Integrarea europeană a Republicii Moldova poate fi realizată doar prin intermediul unirii cu România. România şi Rep. Moldova în cadrul Festivalului BITEI

0
109
  1. OPINIE: Integrarea europeană a Republicii Moldova poate fi realizată doar prin intermediul unirii cu România

Unirea Republicii Moldova cu România ar fi cea mai bună soluţie pentru criza cu care se confruntă Republica Moldova.

Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, scrie IPN.

Ana Guţu, preşedintele Partidului unionist „Dreapta”, susţine că unica soluţie pentru Republica Moldova este unirea cu România. „România a înregistrat succese importante. Este necesar ca unirea să fie înfăptuită cât mai curând. Cu cât îndepărtăm realizarea actului unirii, cu atât va fi mai greu de înfăptuit”, a declarat Ana Guţu.

http://www.timpul.md/articol/opinie-integrarea-europeana-a-republicii-moldova-poate-fi-realizata-doar-prin-intermediul-unirii-cu-romania-93222.html

 

  1. România şi Rep. Moldova în cadrul Festivalului BITEI

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău sprijină participarea Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești.

Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești va prezenta piesa „Când ploaia se va opri”, în regia lui Radu Afrim, pe data de 3 iunie, ora 17.30, pe scena Teatrului „Eugene Ionesco” din Chișinău.

Ediția a XII-a a Festivalului BITEI se desfășoară sub genericul „Împreună… doar împreună”, adunând la Chișinău grupuri artistice ale teatrelor și companiilor culturale din România, Japonia, Polonia, Coreea de Sud, Rusia, Belarus, Ucraina, Franța, Israel, Germania, Georgia, Egipt și Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă al ICR Chişinău.

http://infoprut.ro/44163-romania-si-rep-moldova-in-cadrul-festivalului-bitei.html

 

  1. SĂRBĂTOARE // Câți ani se împlinesc astăzi de la prima UNIRE a celor trei țări românești

Patru sute șaisprezece ani se împlinesc astăzi de la Prima Unire a celor trei țări românești, care a avut loc în timpul domniei lui Mihai Viteazul, la 27 mai 1600.

În punctul cel mai înalt al destinului său, Mihai Viteazul se intitula într-un hristov emis la 27 mai „Domn al Țării Românești, Ardealului și Moldovei” și își confecționa bine cunoscuta pecete pe care figurează cele trei țări române surori.

http://www.ziarulnational.md/sarbatoare-cati-ani-se-implinesc-astazi-de-la-prima-unire-a-celor-trei-tari-romanesti/

 

  1. Igor Dodon, înfrânt

Moţiunea nu a acumulat numărul suficient de semnături pentru a fi pusă pe ordinea de zi în Parlament.

Două semnături le-au mai lipsit celor din PSRM pentru a înregistra moţiunea.

În aceste condiţii, Dodon a afirmat că are un plan B: în fiecare săptămână va depune câte o moţiune simplă pentru fiecare membru din Guvern.

Prima moțiune simplă a fost depusă împotriva ministrului liberal al Educației de la Chişinău, Corina Fusu.

http://infoprut.ro/44165-igor-dodon-infrant.html

 

  1. Vizita FMI: Experții se arată mai puțin optimiști decât autoritățile

Misiunea Fondului Monetar Internațional, sosită la Chișinău la 23 mai, își încheie vineri, 27 mai, vizita de documentare în Republica Moldova.

În pofida declarațiilor optimiste ale guvernării, experții FMI insistă pe o reformă profundă a sistemului financiar-bancar, pe reformarea sistemului de pensionare, dar și pe continuarea privatizării principalelor întreprinderi de stat.
După şapte zile de aflare în Republica Moldova, echipa FMI, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, insistă pe reforme profunde în majoritatea domeniilor strategice.

http://www.timpul.md/articol/vizita-fmi-experii-se-arata-mai-puin-optimiti-decat-autoritaile-93254.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ