Înfrăţirea dulce mult aduce: Sute de cărţi de literatură română, donate de lugojeni Nisporeniului

0
148

 

  1. Înfrăţirea dulce mult aduce: Sute de cărţi de literatură română, donate de lugojeni Nisporeniului

Peste 500 de volume de literatură română vor ajunge în instituţiile de cultură şi învăţământ din Nisporeni, la iniţiativa municipalităţii oraşului-înfrăţit Lugoj, prin primarul Francisc Boldea, cu sprijinul consilierului judeţean Nicu Bădina şi a consilierului local Ioan Barboni.

http://infoprut.ro/44943-infratirea-dulce-mult-aduce-sute-de-carti-de-literatura-romana-donate-de-lugojeni-nisporeniului.html

 

  1. Cupa Iasului Futsal 2016

În zilele de 12 şi 13 august, Sala Polivalentă ieşeană va găzdui tradiţionala competiţie Cupa Iaşului la futsal. Vor fi prezente pe taraflexul arenei ieşene patru echipe, trei din România şi una din Republica Moldova.

Printre participante se va afla şi Classic Chişinău, campioana Republicii Moldova şi participantă în UEFA Futsal Cup. Alături de Classic Chişinău se vor mai afla în competiţiile echipele CS United Galaţi, ACS Odorheiu Secuiesc şi CSM Politehnica Iaşi, ultima fiind condusă de pe banca tehnică de noul antrenor-jucător Gabriel Dobre.

http://iasifun.ziaruldeiasi.ro/cupa-iasului-futsal-2016/149645/

 

  1. Expozitia itineranta Ex-Libris “Constantin Brancusi” la Palatul Culturii

Proiectul reuneşte aproximativ 200 de artişti plastici (graficieni, pictori, sculptori, ceramişti etc.) din România, Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria, dar şi scriitori sau actori, cu implicarea unor nume importante – academicienii Mircia Dumitrescu, Adam Puslojic şi Răzvan Theodorescu, precum şi profesori universitari şi artişti reprezentativi din diferite generaţii: Ştefan Câlţia, Gheorghe I. Anghel, Florin Ciubotaru, Napoleon Tiron, Aurel Vlad, Aurel Bulacu etc.

http://iasifun.ziaruldeiasi.ro/expozitia-itineranta-ex-libris-constantin-brancusi-la-palatul-culturii/149659/

 

  1. Regulamentul Festivalului-Concurs ,,Galbenă gutuie”, ediția a III-a

Se anunță desfășurarea ediției a III-a a Festivalului-Concurs ,,Galbenă gutuie” la data de 28 august 2016, ora15:00, în incinta Gimnaziului „Adrian Păunescu” din satul Copăceni, raionul Sângerei, Republica Moldova

http://www.timpul.md/articol/regulamentul-festivalului-concurs-galbena-gutuie-ediia-a-iii-a–96388.html

 

  1. Tot mai mulți străini vizitează Republica Moldova

Potrivit datelor statistice, din numărul total de sosiri ale vizitatorilor străini în  Moldova cele mai multe – 55,1% sunt din România, urmată de Ucraina – 29,3%, Federaţia Rusă –7,3%, Bulgaria – 1,5%. printre statele care reprezintă mai puţin de 1% se numără Italia,Turcia, Israel, Germania, SUA, Polonia, Belarus, Portugalia.

http://www.radiochisinau.md/tot_mai_multi_straini_viziteaza_republica_moldova-36621

 

  1. De ce moldovenii ar vota pentru unirea cu România

Jumătate dintre moldoveni (47%) ar vota pentru Unirea cu România pentru a-și îmbunătăți viața, iar mai mult de un sfert dintre aceștia – din considerente naționale, potrivit unui sondaj recent despre percepția unionismului în Republica Moldova. Rezultatele acestuia au fost prezentate în emisiunea „Jocuri de Putere” la televiziunea Realitatea TV din România. Cercetarea a fost comandată de organizația non-guvernamentală Fundația Universitară a Mării Negre (FUMN) din București.

http://moldnova.eu/ro/de-ce-moldovenii-ar-vota-pentru-unirea-cu-romania-4777.html/

 

  1. Susțineți UNIREA TV!

În spațiul mediatic TV din R. Moldova va apărea, la sfârșitul lunii august, la Chișinău, primul post de televiziune unionist și independent.

Unirea TV este o inițiativă a organizațiilor civice, reunite în Blocul Unității Naționale (MD) și Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” (RO), care militează pentru reunificarea pașnică a Republicii Moldova cu România.

Detalii privind modalitățile de a face donații sunt disponibile pe unirea.tv, pe pagina de Facebook – fb.com/unireatv și la telefonul +37369636582.
Unirea face Puterea!

http://www.timpul.md/articol/susinei-unirea-tv-96318.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ