Înfrățirea comunei Larga cu comuna Arbore, Județul Suceava, România

0
144
  1. Comunicat de presă – Institutul ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ pentru Românii de Pretutindeni

În data de 31 august 2016, Ziua Limbii Române va fi sărbătorită la Ismail (Ucraina) de românii din regiunea Odesa, printr-un concert susținut de Veta Biriș și taraful său.

Evenimentul va avea loc pe scena Palatului de Cultură ‘Taras Șevcenko’ din localitate, la ora 19.00 și este organizat de Institutul Cultural Român, prin Direcția Români din Afara Granițelor. Intrarea este liberă.

http://www.agerpres.ro/comunicate/2016/08/18/comunicat-de-presa-institutul-eudoxiu-hurmuzachi-pentru-romanii-de-pretutindeni-15-35-01

 

  1. Primar de localitate înfrățită: „Am fost şi trebuie să fim şi în continuare o ţară, indiscutabil”

Comuna Şinca Nouă, din România, s-a înfrăţit marţi, 16 august, cu localitatea Carahasani din Republica Moldova. 

O delegaţie formată din oficialităţi din localitatea basarabeană s-a deplasat în Şinca Nouă pentru semnarea protocolului de înfrăţire.

A doua zi, pe 17 august, delegaţia a fost prezentă şi la Gura Rîului, unde a semnat un protocol de înfrăţire şi cu această localitate sibiană, informează Fagarasultau.ro.

Toate aceste demersuri au fost realizate la iniţiativa primarului din Şinca Nouă, Dumitru Flucuş, care a avut discuţii cu cei doi omologi din Sibiu şi din Republica Moldova.

http://infoprut.ro/44973-primar-de-localitate-infratita-am-fost-si-trebuie-sa-fim-si-in-continuare-o-tara-indiscutabil.html

 

  1. Aglomeraţie în Vama Albiţa. Cozile de maşini se întind pe sute de metri

De la începutul lunii în curs, în PTF Albiţa au fost înregistrate peste 185.000 de treceri de persoane, din care 100.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 85.000 pe sensul de intrare în România, constatandu-se o dublare a traficului faţă de acelaşi interval din luna februarie a acestui an.

http://www.realitatea.net/aglomeratie-in-vama-albita-cozile-de-masini-se-intind-pe-sute-de-metri_1971913.html

 

  1. Președintele Camerei de Comerț și Industrie, în vizită la Brașov. Autoritățile caută noi piețe de desfacere

Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, efectuează, în perioada 18-19 august curent, o vizită de lucru în județul Brașov, cu scopul de a consolida parteneriatele intercamerale și a identifica oportunitățile de promovare a agenților economici autohtoni pe noi piețe de desfacere.

http://www.publika.md/presedintele-camerei-de-comert-si-industrie-in-vizita-la-brasov-autoritatile-cauta-noi-piete-de-desfacere_2715331.html

 

  1. Înfrățirea comunei Larga cu comuna Arbore, Județul Suceava, România

La 11 august curent, Primăria Larga în frunte cu primarul de Larga Radu URECHEAN, a găzduit delegația din România, Județul Suceava, comuna Arbore. Delegația a fost reprezentată de către primarul comunei Arbore, D-l Vasile-Dan TIPERCIUC și 2 consilieri ai consiliului comunal Arbore care au discutat cu primarul de Larga posibilitatea de a înfrăți localitățile pentru îmbunătățirea și dezvoltarea comunităților.

http://www.calm.md/libview.php?l=ro&idc=34&id=3264&t=/SERVICIUL-PRESA/Noutati/Infratirea-comunei-Larga-cu-comuna-Arbore-Judetul-Suceava-Romania

 

  1. În Republica Moldova funcționează peste 1500 de întreprinderi cu capital din România

România se situează pe locul 1 în topul ţărilor din care Republica Moldova efectuează importuri, deținând o pondere de 13,92 % în volumul total al importului.

Conform datelor Camerei Înregistrării de Stat, la 1 ianuarie 2016 în Republica Moldova funcționau 1547 de întreprinderi cu capital din România. Investiţiile în capitalul social au însumat 478 mil. MDL, sau 4% din capitalul social total investit din străinătate. România se clasează pe locul 1 după numărul de întreprinderi în care aceasta a efectuat investiţii.

http://infoprut.ro/44977-in-republica-moldova-functioneaza-peste-1500-de-intreprinderi-cu-capital-din-romania.html

 

  1. Vezi aici care este cea mai frumoasă ȚARĂ din lume! (II)

Pentru fiecare om, cele mai frumoase lucruri sunt cele ale lui. Orice moldovean care se respectă ar trebui să meargă să vadă unde s-a născut Ștefan cel Mare și unde își doarme somnul de veci.

Cei care doresc să vadă măcar o dată în viață locațiile respective pot alege să o facă cu transportul propriu sau pot să se înscrie la autocarele special pregătite. Înscrierile se fac la numerele de telefon: 079992298, 079992292, 079992242.

http://www.timpul.md/articol/vezi-aici-care-este-cea-mai-frumoasa-ara-din-lume-%28ii%29-96356.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ