Înfrățirea aduce bunăstare: Un spital din Anenii Noi va fi reparat cu bani din Vaslui

0
80
  1. Înfrățirea aduce bunăstare: Un spital din Anenii Noi va fi reparat cu bani din Vaslui

Renovarea intrării Spitalului raional Anenii Noi și achiziționarea unei ambulanțe vor putea fi posibile datorită unui ajutor nerambursabil de 20.000 de euro (aproximativ 400.000 de lei moldovenești) oferiți de Consiliul județean Vaslui. Sprijinul vine ca o consecință a acordului de înfrățire dintre raionul Anenii Noi și județul Vaslui.

https://10tv.md/2018/05/29/video-infratirea-aduce-bunastare-un-spital-din-anenii-noi-va-fi-reparat-cu-bani-din-vaslui/

 

  1. Mai aproape de Unire! Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni, prioritate pentru România

Cu un pas mai aproape de Unire! Autostrada Târgu-Neamț – Iași – Ungheni, numită și „Autostrada Unirii” constituie o prioritate pentru Guvernul României. Aceasta va avea o lungime de peste 100 de kilometri și va include un pod peste Prut, astfel încât autostrada să lege Republica Moldova de România.

https://10tv.md/2018/05/29/mai-aproape-de-unire-autostrada-targu-neamt-iasi-ungheni-prioritate-pentru-romania/

 

  1. Discuții în Parlamentul de la București despre valorificarea potențialului râului Prut

Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a adresat o întrebare parlamentară Graţielei Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului, ce are ca obiect importanța și valorificarea potențialului râului Prut.

http://infoprut.ro/50088-discutii-in-parlamentul-de-la-bucuresti-despre-valorificarea-potentialului-raului-prut.html

 

  1. „Descoperă şi Cunoaşte România”, ediţia Centenar

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP)​​​​​​​ a derulat a treia etapă a proiectului „Descoperă şi Cunoaşte România”, ediţia Centenar, acesta s-a desfăşurat în perioada 25 – 27 mai, fiind dedicată românilor din Ucraina – zona Cernăuţi.

http://tvrmoldova.md/centenar/descopera-si-cunoaste-romania-editia-centenar/

 

  1. Un drum modern şi instituţii de învăţământ mai confortabile pentru locuitorii din două sate din Republica Moldova

Un drum din satul Tomai, raionul Comrat a fost reconstruit şi câteva instituţii de învăţământ din satul Avdarma, raionul Comrat au fost renovate cu suportul Uniunii Europene.

http://tvrmoldova.md/social/un-drum-modern-si-institutii-de-invatamant-mai-confortabile-pentru-locuitorii-din-doua-sate-din-republica-moldova/

 

  1. Eveniment închinat Marii Uniri, la Parohia Ortodoxă din Mândruloc

Comunicat. În cea de-a doua zi de Rusalii, închinată Sfintei Treimi, la ceas de seară, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei, Arhiepiscopul Aradului a binecuvântat și a sfințit Steagul ,,Gărzii Naționale Române din Mândruloc”, steag ce a aparținut delegației Cercului Radna condusă de Vasile Goldiș, delegație ce a participat la Marea Unire din 1 decembrie 1918 de la Alba Iulia.

https://specialarad.ro/eveniment-inchinat-marii-uniri-la-parohia-ortodoxa-din-mandruloc/

 

  1. Caravana Unirii a început turul României. Se adună semnături pentru unirea cu Basarabia

În vara anului 2018 unioniștii călătoresc prin toată țara pentru a promova unirea și pentru a strânge semnături de la toți românii în cadrul campaniei „Un Milion de Semnături pentru Unire”, care are drept scop adăugarea în Constituție a unui articol referitor la Unire.

https://www.ziardebistrita.ro/foto-caravana-unirii-a-inceput-turul-romaniei-se-aduna-semnaturi-pentru-unirea-cu-basarabia/

 

  1. BNR lansează astăzi o monedă de aur. Cât costă

Moneda va avea o valoare nominală de 100 lei, formă rotundă, diametru 21 mm, cant zimţat şi o greutate de 6,452 grame.

Aversul monedei prezintă Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, de pe Vârful Caraiman, inscripţia în arc de cerc ‘ROMANIA’, valoarea nominală ‘100 LEI’, stema României şi anul de emisiune ‘2018’.

Reversul monedei redă scena intrării în Bucureşti a regelui Ferdinand I şi a reginei Maria, inscripţiile ”100 DE ANI DE LA INCHEIEREA PRIMULUI RAZBOI MONDIAL” şi ”1918”.

https://www.dcnews.ro/centenar-bnr-lanseaza-astazi-o-moneda-de-aur-cat-costa_593976.html

 

  1. Grupul de Inițiativă „Centenar-Marea Unire-Alba Iulia-2018” a reprezentat cu cinste Alba-Iulia la sărbătoarea „Centenarului Marii Uniri” de la Viena

O delegație a Grupului de Inițiativă „Centenar-Marea Unire-Alba Iulia-2018”, condusă de președintele acestuia Col(r)dr.ing. Constantin Avădanei, a participat în perioada 25-27 mai  2018  la  evenimentele organizate la Viena, sub genericul „Centenar Marea Unire”.

Desfășurarea evenimentelor s-a ridicat la o înaltă ţinută intelectuală, prin care s-a celebrat împlinirea a 100 de ani de la cea mai complexă realizare istorică a neamului românesc, Marea Unire a tuturor românilor desăvârşită prin exprimarea voinţei colective a românilor la Alba Iulia în 1 Decembrie 1918.

http://www.infoest.ro/stiri/atitudini/centenar-unire-sarbatorit-viena-grup-initiativa-alba-iulia.htm

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ