

 49. florina spune:

  curaj fratilor! nu pot fii alaturi de voi fizic dar moral sunt! ma rog domnuluui sa faceti o adevarata revolutie!
  bpr !!

 50. stanislav spune:

  suntetzi nishte persoane rau informate care nushi cunosc ISTORIA ash dori sa se scoale Stefan cеl Mare si Sfint sa se uite tradatorilor in ochii sa va dee fok cum a si mai facuto pentru TRADARE ……….

 51. Societatea Culturală Bucureşti Chişinău spune:

  Societatea Culturală Bucureşti-Chişinău,

  Cu Chişinăul, împreună, în Uniunea Europeană

  Suntem un singur popor şi la Bucureşti şi la Chişinău şi există o singură cale, împreună!

  Daciana Maria Mihăilescu, preşedinte
  Vlad Eugen Mihăilescu, vicepreşedinte
  Cătălina Timofte, vicepreşedinte

 52. Gheorghe Gavrilă Copil spune:

  Activitatea unificatoare de ţară însănătoşeşte şi fortifică sufletul fiecărui român şi ne solidarizază în bine.
  http://www.noidacii.ro

 53. cristina spune:

  sunt din Cernavoda,dar sufletul meu este alaturi de voi de cand am auzit ce se intampla.Imi pare rau,ca neamul romanesc are aceasta soarta ,dar sa nu va pierdeti speranta pentru ca BASARABIA A FOST SI VA RAMANE PAMANT ROMANESC.ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!

 54. Cosmin spune:

  JOS COMUNISMUL

 55. Cosmin spune:

  MULTA MUIE LA RUSHI SI LUI VORONIN

 56. fabw spune:

  Tipic comunismului, sa cenzureze ceea ce-l deranjeaza sau l-ar putea compromite.

  Câteva vorbe încurajatoare pentru noi, putem găsi aici:
  http://fabw.net/romania/

  Vă salut!

 57. valeriu-COUNTERcomunist spune:

  ROMANIA MARE SHI PUNCTUL.IA_UZI ALA CARE SA ASCUNDE SUB NUME DE MOLDOVAN.TACATI MUIA-nPIZDA MATII.CA VAZI CA NU POTI SCRI ROMANA RUSULE,LASHULE

 58. John spune:

  ROMANIA PAMANT AMERICAN!

 59. Antycomunist spune:

  Sunt din Chisinau,mam satrat foarte tare de comunistii(rusii)!!!

 60. Antycomunist spune:

  Vom spera pe 28mai caci se va schimba ceva ân bine pentru fratii mei…BASARABIA PAMÂNT ROMÂNESC!!! Ne trebue acei Pesedinte:Burebista ; Viceprisedinte : Decebal ; Armata : Dracula
  Sefii presiei : Mihai Eminescu ; Aleco Ruso

 61. mihai spune:

  ‘tara fara nume, tara fara grai’ aceasta este moldova noastra caci nu stie nici care e numele ei moldova\basarabia si nici limba nu are caci limba moldoveneasca care au impuso comunistii nici macar nu exista.oare cand va aparea un nou mihai viteazu sa ne uneasca si sa ne aduca innapoi la mama acasa?????basarabia pamant romanesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

ChatVorbește instant cu noi !+