Încep presiunile la adresa protestatarilor: Liderul ODIP, cercetat de poliţie

0
118
  1. Încep presiunile la adresa protestatarilor: Liderul ODIP, cercetat de poliţie

Liderul asociaţiei obștești „Onoare, Demnitate şi Patrie” (ODIP) Vlad Bileţchi, unul dintre organizatorii protestelor care au avut loc după turul II al alegerilor prezidențiale este cercetat de poliţie pentru „încălcarea legii privind desfăşurarea întrunirilor şi blocarea intenţionată a arterelor şi străzilor”.

http://infoprut.ro/45852-incep-presiunile-la-adresa-protestatarilor-liderul-odip-cercetat-de-politie.html

 

  1. Majoritatea din Parlament funcționează ca unsă: Fracțiunile s-au opus audierii șefei CEC și ministrului de Externe

Fracțiunea PLDM a propus introducerea pe ordinea de zi audierea șefei CEC Alina Russu și a ministrului de externe Andrei Galbur, în contextul în care în turului II al alegerilor prezidențiale s-au înregistrat mai multe nereguli. Celelalte fracțiuni parlamentare s-au opus propunerii.

Vrem să vedem cum a fost posibil să se voteze în portbagaje. De ce s-a îngrădit dreptul la vot pentru mii de persoane. Au fost foarte multe fraude”, a declarat deputatul liberal-democrat Tudor Deliu.

Fracțiunile parlamentare care au respins solicitarea deputaților de la PLDM au replicat că scrutinul din 13 noiembrie a fost bine organizat.

http://infoprut.ro/45850-majoritatea-din-parlament-functioneaza-ca-unsa-partidele-s-au-opus-audierii-sefei-cec-si-ministrului-de-externe.html

 

  1. Joseph Daul: „PPE este profund îngrijorat de neregulile la alegerile din R. Moldova! Încălcarea crasă a legii şi îngrădirea dreptului la vot trebuie să fie investigate”

La scrutinul prezidenţial din 13 noiembrie au fost comise încălcări grave ale legii, iar obstrucţionarea dreptului la vot nu poate fi trecută cu vederea, atenţionează preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, care a venit cu o declaraţie oficială despre turul II al alegerilor prezidenţiale, transmite jurnal.md.

http://www.jc.md/joseph-daul-ppe-este-profund-ingrijorat-de-neregulile-la-alegerile-din-r-moldova-incalcarea-crasa-a-legii-si-ingradirea-dreptului-la-vot-trebuie-sa-fie-investigate/

 

  1. Maia Sandu anunță că va continua să conteste voturile obținute prin fraudă

Lidera PAS, Maia Sandu, a dat publicității o declarație în care reafirmă că va continua să conteste „voturile obținute prin fraudă” în alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, dar respinge orice implicare în organizarea protestelor care au urmat scrutinului de duminică. „Așteptăm răspunsul la contestarea de către noi a rezultatelor alegerilor, după care vom veni cu planuri concrete pentru viitor”, se mai arată în declarația PAS. Maia Sandu continuă să susțină că victoria socialistului Igor Dodon în alegerile prezidențiale este rezultatul eforturilor omului de afaceri Vlad Plahotniuc, care vrea „să se mențină la putere și să îndepărteze ziua tragerii lui la răspundere”.

http://www.europalibera.org/a/28123746.html

 

  1. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, declarații revoltătoare: „Conflictul din Transnistria a izbucnit din cauza tentativelor de unire cu România”

Noul președinte Republicii Moldova, renumit pentru orientarea sa pro-rusă, continuă să facă declarații de-a dreptul revoltătoare.

https://a1.ro/news/extern/presedintele-republicii-moldova-igor-dodon-declaratii-revoltatoare-conflictul-din-transnistria-a-izbucnit-din-cauza-tentativelor-de-unire-cu-romania-id611729.html

 

  1. Klaus Iohannis: România trebuie să sprijine Republica Moldova instituțional și economic, nu anumite persoane

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Cluj, că țara noastră trebuie să sprijine Republica Moldova instituțional, ajutându-i instituțiile, nu anumite persoane, la fel cum trebuie să o ajute economic, în special energetic.

https://www.agerpres.ro/politica/2016/11/17/klaus-iohannis-romania-trebuie-sa-sprijine-republica-moldova-institutional-si-economic-nu-anumite-persoane-18-13-37

 

  1. După SUA, și Uniunea Europeană îi dă o LOVITURĂ Maiei Sandu: Anunțul OFICIAL a fost făcut

Șeful delegației Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, consideră că relațiile dintre UE și Republica Moldova nu se vor schimba foarte mult după victoria socialistului prorus Igor Dodon în al doilea tur al scrutinului prezidențial de duminică, urmând ca ele să fie judecate.

„Nu cred că relațiile dintre UE și Republica Moldova se vor schimba foarte mult. În primul rând, avem o linie de politici foarte consistentă în relațiile noastre cu Republica Moldova. Este o țară foarte importantă pentru noi, un vecin de importanță strategică. Ca și în cazul Guvernului, am avut o abordare foarte clară: judecăm foarte mult relațiile noastre pe baza faptelor”, a declarat Pirkka Tapiola într-un interviu pentru AGERPRES.

http://www.stiripesurse.ro/dupa-sua-i-uniunea-europeana-ii-da-o-lovitura-maiei-sandu-anun-ul-oficial-a-fost-facut_1163936.html

 

  1. Povestea studenţilor basarabeni care au deschis o mică afacere de succes în Cluj-Napoca

George, Tudor şi Constantin sunt trei studenţi din Republica Moldova care şi-au deschis în Cluj-Napoca o mică afacere: BucuriaCluj – un magazin specializat de dulciuri.

Cei trei studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universitatea Babeș-Bolyai au declarat pentru cluju.ro că au ales să intre în sfera business-ului cu o idee diferită, inspirată din copilăria lor.

http://diez.md/2016/11/17/foto-povestea-studentilor-basarabeni-care-au-deschis-o-mica-afacere-de-succes-cluj-napoca/

 

  1. Inspectoratului de Frontieră din România şi Direcţiile regionale Nord, Vest şi Sud din Moldova au avut o întâlnire

În data de 16 noiembrie, în municipiul Iaşi s-a desfăşurat întâlnirea de lucru bilaterala intre delegaţiile Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi – România şi Direcţiile regionale Nord, Vest şi Sud – Republica Moldova.

http://www.timpul.md/articol/-inspectoratului-de-frontiera-din-romania—si-directiile-regionale-nord-vest-si-sud–din-moldova-au-avut-o-intalnire-100430.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ