InfoPrim Neo: Tinerii protestează împotriva declaraţiilor preşedintelui R. Moldova

0
83

Circa 300 de tineri, potrivit poliţiei, au protestat luni, 24 decembrie, împotriva declaraţiilor recente ale preşedintelui Vladmir Voronin, care, în opinia lor, sunt îndreptate împotriva simbolicii R. Moldova.

Tinerii s-au adunat în jurul Arcului de Triumf, vizavi de sediul Guvernului, în după amiaza zilei. Ei au afişat drapele tricolore, placarde cu slogane anticomuniste şi pro-româneşti precum: „Jos comuniştii”, „O naţiune şi un stat moldovenesc sunt aberaţii staliniste”, „Basarabia pământ românesc”, „Basarabia liberă” „Mai bine mort decât comunist”, etc. Marginea carosabilului din faţa protestatarilor a fost blocată de câteva zeci de poliţişti, iar câteva persoane, despre care tinerii au spus că nu îi cunosc, filmau cu camera de luat vederi.

Unul dintre participanţii mai activi la acţiune, care a solicitat anonimatul a declarat pentru Info-Prim Neo că s-au revoltat faţă de declaraţiile recente ale preşedintelui Vladimir Voronin privind schimbarea imnului şi a denumirii limbii. Fiind întrebat cine sunt organizatorii mitingului, el a spus că acesta a fost organizat din tineri prin intermediul Internetului, şi nimeni nu cunoaşte un organizator concret.

Tinerii au declarat că vor să continue acţiunile de protest, după sărbătorile de iarnă , inclusiv sunt decişi să treacă la acţiuni non-stop, pentru că „tinerii nu mai au nimic de pierdut în condiţiile de faţă din R. Moldova”. Ei au mai menţionat că nu cunosc numărul participanţilor, dar spun că circa 2,5 mii de tineri şi-au exprimat opţiunea de a veni la această acţiune.

Vladimir Voronin a declarat săptămâna trecută în cadrul unei conferinţe de presă că „şi limba moldovenească, şi istoria Moldovei, şi imnul Moldovei şi stema trebuie să răspundă la întrebările suveranităţii şi integrităţii R. Moldova”. De asemenea el a spus că stema a fost propusă „prin poarta din spate a Parlamentului, pentru că iniţial a fost pregătită alta, dar noaptea a fost schimbată”.

NICIUN COMENTARIU

  1. jos comunistii,eu sunt din Romania si le spun romanilor din Basarabia ca pe noi comunistii ne-au tinut fara mancare 20 de ani si ne au distrus natiunea,strangeti-va si votati pe basescu ca presedinte!

  2. jos comunismul!!!
    Eu sunt din RM , dar imi fac studiile in Romania:ma bucur foarte mult pentru ca tineretul nu pleaca capul in fata lui Voronin…………..jos comunismul sa strigam cu totii!!

LĂSAȚI UN MESAJ