Înfrăţirea de vară dintre România şi Moldova

0
119
Casa Memoriala "Alexandru Ioan Cuza"
  1. Înfrăţirea de vară dintre România şi Moldova

România şi Basarabia vor fi unite prin turism, vara aceasta. O sută de mii de vizitatori de peste Prut vor veni la noi prin campania „Înfrăţirea de vară”. Încântaţi de ce au găsit, oaspeţii îi invită pe români să se convingă că şi Republica Moldova merită vizitată.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Infratirea+de+vara+dintre+Romania+si+Moldova

 

  1. Ludmila Sfîrloagă, lecţie pentru ReUnire, la ceremoniile oficiale de Ziua Imnului!

La mulţi ani români, oriunde aţi fi! La mulţi ani, fraţi români de peste Prut, din Bucovina de Nord, Herta şi Hotin! La mulţi ani Drapelului Naţional! La mulţi ani, Imnului Naţional! La multi ani România! Deşteaptă-te române!”, a spus Ludmila Sfîrloagă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova la ceremonia militară organizată, vineri, 29 iulie 2016, pe platoul din faţa Palatului Administrativ din Ploieşti, cu ocazia Zilei Imnului Naţional al României.

http://stiriactuale.ro/basarabia/16611-ludmila-sfirloaga-lectie-pentru-reunire-la-ceremoniile-oficiale-de-ziua-imnului.html

 

  1. Basarabenii, aşteptaţi cu braţele deschise de oficialităţile din Botoşani

Două grupuri de basarabeni care au ajuns pentru prima oară în România au avut parte de momente emoţionante la Botoşani, unde oficialităţile i-au întâmpinat cu multă căldură.

Primarul Cătălin Mugurel Flutur le-a adresat participanţilor la programul „Cunoaşte-ţi Ţara” un mesaj de bun venit, iar senatorul Viorel Grigoraş s-a fotografiat alături de aceştia la Mănăstirea Zosin. O supriză frumoasă a fost făcută şi de basarabeni, în marea lor parte medici şi profesori, care au dovedit talent muzical intonând „mulţi ani” gazdelor.

http://infoprut.ro/44839-basarabenii-asteptati-cu-bratele-deschise-de-oficialitatile-din-botosani.html

 

  1. Istoria Tricolorului: Semnificația celor trei culori

Urmaş al vechilor steaguri de luptă din Moldova şi Ţara Românească, tricolorul a apărut în secolul al XIX-lea şi a devenit simbol al identităţii şi unităţii naţionale. Pe câmpul de luptă sau în competiţiile sportive, ca însemn al statului sau ca dovadă de dragoste de ţară, îi însoţeşte pe români de aproape două secole. Din mai 1998, ziua de 26 iunie a fost proclamată Zi a Drapelului Național al României.

http://www.radiounirea.ro/istoria-tricolorului-semnificatia-celor-trei-culori-29216.html

 

  1. PNL a continuat mobilizarea basarabenilor pt înscrierea în Registrul electoral al României la Căușeni și la Ștefan-Vodă

Conform angajamentului de a desfășura utila campanie de informare și de sprijinire a basarabenilor care au cetățenie română în vederea înscrierii în Registrul electoral, în scopul participării – conform legii – la alegerile parlamentare din toamnă pentru Legislativul de la București, echipa PNL s-a aflat sâmbătă, 30 iulie, la Căușeni și la Ștefan-Vodă.

http://vox.publika.md/politica/pnl-continuat-moblizarea-basarabenilor-pt-inscrierea-registrul-electoral-al-romaniei-la-causeni-si-la-stefan-voda-526046.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ