Instituţiile de specialitate din Moldova se pregătesc să marcheze Ziua Mondială a Teatrului

0
54

Instituţiile de specialitate din Moldova se pregătesc să marcheze Ziua Mondială a Teatrului, încercînd să impresioneze publicul cu premiere. Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” se află cu motoarele turate la maxim pentru a reuşi să prezinte către sărbătoare două noi premiere, transmite Info-Prim Neo.

Şefa Centrului de presă aL Teatrului, Veronica Solcan, a declarat pentru agenţie, că trupa Naţionalului se pregăteşte în aceste zile pentru a prezenta spectatorilor două noi creaţii – “Uşa” de Matei Vişniek, în regia lui Vitalie Drucec, şi “În piele de şarpe” după piesa “Orfeu în infern” de Tenenesee Williams, în regia lui Valeriu Jereghi. Prima premieră va avea loc pe 24 şi 25 martie, în Sala studio “Valeriu Cupcea”, cea de a doua – la 30 şi 31 martie, pe scena mare a Teatrului.

Cu prilejul acestor două evenimente, spune sursa citată, la 20 martie va avea loc o conferinţă de presă, iar la 21 martie – o conferinţă a criticilor şi cronicarilor de teatru.

Criticii şi admiratorii artei teatrale susţin că teatrul este una dintre marile invenţii ale omenirii. Pe parcursul viacurilor, teatrul a pus lumii în faţă o oglindă şi a explicat locul pe care Oamenii il ocupă în ea. Muza Melpomena vine din patria lui Dante, din razele solare ale lui Tasso, din templul de porfir al lui Ariosto, din galeriele lui Michel Angelo, Leonardo da Vinci şi Rafael d’Urbino.

Începând cu 1961, UNESCO a decis ca, în fiecare an, la 27 martie, comunitatea internaţională să celebreze Ziua Mondială a Teatrului, ca semn de apreciere a uneia dintre cele mai vechi arte, arta scenică.

sursa:http://www.info-prim.md/?x=&y=7182

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ