În Republica Moldova s-a lansat Unirea TV! Urmează și în România

0
132
  1. În Republica Moldova s-a lansat Unirea TV! Urmează și în România

Funcționând ca o casă de producție, Unirea TV va furniza conținut media de programe pentru mai multe posturi de televiziune și de radio din Republica Moldova și România. Proiectul a debutat sâmbătă cu o emsiune maraton de opt ore, „Sfatul Țării”, care a avut în calitate de invitați zece categorii de personalități – oameni de cultură, profesori, jurnaliști, politicieni sau tineri liceeni. Printre invitați s-au numărat redactorul-șef al publicației, „Literatura și Arta”, Nicolae Dabija, liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, directorul Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală, Octavian Apostol, președintele Asociației „Răsăritul Românesc”, Vlad Cubreacov, deputatul liberal Alina Zotea sau expertul în educație de peste Prut, Marian Staș.

http://infoprut.ro/45133-in-republica-moldova-s-a-lansat-unirea-tv-urmeaza-si-in-romania.html

 

  1. Fost ministru al României: Bursa de Valori București ar trebui să se orienteze spre Rep. Moldova

În opinia lui Bostan, piața de capital din România s-ar dezvolta prin atragerea investițiilor din partea companiilor, prin orientarea către domeniul agricol și IT, prin listarea unui club de fotbal, dar și atrăgând companii de peste Prut.

http://infoprut.ro/45141-fost-ministru-al-romaniei-bursa-de-valori-bucuresti-ar-trebui-sa-se-orienteze-spre-rep-moldova.html

 

  1. Ghimpu: Obiectivul meu e să fiu primul Președinte unionist ales al R. Moldova și să declanşez UNIREA

În cadrul unui interviu acordat portalului din Republica Moldova Tribuna, Președintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu a vorbit despre ce a stat la baza deciziei de a se implica în campania pentru alegerile prezidenţiale şi a făcut un pronostic pentru cînd Moldova se va uni cu România, precizând că îşi doreşte să fie primul preşedinte unionist al Republicii Moldova şi că vrea să declanşeze Unirea.

http://www.realitatea.net/ghimpu-obiectivul-meu-e-sa-fiu-primul-pre-edinte-unionist-ales-al-r-moldova-i-sa-declansez-unirea_1980839.html

 

  1. Prahova le-a demonstrat basarabenilor ca Romania n-a avut niciodata granita la Prut

Consiliul Judeţean Prahova şi Centrul Judeţean de Cultură Prahova au organizat, în perioada 9-11 septembrie, a doua ediție a Festivalul folcloric „Prahova iubeşte Basarabia”. Proiect inclus în cadrul Programului Național România 100, festivalul a avut ca principal obiectiv cunoaşterea, promovarea, valorificarea tezaurului etnocultural şi introducerea acestuia în circuitul naţional al manifestărilor artistice ale genului. Și se pare că organizatorii și-au atins aceste obiective, având în vedere numărul mare de oficialități și invitați prezenți, dar în mod special al prahovenilor care, de vineri după-amiază, s-au oprit în centru, în fața Palatului Culturii, pentru a vedea că nu există graniță peste Prut atunci când se cântă și se joacă românește. De fapt, că ”România n-a avut niciodată graniță la Prut” a fost și mott-ul sub spiritul căruia s-a desfășurat acest festival la care au participat, alături de ansambluri folclorice din România, ansambluri folclorice şi interpreţi din raioanele Republicii Moldova înfrăţite cu judeţul Prahova, respectiv din Călăraşi, Cimişlia, Leova, Basarabeasca, Hînceşti, Cahul şi raionul Cernăuţi din Ucraina. Astfel, conform organizatorilor, la Ploiești au fost prezenți peste 200 de artişti care au reprezentat specificul etnofolcloric al zonelor din care provin.

http://www.ziarulprahova.ro/stiri/cultura/246339/prahova-le-a-demonstrat-basarabenilor-ca-romania-n-a-avut-niciodata-granita-la-prut

 

  1. Actori din R. Moldova şi România vor participa la cea de-a II-a ediţie a Reuniunii teatrelor naţionale

Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chișinău îşi va deschide cea de a 95-a stagiune cu „Reuniunea teatrelor naționale românești”, ediția a II-a, care se va desfăşura la Chişinău în perioada 13-21 septembrie. La reuniune vor participa 9 teatre din R. Moldova şi România, informează Moldpres.

http://www.allmoldova.com/ro/news/actori-din-r-moldova-si-romania-vor-participa-la-cea-de-a-ii-a-editie-a-reuniunii-teatrelor-nationale

 

  1. Cunoaşte-ţi ţara!

Zeci de destinații turistice în zona Iașiului, Clujului și Timișoarei vă așteaptă în luna septembrie și octombrie, pe toţi cei care încă nu aţi descoperit România!  Cazarea, accesul la obiectivele turistice și o masă pe zi vă vor fi oferite gratuit de către organizatorii de la Platforma Unionistă Acțiunea 2012. Programul este accesibil tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de etnie sau vârstă. Graţie acestui program, peste 30 000 de persoane au văzut până acum România.

http://www.jc.md/cunoaste-ti-tara/

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ