Instanta a confirmat ilegalitatea destituirii directorului postului de radio „Antena C”

0
79

Directorul Intreprinderii municipale „Antena C”, Vasile State, a fost restabilit vineri, 23 martie, in functie. Curtea de Apel a recunsocut ca fiind ilegala decizia Consiliului municipal Chisinau, prin care State a fost destituit.

Curtea de Apel a decis drept fondata actiunea lui State, solicitand CMC sa anuleze decizia de demitere. De asemenea, acestuia urmeaza sa-i fie achitat salariul mediu pe perioada absentei si cheltuielile de judecata.

Vasile State a declarat pentru Info-Prim Neo ca, in conformitate cu decizia instantei, de luni, 26 martie, urmeaza sa revina la lucru, insa este intr-o situatie delicata: nu poate reveni la Intreprinderea municipala „Antena C”, din care a fost dat afara, intrucat aceasta nu mai exista, iar postul de radio are un nou proprietar. Acesta poate sa desfaca contractul cu el, avand temei legal, in conformitate cu prevederile Codului muncii, potrivit carora, daca intr-o unitate se schimba proprietarul, directorul poate fi demis.

State a comentat demiterea sa ca fiind ilegala, aplicata „pentru a putea fi dusa la sfarsit opera de distrugere a „Antenei C”.

Solicitat sa comenteze incheierea instantei, presedintele Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Moldova (CHDOM), Stefan Uratu a declarat pentru Agentie ca este de mirare pronuntarea unei asemenea hotarari de catre judecatorul Mihai Ciugureanu (cel care a instrumentat cauza). Probabil, devine anecdotica situatia cand toate cazurile cu nuanta politica sunt examinate anume de acest judecator si, in majoritatea cazurilor, se creeaza impresia ca hotararile se pronunta nu la nivel juridic, ci la nivel politic. Uratu considera hotararea instantei drept echitabila si sustine ca State a fost demis cu incalcari ale legislatiei in vigoare.

Vasile State, impreuna cu directorul postului de televiziune „Euro TV Chisinau”, Arcadie Gherasim, a fost demis la 14 decembrie, la aceeasi sedinta a Consiliului municipal, la care s-a decis organizarea unui concurs investitional pentru vanzarea celor 2 institutii. Directorii acestora au fost destituiti cu voturile consilierilor comunisti si crestin-democrati la propunerea fostului lider al fractiunii PPCD din CMC, Alexandru Corduneanu, numit la scurt timp dupa decizia respectiva in calitate de viceprimar al capitalei. Decizia privind instrainarea institutiilor de asemenea a fost atacata in instanta de angajati ai celor doua posturi. La 12 martie, Curtea de Apel Chisinau a respins actiunea acestora, acelasi judecator Mihai Ciugureanu declarand drept nefondate pretentiile reclamantilor.

Info-Prim Neo

sursa:http://www.azi.md/news?ID=43725

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ