Înfrățirile aduc Unirea!

0
67
  1. Înfrățirile aduc Unirea!

Toate localitățile românești din afara granițelor țării trebuie înfrățite cu localități din România, susține Constantin Codreanu, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării. Concluzia a fost făcută după ce oficialul a primit situația înfrățirilor între unitățile administrativ-teritoriale din România și din Republica Moldova, 529 la număr, din partea Ministrului Afacerilor Externe de la București, Teodor Meleșcanu.

https://10tv.md/2018/07/03/video-infratirile-aduc-unirea/

 

  1. Flacăra Unirii a ajuns la Turda. Marșul Centenar se desfășoară acum în județul Cluj

Flacăra Unirii a ajuns la Turda. Este a treia zi a Marșului Centenar, iar participanții au ieșit din județul Alba și au intrat în linie dreaptă spre punctul de sosire al primei etape, în județul Cluj. Teiuș, Aiud, Decea, Unirea sunt doar câteva dintre localitățile parcurse de tinerii unioniștii care au pornit în Marșul Centenar. Zeci de kilometri parcurși îi încurajează și mai mult să meargă mai departe.

https://10tv.md/2018/07/03/video-flacara-unirii-a-ajuns-la-turda-marsul-centenar-se-desfasoara-acum-in-judetul-cluj/

 

  1. George Simion: De ce este Putna Ierusalimul neamului românesc, iar tu stai pe Facebook şi înjuri „popimea”

Nu ştiu câţi dintre voi aţi fost la Mănăstirea Putna şi dacă acest lucru v-a îmbogăţit şi altceva decât colecţia de magneţi de pe frigider. Eu am fost ultima oară ieri şi vreau să povestesc cum a fost, pentru că articolele găsite prin presă sunt lapidare şi nu transmit ceea ce am trăit pe viu. 

Azi, la Bucureşti, CTP ne învaţă pe la televizor despre faptul că Eminescu era ateu, iar la Chişinău nişte tâlhari şi-au fundamentat pe Ştefan cel Mare teza statalităţii, dar le lipsesc dovezile palpabile, nu că ei sau CTP ar avea nevoie de ele. Întrebarea e DE CE MULŢI DINTRE AI NOŞTRI ÎI CRED?

http://infoprut.ro/50322-george-simion-de-ce-este-putna-ierusalimul-neamului-romanesc-iar-tu-stai-pe-facebook-si-injuri-popimea.html

 

  1. Oameni de afaceri şi bancheri din România şi Republica Moldova se reunesc la Chişinău

La Chişinău va avea loc pe 12 iulie conferinţa „Republica Moldova – România. Investiţii, comerţ, finanţare”, la care vor participa antreprenori, bancheri, economişti şi manageri din România şi Republica Moldova.

http://tvrmoldova.md/economic/oameni-de-afaceri-si-bancheri-din-romania-si-republica-moldova-se-reunesc-la-chisinau/

 

  1. Exporturile Republicii Moldova în România le depăşesc pe cele realizate în CSI

În 2018, Federaţia Rusă a ajuns pe poziţia a patra în topul ţărilor după destinaţia exporturilor din Republica Moldova, după România, Italia şi Germania. Acest lucru relevă o schimbare de optică a companiilor moldoveneşti şi deja în primele luni ale anului 2018 peste 25% din totalul exporturilor sunt direcţionate spre România.

http://tvrmoldova.md/economic/exporturile-republicii-moldova-in-romania-le-depasesc-pe-cele-realizate-in-csi/

 

  1. De ce este Putna Ierusalimul neamului românesc, iar tu stai pe Facebook şi înjuri „popimea“

Unul din puţinele evenimente demne din Anul Centenar a fost cel de la Mănăstirea Putna. Serbările Ştefan cel Mare, organizate la 514 ani de la moartea domnitorului, au adus laolaltă români din toate regiunile României interbelice, împărţiţi acuma în trei state, unul mai anti-românesc ca altul. La invitaţia destoinicului părinte-stareţ Melchisedec Velnic, am organizat participarea a peste 70 de primari din Republica Moldova, cei care au început Anul Centenar prin Declaraţiile de Unire cu Ţara. Dar, desigur, nici de ele nu aţi auzit prea multe, nu din vina voastră.

https://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/de-putna-ierusalimul-neamului-romanesc-stai-facebook-injuri-popimea-1_5b3b0f6fdf52022f75cc24d2/index.html#

 

  1. Conferinţa Republica Moldova – România. Investiţii, comerţ, finanţare

Conferinţa organizată cu sprijinul Băncii Transilvania şi Victoriabank este prima iniţiativă de acest tip dedicată parteneriatelor de business dintre companiile din cele două ţări şi vine în contextul în care Republica Moldova devine tot mai atractivă pentru antreprenorii români.

http://m.zf.ro/companii/conferinta-republica-moldova-romania-investitii-comert-finantare-prima-data-ziarul-financiar-merge-chisinau-impreuna-banca-transilvania-gasi-cele-bune-idei-dezvoltarea-investitiilor-17340668

 

  1. Filip: Situația de la Chişinău nu trebuie să aibă impact asupra cooperării dintre R Moldova și UE

Prim-ministrul Pavel Filip și președintele Parlamentului, Andrian Candu, s-au întâlnit astăzi, la Strasbourg, cu Johannes Hahn, Comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere.

Într-un comunicat al Guvernului R. Moldova se arată că discuția s-a axat pe stadiul actual al relațiilor Republica Molova-Uniunea Europeană, reformele din sectorul justiției și programele de suport bugetar și de asistență pentru țara noastră.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/33429/Filip-la-%C3%AEnt%C3%A2lnirea-cu-Hahn-Situa%C8%9Bia-de-la-Chi%C5%9Fin%C4%83u-nu-trebuie-s%C4%83-aib%C4%83-impact-asupra-cooper%C4%83rii-dintre-R-Moldova-%C8%99i-UE.htm

 

  1. Sute de copii de la Bălți și Chișinău, la tabăra Sulina din România! Începe Programul „ARC”

Programul de tabere „ARC” de la Sulina, ediţia 2018, dedicat în acest an celebrării Centenarului Marii Uniri, va fi lansat mâine oficial de către reprezentanți ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

http://www.ziarulnational.md/sute-de-copii-de-la-balti-si-chisinau-la-tabara-sulina-din-romania-incepe-programul-arc/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ