In republica Moldova data alegerilor e încă în suspensie

0
64

Ieri, deputaţii AMN au cerut includerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre care ar fixa data alegerilor pe 22 martie. La cererea colegilor săi s-a alăturat şi Dumitru Diacov, liderul Partidului Democrat, care a spus că şi formaţiunea sa a intenţionat să elaboreze un proiect similar, dar că s-au convins că nu are rost. „În ţara asta ştie numai un singur om ce trebuie să se întâmple, restul trebuie să zâmbească. Şi ambasadorii, şi organizaţiile neguvernamentale aşteaptă ca noi să fixăm o dată, se uită la noi şi nu ştiu ce să zică. Care e fişka cu treaba asta? De ce trebuie să facem secret de stat?”, a întrebat Diacov. În replică, deputaţii comunişti i-au spus lui Diacov să nu-şi facă griji. Şi spicherul Marian Lupu a afirmat că vor afla „la timpul potrivit”, menţionând totodată că data alegerilor va fi stabilită de legislativ, printr-o hotărâre de parlament, cu 60 de zile înainte de alegeri. Proiectul deputaţilor AMN nu a întrunit numărul necesar de voturi, fiind susţinut doar de 26 de deputaţi.

Menţionăm că, la începutul lunii decembrie, deputaţii comunişti spuneau că alegerile ar trebui să aibă loc în martie. Amintim că alegerile din 2005 au avut loc pe 6 martie. Conform Codului Electoral, alegerile parlamentare se desfăşoară în cel mult trei luni de la expirarea mandatului parlamentului.

Astăzi este ultima şedinţă în plen, înainte de vacanţă, iar unii deputaţi se aşteaptă ca legislativul să se întrunească în şedinţă extraordinară pentru a stabili data alegerilor.

Valentina Baciu – Timpul

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ