Înfrățirea face puterea

0
99
  1. Activist unionist: ”Igor Dodon încearcă să continue antagonizarea societății, exploatând subiectele identitare”

Președintele moldovean, Igor Dodon declară că unionismul este astăzi cel mai grav factor destabilizator în R.Moldova, ”iar această ideologie antistatală poate cauza conflicte sociale, etnice și poate genera tendințe separatiste, în caz că unionismul va deveni un curent promovat oficial”, scrie ipn. Pe de altă parte, președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco spune într-un interviu la RFI că de fapt, ”Igor Dodon, neavând alte mesaje pertinente pentru propriii alegători, încearcă să continue antagonizarea societății, exploatând subiectele identitare”.

http://www.rfi.ro/politica-97252-activist-unionist-igor-dodon-antagonizare-societatate-subiecte-identitare

 

  1. Mesaj din partea deputatului român Eugen Tomac către cei ce nu doresc unirea Republicii Moldova cu România

„Unirea nu este doar un obiectiv, este o luptă continuă împotriva terorii și împotriva a ceea ce a semănat nazismul și comunismul în Europa. Pentru demnitatea poporului nostru suntem obligați să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne ridica la înălțimea celor care acum 100 de ani ne-au lăsat o țară reîntregită”. Declarațiile aparțin deputatului român Eugen Tomac, care a transmis prin aceasta un mesaj pentru toți cei care sunt împotriva unirii Republicii Moldova cu România.

http://unimedia.info/stiri/mesaj-din-partea-deputatului-roman-eugen-tomac-catre-cei-ce-nu-doresc-unirea-republicii-moldova-cu-romania-138395.html

 

  1. Anatol Șalaru: „Astăzi, Igor Dodon a atins performanța de a fi PUDEL LA DOI STĂPÂNI”

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, este de părere că atacurile permanente ale președintelui Igor Dodon la adresa unioniștilor sunt doar pentru a „masca subordonarea și teama, aproape congenitală, față de Plahotniuc și sistemul corupt ce domină R. Moldova”, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/politic/25574-2017-08-23-09-06-25.html

 

  1. Basarabia | Pierdută în 1812, recuperată în 1918

În august 1939, trimişii lui Hitler şi Stalin semnau un tratat de alianţă între Uniunea Sovietică şi Germania nazistă: pactul Ribbentrop – Molotov. A fost ultimul pas inaintea declansarii celui de-al doilea război mondial. În schimbul neagresiunii, Berlinul recunoştea interesele ruseşti în Basarabia românească şi în statele baltice. Era începutul unei perioade dureroase: 47 de ani de administraţie sovietică în Republica Moldova. Supravieţuitorii basarabeni ai deportărilor în Siberia sau Kazahstan sau ai foametei din 1946 care a ucis 300.000 de oameni nu şi-au putut spune propria versiune a istoriei. Digi24 prezintă săptămâna aceasta comunismul în versiunea lui basarabeană.

http://www.digi24.ro/special/campanii-digi24/100-de-ani-de-comunism/basarabia-pierduta-in-1812-recuperata-in-1918-781561

 

  1. Guvernul Republicii Moldova cere implicarea ONU în retragerea trupelor ruse din Transnistria

Republica Moldova s-a adresat Organizației Națiunilor Unite cu cererea de a include retragerea forțelor de menținere a păcii ruse din Transnistria pe ordinea de zi a celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale, programată să se desfășoare la 12 septembrie, relatează Deschide.md, Moldpres și Radio Chișinău.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/08/23/guvernul-republicii-moldova-cere-implicarea-onu-in-retragerea-trupelor-ruse-din-transnistria-12-42-29

 

  1. Înfrățirea face puterea: România oferă elevilor din Ialoveni 40 de locuri de studii cu bursă

Ministerul Educaţiei Naţionale al României şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa oferă elevilor din raionul Ialoveni 40 de locuri de studii fără plata taxelor de şcolarizare, dar cu bursă, la Liceul Tehnologic din localitatea Voineşti, profil resurse naturale şi protecţia mediului, domeniul de bază silvicultură, şi la Liceul Tehnologic din localitatea Nucet, profil servicii, domeniul de bază economic.

http://infoprut.ro/48003-infratirea-face-puterea-romania-ofera-elevilor-din-ialoveni-40-de-locuri-de-studii-cu-bursa.html

 

  1. Centenar cu Harta României interbelice interzisă. Cum răspund unioniştii?

Fără să ne poziţionăm teritorial: aceasta este una din indicaţiile primite de companiile angajate să propună variantele de logo ale Centenarului Marii Uniri. Deşi peste o sută de organizaţii civice şi-au dat mâna duminică la Parlamentul României pentru acţiuni legate de Centenar, subiectul caută să fie trecut printr-o sită ideologică pe care şi insidiosul istoric sovietic Roller ar fi invidios. Ministerul Culturii derulează un concurs de selecţie a unui logo pentru Centenar, 100 de ani de la Marea Unire de la 1918. Trei agenţii au venit cu 13 propuneri de logo-uri pentru acest eveniment, iar începând de astăzi românii pot vota varianta favorită pe site-ul dedicat, AICI, până pe 31 august. „Fără hărţi, fără să folosim în comunicare «România Mare», fără să ne poziţionăm teritorial“ sunt indicaţiile primite de agenţiile FCB Bucharest, Pastel şi BrandNew.

http://adevarul.ro/news/eveniment/centenar-harta-romaniei-interbelice-interzisa-raspund-unioniStii-1_599d4eb15ab6550cb83d92e4/index.html

 

  1. Dezvăluiri despre Republica Moldova, la Ateneul din Iași

Cartea „Blocați în labirint” semnată de președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012 George Simion va fi lansată duminică, ora 18:00, la Ateneul din Iași. Accesul publicului la eveniment este gratuit.

http://infoprut.ro/47997-dezvaluiri-despre-republica-moldova-la-ateneul-din-iasi.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ