Încă o trecere rutieră peste Prut

0
133

 

  1. Încă o trecere rutieră peste Prut. Podul feroviar de la Cantemir ar putea fi modificat tehnic

Proiectul de construcție al podului rutier de peste Prut, din zona localității Zagarancea, raionul Ungheni, rămâne o prioritate pentru Republica Moldova și România. Despre acest lucru a anunțat viceministrul Transporturilor Vitalie Rapcea la o întrevedere cu secretarul de stat al Ministerului Transporturilor din România, Maria Magdalena Grigore.

În cadrul întrevederii s-a mai discutat și despre intenția de modificare tehnică a podului feroviar Fălciu-Cantemir, pentru a permite și circulația transportului rutier.

http://unimedia.info/stiri/Inca-o-trecere-rutiera-peste-prut–podul-feroviar-de-la-cantemir-ar-putea-fi-modificat-tehnic-127807.html

 

  1. Peste 30.000 de oameni au format un „tricolor uman” in fata Guvernului

ora 22:10 Protestatarii au facut o hora a Unirii in piata.

ora 22:00 Oamenii sunt in continuare in Piata Victoriei si canta imnul.

ora 21:00 Multimea din Piata Victoriei, unde sunt zeci de mii de oameni care protesteaza pentru a treisprezecea zi la rand, a format un „tricolor uman”, la ora 21.00. Oamenii si-au aprins lanterne sau bliturile telefoanelor.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ziua-13-de-proteste-din-cauza-ordonantei-13-manifestantii-pregatesc-operatiunea-tricolorul-si-vor-sa-faca-istorie.html

 

  1. Peste trei milioane de cetățeni străini au vizitat R. Moldova în 2016

Fiecare al doilea cetățean străin care a traversat frontiera de stat a fost din România, după care urmează Ucraina (28,7 la sută din total) și la o mare diferență, ca pondere, sînt Federația Rusă (7,3%), Bulgaria (1,6%), Italia (1,0%), Germania (0,7%), Turcia și Israel (cîte 0,6%), Statele Unite ale Americii (0,5%), Belarus și Polonia (cîte 0,4%), Portugalia (0,3%).

http://www.moldpres.md/news/2017/02/13/17001175

 

  1. Militarii din cele două state românești vor putea participa în comun la exerciţiile militare

Militarii de pe cele două maluri ale Prutului vor putea participa în comun la exerciţiile şi antrenamentele militare care se desfăşoară în cadrul multinaţional, cu unităţi sau subunităţi ale altor state partenere, conform notei informative a proiectului de lege înregistrat în Parlament, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/politic/23996-2017-02-13-07-34-05.html

 

  1. Primăria Municipiului Iași, premiu special în cadrul concursului „Grigore Vieru – poetul care ne unește”

Un concurs de eseuri despre viața și opera poetului Grigore Vieru se va desfășura pe 18 februarie la Universitatea de Stat din Chișinău. În cadrul evenimentului organizat sub genericul „Grigore Vieru – poetul care ne unește” vor fi premiate cele mai bune eseuri cu premii în bani și cărți, iar Primăria Municipiului Iași va oferi un premiu special.

http://infoprut.ro/46566-primaria-mun-iasi.html

 

  1. Ministrul pentru Românii de Pretutindeni: „Spațiul comun comunicațional, cu Republica Moldova, un proiect la care trebuie să ne uităm în continuare”

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, a declarat că spațiul comun comunicațional cu Republica Moldova este un proiect care trebuie dezvoltat și replicat cel puțin pentru comunitățile de români din Serbia.

http://infoprut.ro/46556-ministrul-pentru-romanii-de-pretutindeni-spatiul-comun-comunicational-cu-republica-moldova-un-proiect-la-care-trebuie-sa-ne-uitam-continuare.html

 

  1. Sărbătoare de Dragobete pur şi simplu românească în organizarea Centrului Cultural „Dunărea de Jos”

De Dragobete, în 24 februarie, Centrul Cultural “Dunărea de Jos” organizează, împreună cu liceenii gălăţeni, o sărbătoare pur românească. Partener în organizarea evenimentului este Colegiul Naţional “Costache Negri”, în a cărui sală de spectacol se va desfăşura totul, vineri, 24 februarie, începând cu ora 12,00.

http://adevarul.ro/locale/galati/sarbatoare-dragobete-pur-simplu-romaneasca-organizarea-centrului-cultural-dunarea-jos-1_58a1d60b5ab6550cb870577a/index.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ