Înainte spre Marea Unire! Marșul Centenar a ajuns la Vălenii de Munte

0
85
  1. Înainte spre Marea Unire! Marșul Centenar a ajuns la Vălenii de Munte

Dimineața de astăzi a participanților marșului Centenar a pornit din Boldești-Scăieni, județul Prahova, localitate înfrățită cu orașul Leova din R.Moldova, iar ziua s-a va finalizat la Vălenii de munte.

”Atmosfera patriotică și primirea celor din Prahova ne dă curaj să ne atingem scopul propus. Este o bucurie enormă că am posibilitatea să particip la așa o acțiune istorică și îi îndemn și pe alții să se înscrie în etapele care au rămas”, afirmă Viorica Boboc, participantă la marșul centenar.

https://10tv.md/2018/08/01/video-inainte-spre-marea-unire-marsul-centenar-a-ajuns-la-valenii-de-munte/

 

  1. Un sat din Ținutul Herța revine la denumirea românească

Satul Petrașivca din Ținutul Herța a revenit definitiv la denumirea istorică de Mihoreni. Decizia respectivă a fost luată de consilierii regionali Cernăuți, informează Bucpress.

http://infoprut.ro/50454-un-sat-din-tinutul-herta-revine-la-denumirea-romaneasca-2.html

 

  1. Găgăuzii și bulgarii din Basarabia așteptau să fie salvați de români

În primele două părți ale acestui material, am descris grozăviile comise de puterea sovietică în Basarabia postbelică. În special, am remarcat reacția găgăuzilor și bulgarilor de pe acest teritoriu, care își doreau să revină regimul românesc, pentru a-i salva de teroarea bolșevică. În virtutea existenței multiplelor documente de arhivă, cândva „strict secrete”, prezentăm şi în acest număr câteva cazuri, care credem ar trebui neapărat să ajungă și la urechile găgăuzilor proruși din ziua de astăzi.

https://www.timpul.md/articol/gagauzii-i-bulgarii-din-basarabia-ateptau-sa-fie-salvai-de-romani-%28iii%29-133668.html

 

  1. Tineri din România, Republica Moldova, Ucraina şi Ungaria s-au reunit la Oradea

24 de copii şi însoţitori din România, Republica Moldova, Ucraina şi Ungaria participă în perioada 29 iulie-4 august, la Oradea, la o şcoală de vară dedicată Centenarului Marii Uniri.

http://tvrmoldova.md/centenar/tineri-din-romania-republica-moldova-ucraina-si-ungaria-s-au-reunit-la-oradea/

 

  1. Uniunea Europeană va oferi 11 milioane de euro pentru apă şi canalizare în raionul Cahul

Oraşul Cahul şi alte patru sate vecine vor beneficia de servicii mai bune de aprovizionare cu apă şi canalizare. Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană, care prevede un grant de 11 milioane de euro în acest sens.

http://tvrmoldova.md/actualitate/uniunea-europeana-va-oferi-11-milioane-de-euro-pentru-apa-si-canalizare-in-raionul-cahul/

 

  1. 40 de bibliotecari din Republica Moldova au participat la un stagiu de pregătire în România  

Cei 40 de bibliotecari din Republica Moldova care au participat la un schimb de experienţă în România, au revenit acasă cu noi idei de proiecte. Ei spun că, timp de o săptămână, au îmbinat perfect utilul cu plăcutul şi au reuşit să descopere şi locurile frumoase din Bucureşti. Si-ar dori, totuşi, să fie luaţi mai mult în seamă şi de autorităţile de la Chişinău.

http://tvrmoldova.md/cultura/40-de-bibliotecari-din-republica-moldova-au-participat-la-un-stagiu-de-pregatire-in-romania/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ