În toamnă va fi inaugurată ambasada Italiei în Republica Moldova

0
79

Cu începere de la 1 octombrie 2008 în Republica Moldova va fi inaugurată Ambasada Italiei. Acest fapt l-a declarat Premierul Zinaida Greceanîi în cadrul întrevederii de la Chişinău cu Ambasadorul Italiei la Chişinău, Daniele Mancini relatează Centrul Informaţional. La începutul anului curent, ministerului de externe italian Masimo D’Alema a anunţat că Italia va deschide Ambasada sa în Republica Moldova în vara anului 2008, însă unele probleme tehnice vor amâna până în octombrie inaugurarea misiunii diplomatice italiene.

Potrivit EuroInfo.md, în cadrul întrevederii a fost reiterat interesul stabil din partea comunităţii de afaceri din Italia faţă de realizarea proiectelor de investire în Republica Moldova şi intenţia părţii italiene de a organiza la Chişinău un seminar internaţional, la care vor participa companii italiene, care activează în sfera logisticii şi infrastructurii.

Businessul italian manifestă interes faţă de investirea în industria textilă, structura bancară, servicii de logistică, precum şi în dezvoltarea infrastructurii Moldovei. În prezent, aproximativ 300 de companii italiene conlucrează cu Republica Moldova.

În cadrul aceleeaşi întrevederi, Daniele Mancini a felicitat-o pe Zinaida Greceanîi în numele premierului italian în exerciţiu, dl Romano Prodi, cu preluarea funcţiei de prim-ministru. Totodată, ambasadorul Italiei şi-a exprimat speranţa că relaţiile cu noul Guvern de la Roma, care va fi investit săptămîna viitoare, vor fi la fel de bune, fapt confirmat şi de eventuala deschidere a Ambasadei Italiei la Chişinău, la 1 octombrie 2008.

Diplomatul a informat că printre priorităţile noului Guvern din Italia se numără problemele de securitate şi de migraţie şi a pledat pentru o colaborare mai strînsă între Ministerele Muncii şi cele de Interne ale ambelor ţări. Mancini a dat asigurări privind sprijinul Italiei, ca ţară fondatoare a Uniunii Europene, exprimîndu-şi convingerea că uşile Uniunii Europene rămîn deschise pentru Republica Moldova.

Premierul Zinaida Greceanîi a mulţumit pentru susţinerea acordată Republicii Moldova de Guvernul italian şi a exprimat convingerea că deschiderea reprezentanţei diplomatice a Italiei la Chişinău va contribui la amplificarea relaţiilor bilaterale moldo-italiene, atît politice, cît şi comercial-economice, Italia plasîndu-se în ultimii ani pe locul 4 printre partenerii comerciali ai Republicii Moldova.

http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=5602

NICIUN COMENTARIU

  1. dar unde va fi construita Ambasada,ca as vrea sa aplic cu niste documente si sa stiu de pe acuma,ca pe urma o sa fie greu so caut sau cine stie ce o sa fie,vas fi tare recunoscator daca miati raspunde la intrebare

LĂSAȚI UN MESAJ