Interviu cu jurnalistul Vitalie Călugăreanu, luat de Stela Popa

1
102

„Dacă jurnaliştii au ajuns să se teamă, de dragul slujbei, să anunţe, naşterea sau moartea unui poet român, „pentru a nu supăra pe nimeni”, e foarte grav” (Vitalie Călugăreanu).

Intervievatul meu de astăzi se deosebește de restul colegilor săi de breaslă prin câteva caracteristici distincte: este unul dintre jurnaliștii cu cele mai multe corespondențe din R. Moldova pentru instituțiile media din afara țării („Jurnalului Naţional”, „Antenei 1 și 3”, și „Deutsche Welle”); în R. Moldova a practicat toate genurile jurnalistice; a fost angajat la numeroase instituții media locale; numele său este direct legat de “Scandalul de vize românești de la Chișinău”; este căsătorit cu ziarista Violeta Colesnic și are două fiice gemene – Gloria și Camelia.

Stela Popa: D-le Vitalie Călugăreanu, în primul rând vă mulțumesc pentru amabilitatea de a-mi acorda acest interviu, inclusiv pentru că este un act de susținere a blogosferei. În al doilea rând, cum preferați să discutăm per vous sau per tu?

Vitalie Călugăreanu: Ne tu-tu-im, cert. Îţi mulţumesc şi eu pentru invitaţia de a apărea în acest interviu pe blogul tău şi vreau să-ţi spun că îl consider cel mai îngrijit şi actual blog din toate câte am văzut până acum.

Continuare pe blogul Stelei Popa, jurnalist român de la Chişinău

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ