Interviu EXCLUSIV cu Traian Ungureanu// „Unirea ar putea avea loc după modelul german”

0
402
 1. Centenar Marea Unire – monument al unităţii românilor, în Covasna

Dr. Ioan Lăcătuşu, directorul Centrului European de Studii Covasna-Harghita din Sfântu Gheorghe, a declarat, pentru AGERPRES, că ideea ridicării ‘Monumentului fiinţei naţionale şi unităţii românilor de pretutindeni’ pe Vârful Lăcăuţi aparţine regretatul artist plastic basarabean Gheorghe Vrabie.

„Semnificaţia emoţională constă în faptul că acest pisc face joncţiunea între Moldova, Ardeal şi Ţara Românească. Recent, fiica sa, artista Georgeta Vrabie din Chişinău (…) ne-a pus la dispoziţie argumentaţia artistului, cu rugămintea de a o prezenta instituţiilor abilitate în vederea introducerii acestui proiect în programul dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918”, a declarat dr. Ioan Lăcătuşu.

https://www.dcnews.ro/centenar-marea-unire-monument-al-unitatii-romanilor-ridicat-in-covasna_568202.html

 

 1. Interviu EXCLUSIV cu Traian Ungureanu// „Unirea ar putea avea loc după modelul german”

S-a terminat perioada podurilor de flori și a lacrimilor patetice și a venit vremea faptelor concrete și pragmatice, susține Traian Ungureanu, europarlamentar din grupul PPE, într-un interviu exclusiv pentru 10TV, acordat la Bruxelles.

Unirea Republicii Moldova cu România se va întâmpla mai curând decât ne putem aștepta și posibil altfel decât ne-am imaginat. Europarlamentarul a adus exemplu Germaniei, care s-a unit fără rezistență din partea Uniunii Europene. Ba mai mult, Traian Ungureanu spune că Germania, care a transformat peste 16 milioane de est-germani în cetățeni ai uniunii europene peste noapte, nu poate avea niciun drept la replică împotriva unirii Republicii Moldova cu România.

http://10tv.md/2017/11/27/video-interviu-exclusiv-cu-traian-ungureanu-unirea-ar-putea-avea-loc-dupa-modelul-german/

 

 1. Cum se va sărbători Ziua Națională a României în cele două state românești

La 1 decembrie 2017 se împlinesc 99 de ani de la Marea Unire și este, totodată, Ziua Națională a României. La București și la Alba Iulia această zi va fi cu marșuri și parade militare, la Chișinău ziua va fi sărbătorită de către unioniști, dar și de toți cei pentru care Ziua Națională a României este și sărbătoarea lor proprie.

http://moldnova.eu/ro/cum-se-va-sarbatori-ziua-nationala-romaniei-cele-doua-state-romanesti-25235.html/

 

 1. Comercianții moldoveni ar putea reveni în piața din Galați. Locuitorii orașului adună semnături

Un grup de inițiativă, format din mai mulți tineri ai orașului Galați, a demarat o campanie de strângere de semnături prin care solicită autorităților locale să redeschidă accesul în piețele din orașul de la malul Dunări pentru moldovenii beneficiari ai micului trafic de frontieră între România – R. Moldova. Momentul ales de grupul numit „Curățăm Galațiul” coincide cu Ziua Națională a României care, conform lui Marian Dumitru, unul dintre membrii grupului de inițiativă, ar trebui să fie sărbătoare inclusiv pentru cetățenii R. Moldova.

https://deschide.md/ro/stiri/externe/22157/FOTOComercian%C8%9Bii-moldoveni-ar-putea-reveni-%C3%AEn-pia%C8%9Ba-din-Gala%C8%9Bi-Locuitorii-ora%C8%99ului-adun%C4%83-semn%C4%83turi.htm

 

 1. Imagini de la eveniment. Sub egida Societatii de Stiinte Istorice din Romania, filiala Constanta: Ziua Bucovinei si Marea Unire, marcate la Liceul Tehnologic din Cogealac

Societatea de Ştiinţe Istorice din România, filiala Constanţa, Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina, filiala Constanţa și Asociația „Casa Mării Negre“ au organizat, luni,  27 noiembrie, la Liceul Tehnologic din Cogealac, simpozionul „28 Noiembrie 1918 – 1 Decembrie 1918. 99 de ani de la Unirea Bucovinei cu Ţara-Mamă. 99 de ani de la Marea Unire“. 

http://e-politic.ro/revista-presei/imagini-de-la-eveniment-sub-egida-societatii-de-stiinte-istorice-din-romania-filiala-constanta-ziua-bucovinei-si-marea-unire-marcate-la-liceul-tehnologic-din-cogealac-783954

 

 1. BERD este dispusă să acorde cea de-a doua tranșă de împrumut destinată reabilitării Căilor Ferate din Moldova

Chişinău, 28 nov. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip și vicepreşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Alain Pilloux, au avut luni, în Georgia, o întrevedere pe platforma „Tbilisi Belt and Road Forum 2017”. Părțile au discutat despre parteneriatul Republica Moldova – BERD și posibilitățile de consolidare a acestuia, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

https://www.moldpres.md/news/2017/11/28/17009270

 

 1. 99 de ani de la unirea Bucovinei cu România

Congresul General al Bucovinei adopta în unanimitate în urmă cu 99 de ani moțiunea privind unirea necondiționată a Bucovinei cu Regatul României.

http://infoprut.ro/48768-99-de-ani-de-la-unirea-bucovinei-cu-romania.html

 

 1. Înfrățire între Horezu și Hotin

În data de 19 noiembrie, o delegație a Consiliului Local Horezu s-a deplasat la Hotin – raionul Cernăuți din Republica Ucraina. În fruntea delegației vâlcenilor s-au aflat primarul Nicolae Sărdărescu (foto, în dreapta) și viceprimarul Gheorghe Ogrezeanu. Cu acest prilej, s-au semnat actele necesare edificării unui acord privind cooperarea bilaterală în domeniul afacerilor între orașele înfrățite Horezu și Hotin.

http://curieruldevalcea.ro/infratire-intre-horezu-si-hotin/

 

 1. Chirtoacă nu se întoarce la Primărie: Încă o ședință de judecată, amânată

Ședința de judecată în cazul primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, la care urma să fie audiat fostul șef de la Direcția Transporturi, Igor Gamrețchi, condamnat în același dosar al parcărilor cu plată, a fost amânată marți, 28 noiembrie, la cererea avocaților, scrie deschide.md

http://www.timpul.md/articol/chirtoaca-nu-se-intoarce-la-primarie-inca-o-edina-de-judecata-amanata-124424.html

 

 1. Doi jurnalişti ruşi au fost reţinuţi pe aeroportul din Chişinău

Alexei Samolyotov, jurnalist al postului de televiziune “Zvezda” – în traducere “Steaua” – şi producătorul Marina Safronova au fost reţinuţi pe Aeroportul International Chişinău în timpul controlului paşapoartelor.

http://tvrmoldova.md/social/video-doi-jurnalisti-rusi-au-fost-retinuti-pe-aeroportul-din-chisinau/

 

 1. Deputat în Parlamentul de la București: „Bucovina este România!”

Deputatul Constantin Codreanu a transmis o declarație de presă cu prilejul împlinirii a 99 de ani de la unirea Bucovinei cu Regatul României. Potrivit parlamentarului, actul unirii Bucovinei cu România, înfăptuit pe 28 noiembrie 1918, este un prilej de a aduce omagiu personalităților care au contribuit la realizarea Unirii și de a reaminti că „Bucovina este România”.

http://infoprut.ro/48778-deputat-parlamentul-de-la-bucuresti-bucovina-este-romania.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ