Încă o localitate a semnat DECLARAȚIA DE UNIRE cu România. Lista localităților din stânga Prutului care s-au pronunțat în favoarea reîntregirii neamului românesc

0
100
  1. Încă o localitate a semnat DECLARAȚIA DE UNIRE cu România. Lista localităților din stânga Prutului care s-au pronunțat în favoarea reîntregirii neamului românesc

Primăria localității Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, în frunte cu primarul Vitalie Casian, a semnat Declarația de Unire a R. Moldova cu România.

De asemenea, documentul simbolic a fost semnat și de circa 200 de săteni, care vor Unirea celor două state românești.

https://www.ziarulnational.md/foto-inca-o-localitate-a-semnat-declaratia-de-unire-cu-romania-lista-localitatilor-din-stanga-prutului-care-s-au-pronuntat-in-favoarea-reintregirii-neamului-romanesc/

 

  1. Centenarul Unirii | „Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 de cruci la 100 de ani”, la Chișinău

Expoziția „Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 de cruci la 100 de ani”, care conține lucrări de artă cu tematică religioasă a ajuns zilele acestea și la Chișinău. Proiectul marchează 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Mai multe lucrări de artă cu tematică religioasă  a 40 de artiști plastici de pe ambele maluri ale Prutului au fost vernisate la Muzeul Național de Artă de la Chișinău. În toate lucrările: de la icoană la pictură de şevalet şi sculptură, de la arta populară la cea cultă, este prezent simbolul Crucii. Inițiatorul expoziției, părintele Ioan Cojan, stareț al Mănăstirii Sfântul Ioan Botezătorul din Alba Iulia.

https://radiochisinau.md/centenarul-unirii-crucea-de-la-comunitate-la-comuniune-100-de-cruci-la-100-de-ani-la-chisinau—72639.html

 

  1. Oportunitate de cunoaștere reciprocă pentru Republica Moldova și Valea Timocului

Ansamblul model etno-folcloric „Romanița” din Chișinău va susține pe 9 august în satul Bucea de lângă orașul Bor din Timoc un spectacol în cadrul Festivalului de jocuri și dansuri populare prilejuit de sărbătoarea Sf. Mare Mucenic Pantelimon. Evenimentul are loc în cadrul unor excursii tematice la care participă ansamblul format din elevi ai Centrului de excelență în medicină și farmacie „Raisa Pacalo”.

http://infoprut.ro/50462-oportunitate-de-cunoastere-reciproca-pentru-republica-moldova-si-valea-timocului.html

 

  1. O școală din raionul Căușeni va fi reparată cu autorul CJ Dâmbovița

Frații în veci vor fi frați! O școală din raionul Căușeni va fi reparată cu ajutorul CJ Dâmbovița. Evenimentul de aprobare a ajutorului de către consiliu a fost calificat drept o înfrățire concretă între aceste două localități.

Gimnaziul din localitatea Săiți, raionul Căușeni, în care învață 240 de copii, va fi modernizat cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița. Autoritățile locale dâmbovițene au aprobat marți acordarea unui ajutor financiar în valoare de 602.095 lei, 39,6% din valoarea totală a costurilor de reparații. Proiectul a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

https://10tv.md/2018/08/02/video-o-scoala-din-raionul-causeni-va-fi-reparata-cu-autorul-cj-dambovita/

 

  1. Partidele politice nu au ofertă pentru unioniști

Partidele politice din Republica Moldova nu au ofertă pentru unioniști. De asemenea, printre formațiunile politice nu există un lider-locomotivă care să adune în jurul său toate forțele. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Sfatul Țării, de invitații Vladimir Bolea, Președintele Organizației Teritoriale, din Chișinău a PAS și de Vasile Costiuc, Președintele Partidului Democrația Acasă.

https://10tv.md/2018/08/02/opinii-partidele-politice-nu-au-oferta-pentru-unionisti/

 

  1. Primele plăci comemorative de pe casele victimelor deportărilor au fost dezvelite la Chișinău

Primele plăci comemorative din proiectul „Ultima Adresă” au fost dezvelite astăzi, 2 august, la Chișinău, pe casele a doi foști deportați. Este vorba de Maria Serbov-Sârb și Pantelimon Sinadino. Potrivit organizatorilor, prin acest proiect se dorește aducerea unui omagiu persoanelor care au suferit în urma regimului comunist și stalinist, transmite IPN.

https://deschide.md/ro/stiri/cultura/34927/Primele-pl%C4%83ci-comemorative-de-pe-casele-victimelor-deport%C4%83rilor-au-fost-dezvelite-la-Chi%C8%99in%C4%83u.htm

 

  1. 11 vinuri din Republica Moldova au fost incluse într-o selecţie Centenară

Unsprezece vinuri din Republica Moldova au fost incluse în selecţia „VINARIUM – 100 de vinuri reprezentative româneşti pentru 100 de ani de România Mare”. Juriul a fost reprezentat de oameni din afara industriei vinicole, personalităţi cu rezultate remarcabile în domeniile lor de activitate.

http://tvrmoldova.md/centenar/11-vinuri-din-republica-moldova-au-fost-incluse-intr-o-selectie-centenara/

 

  1. ”Avioanele de hârtie” ale Teatrul Naţional ”Radu Stanca” din Sibiu vor zbura la Chişinău, în septembrie

Teatrul Naţional ”Radu Stanca” din Sibiu se va alătura, în septembrie, celor 11 teatre din România şi Republica Moldova, participante la ”Reuniunea Teatrelor Naţionale româneşti”. Cea de-a patra ediţie a evenimentului se va desfăşura, în perioada 19-30 septembrie, la Chişinău.

http://tvrmoldova.md/cultura/avioanele-de-hartie-ale-teatrul-national-radu-stanca-din-sibiu-vor-zbura-la-chisinau-in-septembrie/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ