A început procesul de interconectare la reţelele energetice din România

0
80
  1. Artişti din România şi Republica Moldova, reuniți la Bacău

Unul dintre cele mai importante evenimente culturale care reuneşte artişti din România şi Republica Moldova a ajuns la cea de-a XXVIII- a ediţie. Este vorba despre „Saloanele Moldovei”, iniţiate şi organizate de Mihai Grecu (Chişinău) şi Ilie Boca (Bacău).

http://infoprut.ro/50364-artisti-din-romania-si-republica-moldova-reuniti-la-bacau.html

 

  1. Ambasadorul Japoniei vorbește în română, iar primarul din Bălți în rusă

Ambasadorul Japoniei și membrii ai corpului diplomatic acreditați în R. Moldova au fost prezenți ieri, 13 iulie, într-o vizită la Bălți.

Discursul diplomatului japonez Masanobu Yoshii a fost susținut în limba română,  oficială în R. Moldova, în timp ce primarul Nikolai Grigorișin a avut nevoie de un interpret de limbă rusă, pentru a înțelege ce spune ambasadorul.

https://deschide.md/ro/stiri/social/33939/VIDEO–B%C4%83l%C8%9Bi-Ambasadorul-Japoniei-vorbe%C8%99te-%C3%AEn-rom%C3%A2n%C4%83-iar-primarul-ora%C8%99ului-%C3%AEn-rus%C4%83-Reac%C8%9Bia-internau%C8%9Bilor.htm

 

  1. Andrian Candu: Data viitoarelor alegeri parlamentare ar putea fi stabilită în două săptămâni

Data când se vor desfăşura următoarele alegeri parlamentare ar putea fi stabilită de legislativ în următoarele două săptămâni. Preşedintele legislativului, Andrian Candu, speră că acest lucru se va întâmpla în sesiunea actuală a Parlamentului pentru a-i oferi timp Comisiei Electorale Centrale pentru pregătiri. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Vineri cu Anatol Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova, transmite IPN.

http://tvrmoldova.md/politic/andrian-candu-data-viitoarelor-alegeri-parlamentare-ar-putea-fi-stabilita-in-doua-saptamani/

 

  1. Templu cultural la Chișinău

Marea Unire este reflectată într-o serie de documente în cadrul unei expoziții care este organizată în aceste zile la Chişinău. Aceasta este formată din banere cu activitatea personalităților care au înfăptui Marea Unire și sunt un adevărat templu consacrat culturii naționale românești.

https://10tv.md/2018/07/14/video-templu-cultural-la-chisinau/

 

  1. Ultima școală cu predare în limba română, în proces de reconstrucție

Doar vorbe deșarte și bătaie de joc privind implicarea autorităților în soluționarea problemei dificile a ultimii școli românești din satul Aluatu, raionul Taraclia. Pentru a schimba radical situația din local, aceasta necesită înfrățită cu una similară din România. În cadrul emisiunii Moldova Live, Președintele Asociației Unirea-ODIP, a sugerat ca până în toamnă, să fie semnat un acord de parteneriat, pentru a readuce raionul Taraclia la un trai decent pentru localnici.

https://10tv.md/2018/07/13/video-ultima-scoala-cu-predare-in-limba-romana-in-proces-de-reconstructie/

 

  1. A început procesul de interconectare la reţelele energetice din România

Până în anul 2021, Republica Moldova va fi conectată la reţelele electrice din România, respectiv la cele din Uniunea Europeană. Diversificarea surselor de energie electrică va permite alegerea celui mai mic preţ pentru ţara noastră, ceea ce va duce la micşorarea tarifului la lumină pentru consumatorii finali.

http://tvrmoldova.md/actualitate/a-inceput-procesul-de-interconectare-la-retelele-energetice-din-romania/

 

  1. IT-iştii români au început să prefere firmele din Moldova. Ce le oferă în plus

Republica Moldova ne prinde cu paşi repezi din urmă în domeniul IT.Vecinii noştri au pregătit o infrastructură puternică şi vor acum să-şi consolideze poziţia de creatori inteligenţi în mediul online.

https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/it-istii-romani-au-inceput-sa-prefere-firmele-din-moldova-ce-le-ofera-in-plus.html

 

  1. Momente unice la Cumpăna la înfrățirea cu Cazangic, localitate din Republica Moldova

Ieri, la Cumpăna, a fost o zi specială. Primarul Mariana Gâju a avut oaspeți frați români de peste Prut. O delegaţie din comuna Cazangic, Raionul Leova, Republica Moldova, condusă de primarul localităţii domnul Ion Guțu a fost prezentă în comuna Cumpăna cu ocazia înfrățirii celor două localități.

https://ziarulamprenta.ro/stirile-zilei/momente-unice-la-cumpana-la-infratirea-cu-cazangic-localitate-din-republica-moldova/13191/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ