Invitație la sfinţirea primei biserici româneşti din sudul Basarabiei (Ucraina)

42
272

La Hagi Curda (numele istoric al localităţii Camâşovca), sat românesc din sudul Basarabiei, în prezent aflat în componenţa Ucrainei, va fi sfinţită sâmbătă, 16 iulie, pentru prima dată după 60 de ani, biserica românească din Bugeac.

În semn de apreciere a eforturilor depuse pentru ridicarea unei biserici ortodoxe române ca fundament de susţinere a comunităţii românilor din sudul Basarabiei, Platforma Civică ACŢIUNEA 2012 vă invită să participați la inaugurare.

Plecarea cu autocarul va avea loc vineri seara, din Bucureşti, unde se va reveni sâmbătă seara. Cei interesaţi să participe la eveniment sunt rugaţi să ne contacteze la adresa de mail contact arond actiunea2012.ro sau la numărul de telefon 0743 355150. Pentru simpatizanții Platformei drumul este gratuit, ultima zi de confirmare a prezenței este duminică, 10 iulie.

Poza cu vechea biserică din localitate, demolată de autoritățile comuniste:

42 COMENTARII

 1. treaba in sudul basarabiei este cat se poate de nasoala .

  ucraina mititica lucreaza si lucreaza la deznationalizare ,in timp ce guvernantii nostri se cacaie cu fotoliile de primari.

  daca in republica ,unirea se va face {nu se va face dacat daca va fi federalizata }in sud si la nordul bucovinei ,s-ar putea sa mergem peste 20 de ani si sa vorbim rusa sau ucraineana ,romana va fi o limba veche pe care lumea nu o va mai vorbi.

  atentie la republica si nu atat la republica cat la romania .

  daca vrem sa ne recuperam teritoriile pierdute si nu vrem sa ne trezim acolo cu oameni care nu mai stiu romana ,va trebui intervenit cu razboi.

  ucraina nu va da de buna voie teritoriile cucerite iar populatia in 20 de ani nu va vrea unirea cu romania ,nu ca ar vrea-o acuma dar acum inca mai exista sanse de slavare ,intr-un sfert de veac ………….

  vad aici biserica romaneasca din hagi-curda .

  frumos dar a crede ca o biserica romaneasca in sudul basarabiei va invia romanismul in situatia in care autoritatile ucrainiene fac tot ce le sta in putinta la stearga de pe fata pamantului tot ce-i romanesc?

  suntem copii .

  problema aici in sud se rezolva prin razboi ca de buna voie nu mai avem cu cine si poate dupa 25 de ani dupa ce va intra in componenta romaniei sudul basarabiei va fi iar romanesc .acum inca se mai poate .

  nu stiu cat are sa se mai poata .

  in transnistria romaneasca ,rupta din trupul romanitatii nu cred ca s-ar mai putea din pacate .

  antonescu a vrut el sa refaca adevarul istoric dar nu a avut aliatul potrivit .

  nici urss si nici germania nazista nu erau aliatul potrivit pentru romania ,din pacate .

  daca vrem sa mai speram la aceste teritorii ca basarabia de sud si bucovina de nord ,razboi fratilor .

  altfel este cu neputinta

  iar la razboi tre sa te pregatesti cu zeci de ani inainte ,nu cu ce are sau mai bine zis cu ce nu are romania la ora actuala .

 2. romanu gica:
  Da, românii de acolo sunt deznaționalizați și trebuie să înterprindem acțiuni care o să împiedică asta.
  Dar mă scuz, războiul nu este o soluție potrivită, nici acum, nici în viitor.

  Poate spuneai de un război diplomatic, fără arme dar cu vorbe?
  Căci așa, cu oamenii potriviți și cu dovezile potrivite, putem recupera teritoriile noastre din Ucraina, indiferent de circumstanțe.

 3. Intr-adevar, eu unul nu cred ca este nevoie de razboi, totul se poate rezolva pe cale diplomatica, cu niste oameni care cunosc foarte bine situatia si pot negocia cu tara vecina totul ar iesi minunat, fiindca pana la urma istoria si dovezile sunt de partea noastra.

 4. si asa este, cu o floare nu se face primavara si cu o biserica nu luminezi o populatie intreaga, insa este de apreciat acest efort, iin ciuda tuturor interventiilor ucrainene si straduintelor de dez-nationalizare, aceste este un pas mic dar important.

 5. niste romani deznationalizati nu se vor bate cu ucraina sa se uneasca de buna voie cu romania .

  punctul 2 ,ucraina nu va da in veci aceste teritorii din mana decat prin razboi .

  oricat ar vrea romania sa rezolve pe cale diplomatica acest lucru.

  imaginati-va cum ar fi ca romania sa dea in judecata ucraina cu dovezi istorice ,ca teritoriile de nord si sud ale basarabiei sunt de drept ale ei si trebuie ca ucraina sa le cedeze .

  oare cum ar reactiona ucraina ?

  sa fim seriosi .

  orice bucata de pamant sa luat si sa dat prin razboi .

  nu ca vrea romania care cere teritoriile dar ca vrea ucraina care spune ,cum sa cedam teritorii fara sa ne batem pe ele?

  si tot la razboi vom ajunge .

  asa ca ……………………………………………

  pe cale diplomatica doar republica moldova se poate uni dar celelalte teritorii in niciun caz .

  lumea de acolo este prea indobitocita ca sa se lupte cu statul din care face acum parte si sa adere de buna voie la unirea cu romania .

  a crede ca pe cale diplomatica s-ar uni aceste teritorii de sud si de nord ,cred ca sunt povesti

 6. ceea ce a facut romania cand a cedat in 1940 de buna voie si fara lupta basarabia nu cred ca se va intampla in nici o tara din lumea asta .

  a sosit vremea sa nu ne mai tradam intre noi ,mergand pe principiu ca -daca sunt eu bine pe ceilalti da-i in p—a masii-

  pe astfel de rationament au recurs politicienii nostri din romania in 1940 .

  si-au tradat confratii si s-au retras ca lasii.

  aceasta istorie lasa urme adanci in mintea romanilor .

  la razboi ca altfel nu merge .

  si pentru razboi la modernizarea armatei ca degeaba te duci cu cutie si topoare cand adversarul are arme sofisticate de ultima generatie .

  parerea mea ,sigur

 7. N-am fost si nici nu voi fi de acord vreodata cu teritorii romanesti componente ale altor state, dar nici cu rationamentul tau, dragule romanu gica, cum ca politicienii romani din 1940 au fost lasi si au cedat parte din Moldova monstrului bolsevic URSS… Daca ai sa mai studiezi putina istorie, vei afla cu stupefactie, cred eu, de intelegerile dintre Rusia Sovietica a lui Stalin si Ungaria lui Horthy de a imparti Romania… Si atunci, „rezolvarea” pe moment a problemei a fost sa cedeze, vremelnic, aceste teritorii pentru ca exista pericolul de a disparea total de pe harta Europei. Oricum, nu sunt de acord cum au procedat, eu as fi luptat… Trebuia urmat exemplul finlandezilor. Dar e istorie…

 8. deci esti deacord cu mine ca trebuiau indiferent de context ,sa luptam pentru basarabia !

  nu exosta cale de mijloc aici.

  preoti cu cruce-an frunte ! caci oastea e crestina ,

  deviza-i libertate si scopul ei preasfant .

  murim mai bine-n lupta cu aglorie deplina

  DECAT SA FIM SCALVI IARASI IN VECHIUL NOST’ PAMANT .

  daca rationamentul din 40 afost valabil atunci ce se alege din aceste versuri ale imnului romaniei ?

  nimic nu trebuie lasat in mana dusmanului ,toi pentru unul si unul pentru toti,daca ne numim natiune ,daca ne numim tradatori si lasi,servili si fara niciun cuvant ,cedam pana cand nu o sa mai avem ce ceda .

 9. Referitor la lasitatea guvernantilor romani din 1940:
  PROTOCOLUL ADIŢIONAL SECRET SOVIETICO-GERMAN – 23 august 1939.
  „Cu ocazia semnării Tratatului de neagresiune dintre Reichul german și Uniunea Republicilor Socialiste Sovietice, plenipotențiarii semnatari din partea celor două părți au discutat în cadrul unor convorbiri strict confidențiale problema delimitării sferelor respective de influență în Europa răsăriteană. Aceste convorbiri au dus la următorul rezultat:
  Articolul I.
  În eventualitatea unor rearanjamente politice şi teritoriale în regiunile ce aparţin Statelor Baltice (Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania), hotarul de nord al Lituaniei va reprezenta hotarul sferelor de influenţă ale Germaniei şi U.R.S.S. În această privinţă interesul pentru Lituania în regiunea Vilna este recunoscut de ambele părţi.
  Articolul II.
  În eventualitatea unor rearanjamente politice şi teritoriale în regiunile ce aparţin Poloniei, sferele de influenţă ale Germaniei şi ale U.R.S.S. vor fi limitate conform liniei râurilor Narev, Vistula şi San.
  Chestiunea privind modul în care interesele ambelor părţi fac dorită păstrarea statului independent Polon şi cum acest stat trebuie demarcat poate fi determinat doar în cursul viitoarelor discuţii politice.
  În orice caz, ambele Guverne vor rezolva această întrebare printr-un acord prietenesc.
  Articolul III.
  Privitor la Sud-estul Europei, atenţia este atrasă de către partea Sovietică privitor la interesul acesteia în Basarabia. Partea Germană declară dezinteresul politic total în această regiune.
  Articolul IV.
  Prezentul Protocol trebuie tratat de ambele părţi ca unul strict secret.

  Moscova, 23 august 1939. Pentru Guvernul Reichului german: I.V. Ribbentrop. Cu puteri depline din partea Guvernului URSS: V. Molotov.”
  Așa cum se poate observa, important pentru destinul României este pct.3 din Protocolul adițional secret, prin care se dă mînă liberă lui Stalin să opereze modificări pe harta Europei de est. Bazîndu-se pe acest protocol, Guvernul U.R.S.S. trimite Guvernului României:

  NOTA ULTIMATIVĂ SOVIETICĂ, 26 iunie 1940:
  ”În anul 1918, România, folosindu-se de slăbiciunea militară a Rusiei, a desfăcut de Uniunea Sovietica (Rusia) o parte din teritoriul ei, Basarabia, calcând prin aceasta unitatea seculară a Basarabiei, populată în principal cu ucraineni, cu Republica Sovietică Ucraineană.
  Uniunea Sovietică nu s-a impacat niciodată cu faptul luării Basarabiei cu forța, ceea ce Guvernul sovietic a declarat nu o singură dată și deschis în fața întregii lumi.
  Acum, când slăbiciunea militară a U.R.S.S. a rămas în domeniul trecutului, iar situația internațională care s-a creat cere rezovlare rapidă a chestiunilor moștenite din trecut, pentru a pune în fine bazele unei păci solide între țări, U.R.S.S. consideră necesar și oportun ca-n interesul restabilirii adevărului să pășească împreună cu România la rezolvarea imediată a chestiunii înapoierii Basarabiei Uniunii Sovietice.
  Guvernul sovietic consideră că chestiunea întoarcerii Basarabiei este legată în mod organic cu chestiunea transmiterii către U.R.S.S. a acelei părți de Nord a Bucovinei a cărei populație este legată în marea sa majoritate cu Ucraina Sovietică prin comunitatea soartei istorice, cât și prin comunitatea de limbă și compozițiune națională.
  Un astfel de act ar fi cu atât mai just cu cât transmiterea părtii de Nord a Bucovinei către U.R.S.S. ar putea reprezenta, este drept că numai într-o măsură neînsemnată, un mijloc de despagubire a acelei mari pierderi care a fost pricinuită U.R.S.S. și populației Basarabiei prin dominațiunea de 22 de ani a României în Basarabia.
  Guvernul U.R.S.S. propune Guvernului Regal al României:
  1. Să înapoieze cu orice preț Uniunii Sovietice Basarabia.
  2. Să transmită Uniunii Sovietice partea de Nord a Bucovinei cu frontierele potrivit cu harta alăturată (care a fost trimisă a posteriori).
  Guvernul sovietic își exprimă speranța că Guvernul român va primi propunerile U.R.S.S. și că acesta va da posibilitatea de a se rezolva pe cale pașnică conflictul prelungit dintre U.R.S.S. și România.
  Guvernul sovietic așteaptă răspunsul Guvernului Regal al României în decursul zilei de 27 iunie curent.”
  Așadar, în această notă se abordează problema frontierei dintre România și U.R.S.S., potrivit pct. 2, pe baza unei hărți care a fost transmisă ulterior.

  RĂSPUNSUL Guvernului ROMÂN, 27 iunie 1940:
  ”Guvernul U.R.S.S. a adresat Guvernului român o notă care a fost remisă la 26 iunie 1940, seara, de catre Excelența Sa domnul Molotov, Președintele Comisarilor Poporului ai Uniunii Sovietice și Comisar al Poporului pentru Afacerile Străine, Excelenței Sale domnul Davidescu, Ministrul României la Moscova.
  Fiind însuflețit de aceeași dorință ca și Guvernul sovietic de a vedea rezolvate prin mijloace pacifice toate chestiunile care ar putea să producă o neînțelegere între U.R.S.S. și România, Guvernul Regal declară că este gata să procedeze imediat, și în sprijinul cel mai larg la discuțiunea amicală și de comun acord a tuturor propunerilor emanînd de la Guvernul sovietic.
  În consecință, Guvernul român cere Guvernului sovietic să binevoiască a indica locul și data ce dorește să fixeze în acest scop. De îndată ce va fi primit un răspuns din partea Guvernului sovietic, Guvernul român iși va desemna delegații și nădăjduiește ca conversațiile cu reprezentanții Guvernului sovietic vor avea ca rezultat să creeze relațiuni trainice de bună înțelegere și prietenie între U.R.S.S. și România.”
  Este evident faptul că Guvernul României nu a răspuns punctual la propunerile sovietice, încercînd să cîștige timp. Din această cauză, Guvernul sovietic trimite Guvernului României o a doua NOTĂ ULTIMATIVĂ din noaptea de 27/28 iunie 1940:
  ”Guvernul U.R.S.S. consideră răspunsul Guvernului Regal al României din 27 iunie ca imprecis, deoarece în răspuns nu se spune direct că el primește propunerea Guvernului sovietic de a-i restitui neîntîrziat Basarabia și partea de Nord a Bucovinei. Însă cum Ministrul României la Moscova, domnul Davidescu, a explicat că răspunsul menționat al Guvernului Regal al României înseamnă accedarea la propunerea Guvernului sovietic, Guvernul sovietic, primind această explicație a domnului Davidescu, propune:
  1. În decurs de 4 zile, începînd de la ora 14:00, după ora Moscovei, la 28 iunie, să se evacueze teritoriul Basarabiei și Bucovinei de trupele românești.
  2. Trupele sovietice în același timp să ocupe teritoriul Basarabiei și partea de Nord a Bucovinei.
  3. În decursul zilei de 28 iunie, trupele sovietice să ocupe următoarele puncte: Cernăuți, Chișinau, Cetatea Albă.
  4. Guvernul Regal al României să ia asupra sa răspunderea în ceea ce privește păstrarea și nedeteriorarea căilor ferate, a parcurilor de locomotive și vagoane, podurilor, depozitelor, aerodromurilor, întreprinderilor industriale, uzinelor electrice, telegrafului.
  5. Să numească o comisie alcătuită din reprezentanți ai Guvernelor român și al U.R.S.S., cîte doi din fiecare parte, pentru lichidarea chestiunilor în litigiu în legătură cu evacuarea armatei române și instituțiilor din Basarabia și partea de Nord a Bucovinei.
  Guvernul sovietic insistă ca Guvernul Regal al României să răspundă la propunerea sus-menționată nu mai tîrziu de 28 iunie, ora 12:00 ziua (ora Moscovei).”
  În această notă nu se mai discuta de frontierele dintre cele două țări, ci numai despre evacuarea teritoriilor Basarabiei și Bucovinei de către armata română.
  Prins într-un clește și abandonat de aliații tradiționali, Guvernul României ia una din cele mai discutabile decizii, care va avea consecințe nefaste pentru milioane de români și va pecetlui soarta țării pentru următoarea jumătate de secol.

  RĂSPUNSUL Guvernului ROMÂN, 28 iunie 1940

  Guvernul roman, pentru a evita gravele urmari pe care le-ar avea recurgerea la forta si deschiderea ostilitatilor in aceasta parte a Europei, se vede silit sa primeasca conditiile de evacuare specificate in raspunsul sovietic.

  Guvernul roman ar dori totusi ca termenele de la pct. 1 si 2 sa fie prelungite deoarece evacuarea teritoriilor ar fi foarte greu de adus la indeplinire in 4 zile din pricina ploilor si inundatiilor care au stricat caile de comunicatie.

  Comisiunea mixta, instituita la pct. 5, ar putea discuta si rezolva aceasta chestiune. Numele reprezentantilor romani in aceasta comisiune vor fi comunicate in cursul zilei.”

  Trebuie evidentiat ca in acest raspuns Guvernul Romaniei nu recunoaste nici o frontiera, el se refera in exclusivitate la faptul ca „se vede silit sa primeasca conditiile de evacuare specificate in raspunsul sovietic”.

  * Rezumand notele utlimative sovietice, rezulta ca problema frontierei romano-sovietice a fost enuntata in nota din 26 iunie 1940, ea n-a fost negociata si Guvernul Romaniei nu s-a pronuntat cu privire la aceasta chestiune.

  * La data de 12 septembrie 1944, Guvernul roman semneaza Conventia de armistitiu cu Guvernele Uniunii Sovietice, Regatului Unit si Statelor Unite ale Americii, care, la pct. 4, prevede: „Se restabileste frontiera de stat intre URSS si Romania, stabilita prin Acordul sovietico-roman din 28 iunie 1940.”

  * Tratatul de pace incheiat la Paris la data de 10 februarie 1947 intre Romania si URSS, Anglia, SUA, Australia, Bielorusia, Canada, Cehoslovacia, India, Noua Zeelanda, Ucraina si Uniunea Sud-Africana stipuleaza la art. 1: „Frontierele Romaniei, indicate pe harta anexata tratatului de fata (anexa 1) vor fi cele care erau in fiinta la 1 ianuarie 1941, cu exceptia frontierei romano-ungare, care este definita la art. 2 al tratatului de fata”.

  Iata, prin urmare, ca frontierele actuale ale Romaniei sunt stabilite, totalmente, prin Pactul Molotov-Ribbentrop, mai exact, printr-o nota ultimativa trimisa de catre Guvernul URSS la dat de 26 iunie 1940, la care Guvernul Romaniei n-a dat niciodata nici un raspuns.

  „Declaratia Parlamentului Romaniei privind Pactul Ribbentrop-Molotov si consecintele acestuia pentru tara noastra”, adoptata la data de 24 iunie 1991, cu unanimitate de voturi, precizeaza:

  „In numele Poporului Roman, Parlamentul Romaniei condamna acest pact ca fiind ab initio nul si neavenit. Tot astfel trebuie sa fie considerata si consecinta directa a acestor intelegeri secrete dintre Stalin si Hitler – Notele ultimative ale Guvernului sovietic din 26 si 27 iunie, urmate de ocuparea cu forta la 28 iunie 1940 a Basarabiei, Nordului Bucovinei si Tinutului Hertei, impotriva vointei populatiei din aceste stravechi teritorii romanesti, actiune care a reprezentat o incalcare brutala a suveranitatii, independentei si integritatii teritoriale a Romaniei”.

  La 24 decembrie 1989, Congresul Deputatilor Poporului din URSS a condamnat „semnarea Protocolului aditional al Tratatului din 1939…, a altor intelegeri secrete cu Germania” si a recunoscut ca acestea sunt „din punct de vedere juridic, lipsite de temei si de valabilitate, din momentul semnarii lor”, venind „in contradictie cu suveranitatea si independenta unor state terte”.

  Protocolul incheiat intre Nicolae Titulescu si M. Litvinov, la 21 iulie 1936 este consideratdecatre multi specialisti ca fiind un adevarat model de negociere a unui asemenea act.

  PROTOCOLUL ÎNCHEIAT ÎNTRE N. TITULESCU ŞI M. LITVINOV la 21 iulie 1936:
  1. Asistenta mutuala in cadrul Societatii Natiunilor (ca, de exemplu, in tratatul cehoslovac sau francez), care sa nu vizeze in mod special un stat, ci, in general, orice agresor european.

  2. Intrarea in actiune a fiecareia din cele doua tari se va face numai cand Franta va fi intrat in actiune.

  3. Guvernul URSS recunoaste ca, in virtutea diferitelor sale obligatii de asistenta, trupele sovietice nu vor putea trece niciodata Nistrul fara o cerere formala in acest sens din partea Guvernului Regal al Romaniei, la fel cum Guvernul Regal al Romaniei recunoaste ca trupele romane nu vor putea trece niciodata Nistrul in URSS fara o cerere formala a Guvernului URSS.

  4. La cererea Guvernului Regal al Romaniei, trupele sovietice trebuie sa se retraga imediat de pe teritoriul roman la Est de Nistru, dupa cum, la cererea Guvernului URSS, trupele trebuie sa se retraga imediat de pe teritoriul URSS la Vest de Nistru. 26 iulie 1936.”

  Chiar au fost atat de lasi? Contextul international a fost de partea URSS, Regatul Romaniei – odata cu infrangerea Frantei de catre Germania hitlerista – nu avea niciun aliat de forta…

  Da, o spun cu tarie, trebuie sa ne facem auziti si intelesi, sa facem toate demersurile la cancelariile celor care tin in maini fraiele omenirii, ca aceste teritorii au fost si trebuie sa fie ale noastre. Sa ne afirmam ca o natiune puternica, care isi cunoaste viitorul si isi onoreaza trecutul glorios. Traiasca Romania Mare! Traiasca Regele!

 10. nu vreau sa fiu rautacios sau sa ma faceti anti nationalist sau mai stiu eu , citesc cu placere articolele acestui site de cateva saptamani . Unirea cu Republica Moldova ( fara Transnistria ) o vad foarte posibila, DAR NUMAI CU ACORDUL POPULATIEI MOLDAVE.
  Celelalte teritorii romanesti mi se pare imposibil sa le „luam” inapoi. Unirea se va face numai cu acordul populatiei .. si nu se va face pe nici un alt fel de motiv , nu conteaza despre ce teritorii vorbim si de ce tara au apartinut acele teritorii .

 11. sa stii ca ai scris degeaba .

  la 1918 cand s-a facut romania asa-zisa mar reprezentantii maramuresului de nord au intrebat reprezentantii romaniei.

  dar cu noi cum ramane ?

  vrem si noi ca romani din maramures sa fim parte a romaniei.

  oficialitatile romane au zis .

  bine bine ,o sa va luam mai tarziu.

  niciodata nu s-a mai intamplat asta .

  astazi maramuresul de nord altadata plin de romani acum este de mult parte a ucrainei.

  la 1918 romanii din transnistria s-au organizat intre ei sa ceara romaniei unirea .

  transnistria istorica a vrut la 1918 unirea cu romania .
  romania a spus pas iar la cativa ani dupa aceea urss a inceput genocidul romanilor de acolo.

  au fost intrebati?

  nu .
  au vrut de buna voie ,populatie a vrut si romania a spus pas .

  cand a fost cedata basarabia rusiei tariste in 1812 ,populatia a fost intrebata ?

  nu ,prin lasitatea de care au dat dovada spionii interni ai romanitatii, basarabia a intrat in rusia fara nici un comentariu.

  la fel sa facut si in 1940 .

  populatia basarabia a vrut unirea cu urss si deportarea lor cu sutele de mii?

  populatia basarabiei a cerut urss sa fie supusa la foamete organizata si sa mai moara aproxmativ un milion de romani?

  populatia basarabiei a cerut sa fie supusa la deznationalizare fortata ?

  hai sa nu fim naivi.

  unirea pe cale diplomatica nu se face .

  toate deciziile se iau la nivel inalt iar daca populatia noastra nu este invatata sa-si apere teritoriile atunci romania ,am spus-o si o voi mai spune ,va fi rasa de pe harta .

 12. cum sa crezi ca niste teritorii romanesti de 2 mii de ani sa nu mai fie luate inapoi?

  inseamna ca nu stii sa lupti.

  daca nu lupti nu castigi .

  vad aici tot felul de oameni care gandesc ca are sa se faca unirea teritoriilor romanesti pe cale diplomatica .

  credeti in continuare fratilor ca unirea se va mai infaptui pe cale diplomatica cu basarabia de sud si bucovina de nord cand o sa zboare porcul ,sau cand are sa faca plopul pere si rachita micsunele

 13. degeaba ati aperi o cauza fara pic de avant revolutionar .

  pacat de noi ca suntem printre sigurele popoare care nu reactioneaza cand sunt ucise ,deznationalizate si asimilate bucata cu bucata .

 14. fratilor daca voi ,ca si aparatori ai unirii nu va treziti din visele voastre de unire pe cale amiabila vom suferi cu totii un esec .

  in viata trebuie sa lupti ca sa-ti pastrezi teritoriile intacte sau sa ati recuperezi teritoriile pierdute .

  voi daca asta nu ati invatat ,sa fiti sanatosi si peste 50 de ani sa va invatati copii in est rusa iar in vest maghiara .

  cu astfel de oameni nu vom face unirea nici intr-o mie de ani .

 15. vrem unire ,vrem sa avem statul mare ,dar nu intrepindem decat actiuni mici care nici nu sunt luate in consideratie .

  ma declar dezamagit de majoritatea dintre voi .

  am zis ca un unionist va face tot ce-i sta in putinta sa rezolve cauza pentru care lupta .

  FARA RAZBOI NIMIC NU SE VA FACE SI VOM AVEA O MARE DEZAMAGIRE .

  NU FITI NAIVI CREZAND CA SUDUL SI NORDUL BASARABIEI SE VA UNI DE BUNA VOIE CU ROMANIA .

  DAR CINE-I LASA MA ROG ?

  ROMANIA TREBUIE SA DEA DOVADA PE TOATE PLANURILE ,SI DIPLOMATIC SI INTERN DAR SI PE CALE DE RAZBOI CA ESTE PUTERNICA .

  VREM SA NE OCUPAM TEERITORIILE STRAMOSESTI FARA VIOLENTA .

  ASTEPTATI BINE DRAGI NAIVI!

 16. stau cateodata si ma gandesc ce ar fi fost daca poporul nostru ar fi macar pe jumatate razboinic din poporul rus .

  oare mai stateamnoi acuma fiecare in alta tara ,cu alta limba si alte traditii inloc sa stam uniti pe drept ?

  un popor care nu lupta nu va supravietui.

  sunt dezamagit de majoritatea dintre voi .

  poate intr-o buna zi va va veni mintea la cap .

  nu poti sa salvezi natiunea fara razboi impotriva dusmanului .

  eu tot v-am scris cateva versuri din imnul romaniei ,desteapta-te romane ,dar ecoul a fost nul .

  tot nula va fi si actiunea noastra daca nu ne vom baga mintile in cap .

  succes la unirea basarabiei si nordului bucovinei pe cale diplomatica ,daca puteti ajuta la asa ceva …………………………………………………………………………………………………………………………………………….

  ce prostie !

  • eu propun la modul cel mai serios sa se constituie grupari paramilitare de patrioti romani care se se infiltreze prin moldova si care sa agreseze persoanele vorbitoare de limba rusa…vorba aia, cine nu e cu noi e impotriva noastra iar pe pamantul ROMANESC nu au loc decat ROMANII iar basarabia ni se cuvine, rusii si ucrainienii care nu sunt oameni adevarati ci un soi de suboameni, javre nenorocite care ne-au inrobit si chinuit si schingiuit toata istoria noastra….slavii sa plece in siberia cu toate neamurile lor…la fel sa faca si moldovenii mankurti care nu ne accepta adevarul, care nu vor sa vada lumina cuvintelor noastre…

   eventual armata romana sa treaca prutul si sa zdrobeasca orice rezistenta…nu trebuie mila…toti cei care ne stau in drum trebuie calcati de shenile….trebuie sa mergem pana la odessa unde buneii nostri au pierit in lupta cu bestia rosie….trebuie sa luam ce ne apartine: MOSTENIREA LASATA DE DECEBAL!!!

   Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 17. romanu gica:
  Bine, presupunem că în urma Unirii Românie cu RM, după ce armata moldovenească o să fie încorporată în cea română, începem un război cu Ucraina.
  N-o să vorbesc în limitele militare, dar în limitele geopolitice:
  România, ca membru al NATO, nu poate începe de capul său un război, căci riscă să devină ținta celor mai pternice state din lume. Chiar dacă cumva începe, în ajutorul ucrainenilor vin rușii, care au cel mai mare efectiv militar din Europa.
  Ca să putem duce un război cu așa un gigant, potențialul militar român nu este suficient( doar dacă o să fim ajutați de statele NATO).
  Singurul scenariu care ar face posibil un astfel de război este în cazul în care Ucraina începe ostilitățile, dar mă îndoiesc foarte mult.
  Fix aceeași spun și despre Ungaria.
  + Mai adăugăm motive răuvoitorilor României ca să ne discrediteze în ochii lumii și a poporului român din afara hotarelor.

  Eu personal nu doersc să se întîmple așa ceva. Luptele pot fi duse nu numai cu spada sau pistoletul, dar și cu vorba.
  Războiul este ultima măsură la care putem apela pentru a îndeplini scopurile noastre.
  Să fim raționali și să nu ne lăsăm pradă unor sentimente precum ura și orgoliu.

 18. si cu ce o sa fim noi mai bun decat rusii daca o sa luam niste teritorii in care populatia nu se considera romaneasca si care nu vor sa se uneasca u romania ? si numai vorbiti de razboi pt ca voi nu cred a intelegeti ce inseamna razboi ..

 19. si cum sa fie poporul romanesc macar pe jumatate razboinic din poporul rus cand Romania are putin peste 20 de mil de locuitori si rusia are 145 de mil .. cand noi avem resurse 0 .. iare rusia are foaarte multe resurse de razboi… gaz, carbune , petrol , fier .. oriceeeeeeee … cum poti sa te compari cu o tara care are resurse foooarte multe … si gandestete … in caz ca vrem sa luam acele teritorii prin razboi .. o vom face impotriva rusiei .. in razboi .. „mentalitatea razboinica” egala cu 0 daca nu ai resurse … lucru de care rusia nu duce lipsa ..

 20. Nu stiu cum sa iti zic, dar Romania are foarte multe resurse, in al doilea razboi mondial de la cine crezi ca primea Germania nazista petrol…oare???A, da, ROMANIA, avem aur avem o tona de resurse, asa ca nu trebuie decat sa le folosim, nu zic ca razboiul este o idee buna, fiindca dupa parerea mea, nu este, iar Romania nu este pregatita de un razboi.

 21. petrol aveam … mai avem in cantitati infime .. si aurul la ce te ajuta in razboi ? cu nimic … sau il vindem si cumparam materii prime .. tot de la rusi ..

 22. uitati aici un site in format microsoft eord pentru cauza pentru care luptam.

  in prima etapa ,unirea rehttp://www.google.ro/url?sa=t&source=web&cd=20&ved=0CFMQFjAJOAo&url=http%3A%2F%2Fwww.proromania.net%2Fmateriale%2Fmateriale%2520februarie%25202010%2FPROGRAM%2520MURM.doc&rct=j&q=radio%20unioniste%20in%20moldova&ei=zm0bTqGkKcuUswbyiKHcDw&usg=AFQjCNFYZU1rVdi1eFm0PJCat-nQ2mLPDApublicii moldova cu romania

 23. ok am vrut sa postez o redirectionare care nu merge sau nu ami merge mie .

  pentru mai multe detalii rog accesati google si scrieti

  DOC.PARTIDUL UNIONIST DIN REPUBLICA MOLDOVA PURM

  SI DATI SEARCH .

  documentul in mocrosoft word nu stiu daca toata lumea al stie si prezinta viziunea acestei miscari despre programul unirii republicii moldova cu romania .

  p.u.r.m. ,partidul nostru,al unionistilor din cele 2 tari romanesti .

  spre unire !

 24. pentru harap alb negru.

  n-am zis aberatiile pe care le scrii tu,iar daca vreodata romanii ar pune la cale astfel de marsavii nu s-ar deosebi cu nici o boaba de rusi.

  sa fim nationalisti si luptatori dar nu in modul vazut de harapul negru al acestui site .

 25. pentru sapio

  daca citeai si in alte comentarii spuneam de iminenta trebuinta de a reintroduce armata obligatorie si modernizarea ei astfel incat sa devina una dintre cele mai perfomante din lume .

  ai sa zici ca nu are statul bani.

  ba statul are bani dar sunt prin conturile politicienilor nostri corupti care conduc tara de 21 de ani de cand raposatul ceausescu a fost inlaturat .

  in loc sa se imprute de la fmi pentru conturile lor si tara sa faca datorii mai bine ar reface armata ca si asa stam pe un butoi cu pulbere ,pentru care tre sa fim pregatiti .

  referitor la problema teritoriilor romanesti din sud si din nord a basarabiei,simplu.

  nu noi incepem razboiul,noi doar dam somatii ucrainei pe cale diplomatica cu izvoarele istorice pe masa sa paraseasca teritoriile noastre .

  in urma acestor somatii rusia si ucraina vor intra in cuatie si razboi cu romania .

  romania este membra nato,ajungand deja la o armata cu utilaje de ultima ora va suporta si va face progrese in batalia rusiei si a ucrainei,pentru ca putem

  intre timp romania membra nato,va primi intariri deoarece a pornit razboiul ucraina cu rusia .

  noi ne vom baza in primul rand pe noi si mai apoi vor veni si intaririle .

  vom scoate de la ietuva tot ce atesta documentar ca basarabia este a noastra ,daca vom putea inaninta vom inainta si vom reocupa basarabia .

  simplu si frumos cu america in urma noastra .

  da ,romania nu va putea incepe razboiul de capul ei dar poate face orice la nivel diplomatic ca sa-si recupereze teritoriile .

  acest lucru va demonta orice urma de diplomatie intre ucraina si rusia si romania unita cu republica moldova .

  practic ele vor incepe razboiul nevrand pe cale de pace sa elibereze teritoriile .

  incepand ele razboiul si cu o romanie puternica la nivel militar ,nato in acte spune ca orice stat nato agresat si nu agresator ci agresat va fi ajutat neconditionat .

  astfel folosindu-ne de nato si de puternicia noastra ca popor razbionic vom putea sa ne castigam teritoriile .

  daca razboiul va degenera va fi rau si se va da intre cele 2 mari puteri.

  oricum romania trebuie si are dreptul sa ceara ceea ce i s-a furat ,prin diplomatie si apoi prin razboi intentat de ocupantii slavi ucraina si rusia .

  e totul simplu daca gandesti un pic .

 26. sa raspund in viziunea mea altui om care se logheaza cu numele -eu

  cum gandesti tu asa gandesc si tradatorii de la usl.

  lasa sa ne vedem noi de treaba ,nu ne intereseaza ce se intampla cu romania de peste prut .

  frumos ,superb nu am ce zice .
  transnistria a fost romaneasca ,poate fi romaneasca daca intra in componenta romaniei .

  sunt teritorii romanesti cu romani deznationalizati ,se pot reface acesti romani .

  daca ti-e frica de razboi ,si stiind ca pe cale diplomatica nu poti imafaptui unirea intregii basarabiei,nu ati ramane decat sa lasi romanii de acolo sa fie stersi de pe fata pamantului in timp cd tu bine mersi ati vorbesti limba la tine acasa .

  asta este o dovada de lasitate care s-a inamplat si in 1940 si in 1812 .

  daca nu lupti pentru unitatea neamului cu tot ce-ti sta in putinta ,pe toate caile ca eu nu am spus ca gata ,mergem la razboi din prima .

  ati faci politica externa smirna ,ati faci sri-ul puternic mergi pe toate caile pana cand te ataca sau ai imformatii ca vei dfi atacat .

  apoi vei intra in teritoriile tale rupte si ti le vei recupera .

  daca nu esti tradator vei castiga .

  daca esti, si nu vrei cu orice chip sa ati aperi cauza de neam si tara ,ti-am mai zis si tie si la altii ,vom ramane fara tara .

  dusmanii poporului nostru nu pretind din teritoriile noastre decat bucata cu bucata .

  bucata cu bucata le vom da asa din diplomatie si bucata cu bucata vomsfarsi in mainile dusmanului .

  daca vrei ca romania sa fie teritoriu maghiar in vest si ruso-fil in este ,ramaiimpasibil si trdeaza-ti poporul in continuare .

  incheie aliante cu rusii ca nu se baga romania in transnistria si basarabia ,si maine poimaine va veni rusia la tine si ati va cere si teritoriul moldovei pana la carpati ,daca nu ,razboi.

  ce-au sa faci?

  al vei da sigur ca doar nu vrem razboi ,ungaria ati cere transilvania si o vei da desigur ca nu vrei razboi.
  IN LUMEA ASTA TOT CE SA DAT CU RAZBOI SA DAT SI TOT CE SA LUAT TOT CU RAZBOI SA LUAT IAR DACA ACEST LUCRU NU ARE SA-TI INTRE IN CAP,NE VOM TREZI SI TU SI EU SI EI SI ELE IN ALTE TARI,VOTBIND MAINE POIMINE ALTA LIMBA SI TRAIND FERICITI,CARE PRINTRE MAGHIARI ,CARE PRINTRE UCRAINEIENI,CARE PRINTRE SARBI ,CARE PRINTRE BULGARI.

  EI STIU CUM SA NE RADA ,NOI STIM CUM SA NE LUPTAM SA NE NE RADA ?

 27. romanu gica:
  Fix despre același scenariu eu vorbeam și în postul meu, doar că în alt mod.
  Despre armata obligatorie pot să spun că nu este un element favorabil.
  Să trimiți la luptă mii de tineri care s-au antrenat superficial doar un an în bazele militare înseamnă să-i transformi în carne de tun, nemaivorbind de întreținerea unei astfel de armate, estimată la 3 milioane.
  Modernizarea se face și acum, însă cum spui tu, majoritatea banilor se duc prin buzunare, nu unde trebuie….

  Dar atențoinez încă o dată, războiul este ultima măsură care trebuie înterprinsă pentru reîntregirea României.

 28. ATENTIE MARE:
  Harap-Alb-ul NEGRU este un agent KGB infiltrat pe toate blogurile patriotice !
  furând porecle de la altii. PROVOCATOR RUSOFON !

 29. În privinţa UNIRII, ştie Dumnezeu mai bine ce are de făcut. Până nu-şi va lua occidentul gheara de pe noi, nici n-ar fi indicată această unire. Dacă eram uniţi şi în Moldova ar fi avut loc acelaşi dezastru. Vi s-ar fi tăiat pădurile, vi s-ar fi furat pământul, fabricile (alea pe care le mai aveţi) şi aţi deveni următoarea victimă a cotropirii occidentale, o enclavă care să trimită forţă de muncă ieftină în europa.
  Şi nu fii aşa de convins că în spatele acestor evenimente, pe care le enumeri, sunt ruşii. Forţe oculte supranaţionale acţionează deja şi în spaţiul Moldovei surori pentru a-şi extinde influenţa şi numai Dumnezeu le mai poate zădărnici planurile expansioniste.

  Unirea va veni curând, dar mai întâi trebuie să înceapă un conflict armat major în occident. Va fi un moment prielnic, când laţul pus de forţele oculte de gâtul României va slăbi. Atunci, prin voinţa populară a ambelor ţări surori, se vor rupe graniţele şi se va realiza UNIREA cea mult aşteptată.
  Mai târziu, la alegerile din 2014, vom alege la conducerea ţării un moldovean de peste Prut. El va fi Omul Providenţial, care va salva România şi o va duce în fruntea statelor pământene.
  Aşa să ne ajute Dumnezeu!

 30. romanu gica:

  inainte de toate, vreau sa iti spun ca nu intentionez sa te jignesc in nici un fel, si daca totusi asa vei crede imi cer scuze anticipat. si de asemenea tot ce spun e doar parerea mea personala .sunt roman si doresc si eu unirea cu teritoriile pierdute ale romaniei.
  1.am citit mesajele doar de pe pagina asta, si din cate am vazut zici ca razboiul e singura solutie de a recupera teritoriile pierdute, dar ai mai zis ca nu doresti razboi.
  2. despre romanii deznationalizati, ai spus ca se pot reface. sper ca nu te refereai cu forta. trebuie explicat oamenilor acestia ca parintii, bunicii lor au fost romani si sa accepte de buna voie sa fie romani. dar probabil vor ramane destul de multi care se vor crede tot rusi, ucraineni, „moldoveni independenti” care zic ca nu sunt romani, sarbi etc. care au creierele spalate. acestia pot deveni romani cu timpul, daca vor trai in „Noua Romania Mare” sa zicem si daca vor trai bine. si ma refer sa traiasca bine cu adevarat, nu sloganul handicapatului asta de basescu. dar pana la asa ceva va mai dura ceva. pana atunci vreau sa zic o alta idee a mea.

  cu totii aici vorbiti de razboi cu rusia, ucraina, intra si nato, america; prieteni, ce va face sa credeti ca Romania e miezu din dodoasca ca din cauza noastra sa porneasca al treilea razboi mondial care a fost asteptat in timpul „razboiului rece”??? vi se pare ca romania e o piesa mai buna decat un pion in sahul acesta mondial??? ma refer desigur, in acest moment este un pion, daca romania ar fi mare si ar fi o tara adevarata am fi mai importanti desigur. dar din pacate in acest moment romania este colonie americana. dupa 1989, de la toti politicienii a venit, nu insa cu cuvintele mele, aceasta idee: am fost sclavii rusilor, acum suntem liberi, rusii sunt dusmanii nostrii, sa mergem in partea cealalta a lumii, sa facem tot ce putem sa intram in gratiile americanilor, in nato, ue, sa fim si noi impotriva rusilor. si asa am ajuns sclavii americanilor. credeti ca nu e asa? 2 cuvinte: scutul antiracheta. a fost facut vreun referendum sa spunem ca-l vrem? nu. noi de fapt ar fi trebuit sa ramanem neutri, si sa fim o punte intre est si vest, sa profitam de la amandoi, dar asa am ajuns ghimpele american in coasta rusiei. germania si mai ales polonia, care are toate motivele sa fie suparata pe rusi, au relatii diplomatice bune cu rusia si pretul gazelor e mai ieftin la ei decat la noi. inca o sansa de care nu am profitat.

  in fine am cam deraiat de la subiect, ideea principala pe care vreau sa o exprim este ca: inainte sa o ardem asa international, sa zicem ca: VREM MOLDOVA! VREM BUCOVINA! VREM BUCEAGUL! ar trebui sa ne vedem de curtea noastra, si anume prin 2 lucruri principale:

  a) SA SCAPAM DE CLASA POLITICA ACTUALA!!! momentan pentru romani sunt 2 optiuni: PDL si BASESCU. cei mai mari si nesimtiti hoti de pana acum. si USL, adica PSD, PNL, PC. sunt tot hoti, nu asa nesimtiti, dar tot hoti si nu trebuie sa le acordam circumstante atenuante. au mai ramas UDMR, partidul etnic maghiar ILEGAL, si altele sub 5% partidul verde, ecologistilor, romilor cine mai stie. mai e si PRM insa nu sunt sigur ce sa zic despre el. nu stiu daca reprezinta vreo solutie, dar cred ca Vadim si-a pierdut sansa de a demonstra ca e capabil sa duca Romania pe calea cea buna. poate va intra in parlament din nou dar Vadim are o reputatie prea……stiti voi…….. ca lumea sa creada in el. unele idei ale lui mi se par acceptabile, dar el nu e in stare sa conduca romania.

  clasa politica actuala reprezinta oamenii cei mai prosti, hoti, nesimtiti din toata romania. asa se stie ca cine intra in politica vrea sa faca bani. trebuie sa deparazitam politica de acesti monstri, ca nu le mai pot zice oameni. inca un motiv pentru care s-a ajuns in aceasta stare este si ca oamenii inteligenti, culti si educati nu fac politica. de asemenea nici n-au cu cine. trebuie sa apara un partid cu romani adevarati, inteligenti, crestini, care vor cu adevarat adevarat binele poporului. dar asa ceva dupa parerea mea nu se va intampla pana nu se schimba tot globul. vreau sa zic al treilea razboi mondial, o criza mondiala gen falimentul SUA care se mai zice acum, meteorit urias care loveste pamantul, ceva. pentru ca nu vad sa se trezeasca poporul roman singur.
  apropo ce spuneam mai inainte de influenta americana, la ei sunt 2 partide: democraitii si republicanii. in romania nu s-a putut rupe PNL-ul de tot asa ca s-au aliat cu PSDul si asa s-a ajuns la 2 gasti de hoti: asa-zisii „democrat-liberali” si „sociali-liberali”. adica 2 bande de escroci care se vor succeda unul pe altul la putere pana la infinit, daca nu facem nimic.

  b) TREBUIE SA TREZIM POPORUL ROMAN!!! cred ca Actiunea 2012 si/sau alte organizatii sa militeze pentru 2 lucruri, unul in Moldova, si celalt in Romania:
  1.unirea cu moldova, care trebuie sa fie primul pas spre romania mare, fara razboaie cu nimeni ci prin trezirea romanilor din moldova sa ceara unire. pentru aceasta trebuie facute campanii de informare si manifestatii pasnice de strada. nu trebuie sa fie extremiste in nici un caz! ci sa se continue cum a fost pana acum, doar ca mult mai multe activitati. sa stie lumea ca, si ma refer in Rep.Moldova, sa fii moldovean tine de cultura, la fel ca sii muntenii, oltenii, ardelenii etc, si cu totii suntem romani! mie mi se pare foarte simplu, natiune romaneasca cu diversitate culturala, toate romanesti care au multe asemanari intre ele si diferente specifice fiecarei culturi. mai ales ca LIMBA E ROMANA, ACCENTUL ESTE MOLDOVEAN, OLTEAN, ARDELEAN, DAR TOT ROMANA E LIMBA.
  2. In Romania nu exista sentiment patriotic. nu exista. pur si simplu. daca esti patriot sau nationalist ti se lipeste pe frunte eticheta de EXTREMIST. acest lucru trebuie schimbat. trebuie CREAT sentimentul ca apartii unei natiuni si cu totii sa fim uniti. in acest moment spun ca nu exista aceste sentimente pentru ca politicienii, prin tot ce au facut, a transformat gandirea oamenilor astfel incat cu totii au in minte acest gand: FIECARE PENTRU EL! este ca si cum se anunta retragerea in timpul unei lupte si fiecare fuge pentru viata sa. atunci nu mai exista armata unitara. la fel si acum, nu mai exista tara. in romania sunt doar institutii artificiale. voi compara acum unitatea nationala cu unitatea unei armate in timpul unei batalii. daca armata urmeaza sa aiba o lupta grea, si anume tara va avea de suferit o mare catastrofa (am mai spus WW3, criza mondiala, meteorit etc) , generalul armatei e incapabil si nu are strategii de lupta, adica politicienii sunt incapabili, corupti, prosti si le pasa doar de ei, moralul armatei e la pamant, adica oamenii nu au incredere in nimeni si stiu ca vor suferi teribil, atuni se anunta RETRAGEREA si e FIECARE PENTRU EL in timpul bataliei in ambele cazuri, tara si armata.

  deci si prin urmare, daca romanii nu vor avea incredere unul in altul pentru sprijin, TARA VA FI RASA DE PE HARTA LA PRIMA CATASTROFA CARE VA IZBI TARA, si sa nu credeti ca asa ceva e imposibil, acum este ca si pe vremea Imperiului Roman, toate bune si frumoase, dar in cele din urma totul va ceda sub presiunea naturii, si aici ma refer fie la incalzirea globala, fie noua era glaciara, caci se va intampla ceva la cat se distruge natura pe acest Pamant.

  in final vreau sa repet: totul este doar parerea mea, nu acuz si nu jignesc pe nimeni. nu am vrut neaparat sa spun asta aici, ci mai degraba am vrut sa-mi adun gandurile si sa reflectez asupra tot ce se intampla pe pamant.

  cu prietenie si respect, un tanar de 16 ani din Botosani plictisit in vacanta de vara. daca cineva doreste sa-mi spuna ceva adresa mea de e-mail si messenger este secret_vip2003@yahoo.com

 31. sa o luam pe rand .
  pentru vic patriotul poporului de la romanu gica

  razboiul e bici groaznic

  republica moldova doar intr-un regim politic democratizat poate spera la o unire pe cale diplomatica ,altfel nu.

  orice regim politic altul decat democratia in republica inseamna influentele rusiei in republica ,ceea ce inseamna ca nu se poate recupera republica decat [rin razboi.

  eu doresc pace in lume dar nu pace sa insemne pentru unul muma iar pentru altul ciuma .

  in situatia noastra cu republica ai inteles care e parerea mea ,mai apoi, cu restul teritoriilor referindu-ma strict la partea de rasarit a moldovei istorice denumita de rusi si basarabia intreaga ,nordul bucovinei si sudul basarabiei ,bugeacul,teritorii romanesti in plina dezantionalizare unde romania poate recupera aceste teritorii doar prin razboi,de ce ?

  calea diplomatica nu exista ,lumea acolo este prea spalata pe creier sa mai aiba constiinta nationala si astfel nu va vrea unirea de una singura .
  ramane calea de razboi dar cum.

  romania pe cale dipomatica o va da in judecata pe ucraina solicitandu-i sa elibereze basarabia care a aprtinut istoric ,limgvisitc romaniei.

  ucraina nu va accepta si va incepe ofensiva catre romania alaturi de rusia .

  romania trebuie sa fie pregatita sa infrunte si sa treaca prutul pana la nistru in prima faza furia rosie .

  esti de alta parere siati resprect decizia dar este una falimentara in viziunea mea .

  dupa cum am mai zis ,tot ce s-a dat cu razboi s-a dat si tot ce s-a luat cu razboi s-a luat ,si asta poate iar are sa vine administratorul site-ului sa scoata articolul ca vorbesc de razboi pe aici ca atat al duce si pe asta mintea aia creata ,ca de altfel ne exprimam ideile liber intr-u unire .

  2 nu vorbesc de teritoriile de nord si sud inglobate in romania dupa care sa facem ceea ce au facut rusii,nici cand .

  spun asa ,se poate reinvia constiinta nationala pentru ca limba nu s-a pierdut si acolo unde s-a pierdut va fi impusa ca limba de stat ,in asa fel incat spre exemplu,reginea gagauza ,majoritari gagauzi,invatati frumusel romana ,obligatoriu daca vi se va vorbi in romana sa vorbiti in romana ,daca nu amenda de aia sa ai usture pana in calcaie ,asta se va pune dupa ce in prealabil 5 ani se va face campanie obligatorie de invatamant in limba romana pentru persoanele de alta nationalitate care nu stiu romana ,dupa care tata ,la invatat adevarata istorie a neamului .

  ati garantez ca in 25 de ani moldovenii spalati pe creier se vor intitula romani,fiindca or sa vada singuri istoria neamului ,iar celelalte nationalitati ,sa-si pastreze limba si traditiile dar sa stie un singur lucru,
  ei sunt in tara romanilor ,unde limba oficiala este romana ,intre ei pot vorbi si in araba daca vor ,in documente si tot ce inseamna scoala ,biserica ,primarii vor vorbi in limba majoritatii.

  punctul 3 .

  romania ,sclava rusilor pana in 1989 dupa sclava americanilor .

  cine ti-a zis tie ca romania a fost sclava rusilor pana in 1989 ma rog?

  romania in granitele ei socialiste ,dupa unii comuniste ,s-a rupt de urss odata cu venirea la putere al lui gheorghe ghiorghiu dej in fruntea pcr

  atunci romania si-a recapatat independenta ca stat ,o dovada la acest lucru a fost si moartea acestui patriot al neamului romanesc ,cu plusuri si minusuri in 1965 ,in urma iradierii programate de catre rusi.

  din 1965 pana la 1989 si pe urma putin am fost independenti ,dupa aia gata cu independenta a inceput servilismul .

  iliescu -javra ,a vandut poporul pentru interesele sale de partid si a acolitilor sai.

  pentru a-si putea exercita influenta primul lucru pe care l-a facut in urma destramarii urss a fost sa se duca la rusi sa incheie acord privirtor la neacceptarea unirii rss moldovenisti cu romania ,mai apoi incet incet a fost piatra pentru inceperea distrugerii planificate a romaniei,distrugere care inca mai continua si azi si care va mai continua pana la un comflict armat regional sau mai degraba mondial.
  daca a-i mai fi citit si alte comentarii de-ale mele nu sunt naiv sa nu spun un adevar pe care la-i spus si tu ,un stat nu se cladeste dinspre exterior catre interior ci invers .

  pana la dorinte de reintregire si de stapanire peste toata fiinta romaneasca ,mai intai hai sa o luam incet si sa ne refacem interiorul.
  iata cum.

  un guvern de cualitie format din crema societatii romanesti si de o parte si de cealalta a prutului care sa vina la guvernare cu scopul declarat de salvare nationala si reintregire a neamului nostru.

  10 ani 12 ani poftim,in care profesori universitari si patrioti istorici,scriitori de cel mai inalt nivel si doctori ramasi in romania ,politicieni cu capul pe umeri daca se gasesc si avocati nationalisti ,vor pune la cale un plan de dezvoltare FORTATA a romaniei,de ce fortata ,fortata sau rapida e tot una acum ,in conditiile noastre .multi dintre oameni nu vor dori sa puna umarul la dezvoltarea statului si vor vrea sa faca acelasi lucru ca si inainte ,sa fure ,sa insele ,sa dea in cap, dar printr-o cale NATIONALA CONSERVATOARE {NU DE LA PARTIDUL CONSERVATOR DIN ROMANIA CA ALA E DE HOTI SOVIETICI],ROMANIA va putea in 12 ani sa fei pusa pe picioare .

  dupa asta ,ne vom cere teritoriile inapoi pe cale diplomatica .

  calea diplomatica va fi sortita esecului iar romania va fi atacata de rusia cu acolitii ei,
  in acest caz romania va fi pregatita suta in suta cu oameni si munitie de ultima ora si cu suportul americii pentru castigarea teritoriilor ocupate de slavi.

  ai zis ,acum suntem sclavii americanilor .

  nu spun sclavii americanilor ca nu suntem ,dar servili fata de americani da .

  in situatia in care rusia cu acolitii ei ne ameninta din 1741 teritoriile iar noi nu putem in situatia de la anul 2011 sa ne aparam singuri ,singura noastra nadejde se pune in eventualul inamic puternic al rusiei{dar sa nu mergem prea departe ,semnal de alarma ,america poate fi aliatul nostru dar asa bine poate fi si groparul nostru ,dar acest lucru este inteles si acest risc este asumat ,in conditia in care tu ca stat te afli in imposibilitatea de a te apara de un imperiu care ati sta in coaste cu pericolul de a te anihila de pe harta lumii.

  draga patriotule vic ,eu nu am zis ca este bine ca romania s-a aliat cu america ,dar in situatia data nu avea alta alternativa ,in lupta noastra de a fiinta ca natiune si poate intr-o zi de a ne uni in teritoriile noastre de drept .

  o neutralitate a romaniei in situatia in care rusia facea ham ,aceasta era rupta in bucatele si facuta o a2a basarabie cu consecintele de rigoare .

  intre a fi ocupat de tot si a fi servil altuia ce alegi?

  nu,vic ,romania nu va fi punctul de plecare a celei de-a 3 conflagratii mondiale dar va fi importanta pentru rusia si stapanirea ei in cazul unui razboi cel putin european

  deci sa fie clar ,la un razboi rusia vine peste noi si ne anihileaza ca natiune ,extinzandu-si teritoriile si influenta asupra intregii mari negre .

  daca vreodata ne vom vedea in fata faptului implinit ,atunci sa fim siguri ca intr-adevar nu mai avem dreptul de a exista ,de ce ?

  pentru ca otara sa fie ocupata mai mult de cati-va ani si sa fie parte a unei alte tari, trebuie sa fie detonata din interior ,daca ma intelegi.

  daca vreodata rusia va pune stapanire pe romania si in urma tratatului de pace teritoriul romaniei va ramane in componenta rusiei sau a urss2 ,inseamna ca in interiorul romaniei au fost tradatori,spioni romani care si-au vandut tara definitiv ,urmand astfel sa dispara de harta nationalitatea si limba romana .

  germania si polonia duc discutii constructive cu rusii.

  in polonia a fost omorat un presedinte care nu facea voia moscovei,acum in polonia presedintele polonez este sluga ruseasca ,ce relatii vrei sa aiba ?

  germania se are bine cu rusia ,care a fost pactul ruperii romaniei?

  pactul ribentrop-molotov .

  cu alte cuvinte romania a fost rupta in urma convenirii de comun acord a germaniei naziste ca romania sa fie rupta de catre urss .

  iata tradarea tarilor euroepne ?

  si crezi ca daca filat se duce cu sarut-mana la merkel are sa se intample ceva bun pentru republica ?

  nu cetatene .

  tot federalizarea o asteapta ,iar mai acum 2 zile america si-a dat acordul,deci iata alta tradare .

  politica este o nuca foarte tare si nu pretind ca o inteleg dar socot ca o intrezaresc .

  daca afirmatiile mele la dresa a ceea ce ti-am spus nu sunt adevarate ,nu incerca sa ma convingi ,timpul va pune adevarul la iveala ,se va vedea cine are dreptate si cine nu .
  eu ati raspund cu punctul meu de vedere si nu ca un punct comun al altora .

 32. referitor la clasa politica din romania ,de la 1989 s-a inceput efectiv sub patura unei asa zise democratii distrugerea statului incepand de la infrastructura si terminand cu serviciul roman de imformatii.

  am zis mai sus ce ar trebui in viziunea mea ,o cualite de oameni inteigri patrioti ai celor mai elevate clase sociale care sa conduca printr-un regim conservator {intre democratic si dictatorial }10 12 ani de zile tara si in care toate legile sa fie luate pentru a o construi si nu pentru a o distruge ,iar noi toti ,cu scoala sau fara ,tineri sau mai in varsta ,sa participam ,sa punem umarul la munca si sa faurim adevarata romanie ,nu jegul tiganilor si hotilor parlamentari si nu numai sub obladuirea carora a ajuns tara asta .

  reformare din interior cu cap si nu din exterior ca boul de PUTIN .

  ca si brazilia e mare ,dar daca nu poate asigura oamenilor o viata decenta ,e mare si proasta ,si bolivia la fel,mare si proasta ,noi nu vrem sa cladim un mastodont de dragul de a avea toti romanii intr-o romania in care 5 la suta din cetateni sa fie bogati de nu stiu ce sa mai faca cu banii si ceilalti de 95 la suta sa munceasca ca boii in jug pana dau coltul fara drepturi ,doar cu obligatii.

  toata lumea sa munceasca ,fiecare asa aiba un trai decent ,iar daca asta credeti ca e mentalitate socialista nu va contrazic .

  da ,sunt socialist ,in place socialismul ,dar facut cu cap si nu cu picioarele .

  poate alta data daca vrei putem vorbi si despre ce a insemnat comunismul in romania cu plusuri si minusuri,ce ar trebui preluat sin comunism si ce ar trebui preluat din cemocratie astfel incat sa facem un sistem politic semiautoritar ,poate prea dur ,sa spunem conservator ca-i mai bine .

  conservator la modul bun ,nu sa venim sa conservam minciuna si prostia ,furturile si inselaciunile ,ca atunci mai bine nu mai schimbi nimica .

  daca asi imagineaza cineva ca poate sa faca cele mai rele actiuni apeland la conservattorism sau la autoritarism sau comunism,se va insela .

  aici vorbim de ordine si omenie ,de munca dar nu pana la moarte ,unde-i munca sa fie si drepturi,iar niciun cetatean sa nu fie lasat sa aibe mai mult decat poate duce .

  daca ai prea mult dai in nebunie care te duce la moarte .

  vadim tudor are idei bune dar e nebun, la sensul rau,asta daca ajunge la guvernare se cearta si cu ala si cu ala si asi pune pe toata lumea in cap,rezultatul fiind unul devastator ,diplomatia este primul criteriu pe care al ai in vedere atunci cand alegi un sef de stat .

  referitor la gastile de hoti,sunt intru totul deacord cu tine ,trecem peste ca am dat si o solutie la asta

  referitor la actiunea 2012 ,o actiune care a pornit bine dar care nu va duce nici o schimbare .
  sunt in continuare membru la aceasta si daca socot ca vre-o actiune a acestei platforme civice va fi in folosul unirii ,nu voi ezita si voi colabora cu cea mai mare placere ,pana atunci ,sa stii stimate patriot ca am mai multe de facut acasa decat sa ma duc sa particip la o sfintire a unei biserici romanesti in inima romanilor deznationalizati sau sa ma duc la basarabeasca sa particip la marea actiune de unificare a republicii moldova cu romania prin colosalul mod de a celebra ostasii romani morti pe front in timpul celui de-al 2lea razboi mondial.

  vorbind la modul cel mai simplu, am luat legatura cu oamenii acesti platforme le-am propus o serie de actiuni pe care le vad dupa 3 luni parca parca o leaca din ceea ce le-am spus dar in rest ,da da da si da da da a ramas ,ca membrii tot ce vor ei fac ,daca stimati administratori a actiunii 2012 ,va inchpuiti ca veti destepta consitiinta nationala a romanilor din cele 2 state participand doar la slujbe de pomenire si lipind abtipilduri cu basarabia e romania ,fara o urma de istoric care sa faca omul sa inteleaga de ce basarabia e pamant romanesc si nu basarabia e urss ,slavii stramosi si ucraina ,tara fagaduintei, m-am facut auzit alaturi de reprezentantii vostri dar cuvintele mele s-au dus pe apa sambetei.
  de abia o actiune propusa de mine acum 3 luni se intrezareste pal la voi pe site .

  alte cuvinte nu vreau sa mai spun .

  actiunea 2012 ,daca va contiunua asa ,fara un capital ,fara sponsori,fara un program de actiuni bine pus la punct ,fa fi un fassssssss la incercarii de reunificare a natiunii romane .

  iar ca sa spui ca unde politica nu va face unirea si unirea o vor face oamenii,s-aveti pardon!

  pana cand nu a venit alianta pentru integrare europeana ,noi ca si cetateni nu puteam sa spunem pis ca venea ciuma rusia prin pcrm sa ne ia sa ne arda o muma de bataie in inchisoare de nu ne mai ardea de unire cate zile om mai avea .

  nu va dati mari si acceptati ca o unire fara libertate de exprimare este nula ,precum si nula poate fi o unire imaginata de administratorii platformei in cazul in care programul nu este definit in ceea ce vrei sa faci si nici macar nu vrei sa accepti sa fii ajutat de orice fel de organizatii care sa aibe scopul clar de a participa la unire .

  oameni ,politici daca este nevoie dar nu mai intru in detalii,oricum ceea ce scriu eu aici raspunzandu-ti tie nu va fi luat in considerare sau poate cine stie ,ami va fi sters comentariul ca chipurile as instiga la violenta armata ……………………………..

  deci asta-i viziunea mea draga vic asupra a ceea ce ai spus tu.

  daca este buna ,numai timpul va decide ,daca este rea ,la fel.

  ce vreau sa-ti vorbesc si sa te indemn pe aceasta cale .

  daca socoti ca aceasta actiune ,fiind de altfel si singrua ,poate cat de cat aduce adevarul istoric macar intr-o mica privinta ,poate sensibiliza oamenii sa doreasca unirea ,cum am mai zis multor oameni ,actiunea 2012 ,desi imperfecta in viziunea mea ,este pana acum singura de unificare si trebuie sprijinita .

  eu ,daca am sa socot ca va fi intreprins ceva cu adevarat de valoare pentru unificare voi participa ,pana atunci ,nu ,
  daca doresti si crezi in aceasta platforma ,participa .
  este singura de care te poti agata la momentul asta

  numai bine
  de la romanu gica pentru vic

 33. salut romanu gica,

  intai vreau sa iti multimesc ca mi-ai raspuns si ai dat mai multe detalii despre opinia ta. sunt multe subiecte la care ne-am referit si eu si tu si vreau sa spun ca sunt multe detalii care nu cred ca le-am inteles pentru ca e cam prea mult pentru mine. deocamdata nu am nici un fel de diploma care sa ateste ca ma pricep in istorie, politica, in orice defapt. eu sper totusi ca am inteles in mare parte ce ai vrut sa zici si o sa incerc sa raspund la ce cred ca e necesar si sa nu omit nimic. eu spun doar parerile mele si sunt dispus sa accept si alte opinii, fireste.

  daca am inteles corect ai spus ca eu am afirmat intai ca 1. romania a fost sclava rusiei si acum a americanilor. eu am zis ca politicienii dupa 1989 au zis oamenilor ca „am fost sclavi la rusi si sa mergem spre america”. nu stiu daca asa a fost din moment ce eu am inceput sa constientizez o particica din politica abia in ultimii 2 ani, n-am cum sa stiu ce a fost in anii 90. stiu doar ca in timp am ajuns servilii americanilor cum bine ai spus, sclavi cred ca e cam exagerat dar asa mi-a venit sa zic pe moment.
  2. iarasi daca am inteles corect zici ca eu am afirmat ca din cauza romaniei va porni a 3-a conflagratie mondiala. nu, eu nu cred asta. daca se va intampla acest lucru (WW3) va fi cel mai probabil din cauza americii, si anume va da faliment pentru ca nu va mai reusi sa tina in frau datoriile care le au (96%PIB). despre acest lucru s-a zis la televizor si e adevarat, deoarece acum Obama poarta negocieri cu congresu sa mareasca plafonul de datorii. acest lucru e usor intr-un fel pentru ca semnezi o hartie si zici de azi s-a marit plafonu si gata. insa in cele din urma se va ajunge la o implozie.si asta va fi in toata lumea pentru ca toate statele se pare ca au datorii (grecia, irlanda, portugalia, spania romania). in sfarsit, cel mai probabil daca SUA va ajunge la faliment, va mai porni un razboi. irak a fost, afganistan e pe terminate (cica), in Libia s-a pornit deja dar de la o operatiune de o luna doua s-a prelungit la mai multe luni, si Gadafi s-ar putea sa castige. asta daca SUA nu se va baga pe bune in razboi acolo pentru petrolul lor (doar pentru ce s-ar duce americanii in libia, doar nu sa instaureze „Democracy”) urmatorul pe lista zic ca e Iran, si probabil se va baga si Israelul contra Iran.
  ce-i drept, suna contradictoriu: faliment si apoi razboi adica si mai multi bani cheltuiti? cine stie…
  iar incep sa detaliez ce nu trebuie. revin

  acum despre ce ai spus ca romania sa fie faurita dinspre interior spre exterior ma bucur ca suntem de acord. cred ca e o idee buna ca 10-12 ani sa fie cum ai zis, profesori universitari, istorici, scriitori, doctori,
  tot felul de oameni de valoare adevarata intr-un regim conservator sa zicem sa puna pe picioare romania si dupa aceea putem vorbi despre ce va fi in privinta recuperarii teritoriilor romanesti: diplomatie si/sau razboi. insa vreau sa repet ce am spus si in primul mesaj: parerea mea este ca asa ceva nu se va intampla decat atunci cand se va schimba fata pamantului. am mai spus cum. nu are rost sa vorbim despre partea a doua pana nu incepem macar sa facem prima parte. in acest moment tara are 3 clase sociale: a) oameni care au facut deja asta sau incearca sa fure, sa faca bani, vile, prin politica sau afaceri. b) oameni care isi vad de viata o duc binisor cu afacerile lor proprii care pot tinde spre cei de la punctul a) sau dau faliment si ajung la punctul c) oameni care supravietuiesc, pentru ca asa e acum ai destul sa supravietuiesti, nu sa traiesti. adica clasa de mijloc dispare si se ajunge la 5% bogati si 95% „ceilalti”. din cate am observat, romanii ca popor indura, rabda, asteapta o schimbare, dar nu o fac ei insisi. si cand se porneste o scanteie, se declanseaza bomba, revolutie, razboi, ceva si o luam de la capat.

  despre actiunea 2012, nu stiu ce sa zic despre ea. nu sunt membru sau simpatizant, nimic. doar am mai dat tarcoale pe aici sa zic asa sa vad ce actiuni se fac. dupa cum ai zis, se pare ca e singura miscare de acest fel si trebuie sustinuta daca se va dovedi ca face ceva, dar momentan nu prea.
  am mai spus, trebuie reparat sentimentul nationalist al romanilor. eu mi-am dezvoltat cat de cat acest sentiment pentru ca nu am fost contaminat sa zic de altele, si anume banii, dorinta de a fura, de a avea bani sau indiferenta prin faptul ca fiecare isi vede de viata lui.
  ce ai mai spus tu, ca toti trebuie sa munceasta dar sa aiba drepturi, desigur, ne trebuie un echilibru intre toate socialism,capitalism, democratie, comunism, trebuie doar sa se vrea cu adevarat si se poate face treaba buna. insa defapt asta e problema, nu se vrea cu adevarat. si ma refer in toata tara , trebuie sa se vrea sa se faca ceva, cu totii sa contribuie cate un pic. dar cand de jos in sus nu se poate, pentru ca cei corupti si hoti asa raman si masele de oameni nu pot influenta varful, atunci trebuie de sus in jos. un fel de al 2-lea Vlad Tepes (mai modern, fara tras in tepe totusi) care sa scape tara de toti hotii, chiar si cei marunti . iar asa ceva ar fi un miracol adevarat.

  cred ca ma opresc aici pentru ca de la inceput mi-am propus sa scriu cat mai putin pentru ca oricum in cele din urma nu schimb nimic nici in tara nici altceva si nu cred ca e locul aici sa vorbim despre aceste lucruri si am vrut sa scriu ce am scris ca sa incheiem discutia daca doresti. in final vreau sa zic inca vreo 2 lucruri si anume sa repet ca eu cred ca lumea acum este la un apogeu cum a fost si imperiul persan urias, din india pana in grecia si apoi imperiul roman, chiar daca acum lumea nu este unita, dar este de fapt ca o federatie cu scop econimic,fara razboaie, si asta inseamna defapt unit, si statele au in continuare interesele lor. acum urmeaza o noua Era Intunecata ca inainte de evul mediu: prabusirea economiei mondiale, a capitalismului, democratia se va pastra probabil, si va fi razboi, foamete, si atunci unele state apar, dispar, si romania fie 1.va disparea sau va fi subjugata de alte popoare alte zeci/sute ani, fie 2.romanii se vor uni si va fi creat Noua Romanie. aceste lucruri nu stiu daca se vor inampla, cand si cum va fi. doar nu sunt Nostradamus, insa cred ca orice om isi poate da seama ca ceva se intampla daca eu care am 16 ani am reusit. eu sincer sper sa nu se intample totusi dar… nu-mi place nici situatia de acum. eu cred in Dumnezeu, si desi nu am diploma in teologie, si nici nu am citit (inca) toata Biblia, am inteles ca in lume in general va fi din ce in ce mai rau si la apogeul suprem al rautatii va fi Sfarsitull lumii. cum va fii, cand va fii din nou spun ca nu stiu.

  dar indiferent cat de rau va fi, dupa cum se stie, speranta moare ultima si in orice moment in orice loc poate fi mai bine daca se vrea cu adevarat binele.

  eu nu sunt conspirationist, extremist, excentric si toate felurile care mai pot fi, desi uneori nu sunt nici eu sigur. insa un lucru e cert: eu nu vreau sa influentez pe nimeni. ce am spus mi se pare cel mai promitator posibil viitor si e doar in contur, in idei principale si e parerea mea.

  romanu gica, de mai multe ori mi-ai zis „patriotul vic” . cand am citit acest lucru prima data nu eram sigur daca esti sarcastic sau ma insulti, sau chiar crezi asta, si eu nu stiam daca sa ma simt rusinat sau mandru. cred ca e din cauza efectului de deznationalizare. eu nu sunt sigur daca as merita sa fiu numit patriot. nu cred ca am facut ceva pentru tara, patrie, sau pentru romani. daca sa fii patriot inseamna sa-ti iubesti tara, trebuie sa o dovedesti prin fapte, prin ceva. insa trebuie sa ai si ocazii sa o dovedesti.

  in sfarsit ca sa termin de tot vreau sa mai repet ca as vrea sa incheiem discutia noastra, dar daca doresti sa adaugi ceva si consideri ca e important ma voi mai uita pe aici sa vad daca raspunzi. de asemenea astept si pe mail-ul meu care l-am zis inainte, si de acum nu pot modifica mesajul sa sterg adresa pentru ca timp de o clipa m-am crezut important si ca cineva va vrea sa-mi zica ceva. din fericire nici macar spam nu primesc, deci nu mai conteaza.

  cu prietenie si respect, din nou,
  Vicentiu

 34. salut vic ,cateva cuvinte :

  sa inteleg ca nu tu ai spus ca pana la 1989 am fost sclavi la rusi,inteleg mai bine ideea ,dar pentru tine sa stii ca pana in 1965 romanii au fost vasali rusilor

  din 1965 ,drumurile rusiei cu urss-ul si romaniei s-au despartit

  nu eu nu am afrimat in comentariul meu ca tu ai fi zis ca din cauza romaniei va porini a 3 a conflagratie mondiala ,ci am tinut sa precizez de ce romania este importanta pentru u.r.s.s. intr-o conflagratie mondiala .

  am inteles bine ceea ce ai zis ca nu crezi ca de la romania va porni ceva ,eu am adus argumente si am intrat mai mult in subiect dupa opinia mea

  gadafii nu castiga nimic pentru ca o armata format din tari u.e. + america in mai mica sau mai mare masura nu se compara cu o singura tara ,si aia secatuita de puteri{parerea mea }

  referitor la iran,situatia e complicata ,aia au arme atomice ,daca in irak sau libia au facut pac pac gata ,in iran daca pornesti razboi pornesti al3lea razboi mondial,ca aia sunt nebuni si ati arma atomica in cap,dispun de asa ceva si nu vor ezita sa o foloseasca , iar tensiunea intre tari creste si creste si creste intr-una pana va face bum si atunci………………

  ‘faliment si apoi razboi’ e o varianta dar de ce ?

  fiindca in aceste razboaie nu uita cate zile ai avea ,exista organizatii -nu dau nume ,care din dorinta de stapanire nemarginita arunca cu banii si deoparte si de cealalta a baricadei,doar doar vor putea decima populatia si vor putea insititui celebra formula de sclavagism -noua ordine mondiala – nu intru in detalii .

  atat doar sa stii de unde vin banii si care a fost scopul primului razboi mondial ,celui de-al 2lea si mai apoi in viitor si celui de-al 3 lea .

  atat mai vreau sa spun la aceasta tema ,DUMNEZEU EXISTA ! ai VA JUDECA DREPT SI PE CEI CE AU FACUT BINE SI pE CEI CE SI-AU BATUT JOC DE OAMENI LA TOATE NIVELURILE ,DE LA TATA CARE-SI BATE FAMILIA SI O LASA IN STRADA PANA ;LA ACESTI MONSTRI CU BANI CARE CONDUC LUMEA SPRE AUTO-DISTRUGERE .

  in ceea ce priveste ‘patriotul vic ‘ ,iata aici pe site sunt de obicei inregistrati oameni care simpatizeaza intr-un fel si sunt de acrod cu dorinta de unificare ,iar dupa parerea mea daca vrei sa faci unirea ,inseamna ca ai citit macar putina istorie adevarata si intelegi ca romanii sunt acelasi popor isi in romania si in basarabia si in valea timocului,si in trnansnistria si in pocutia si in alte teritorii care ieri erau romanesti,azi sunt slave sau maghiare

  astfel lucru spus doresti sa participi cu ce-ti sta tie in putinta la unire dar prin mijloacele existente .

  si eu ca roman vreau sa particip la unire si n-am cu cine ,m-am dus sa lipesc abtipilduri intr-adevar si am zis ca este un inceput pentru alte actiuni precise ,dar ceea ce nu a fost si mai apoi ,nu am mai participat la sfintiri si omagii pe la biserici si cimitire .
  nu zic ca nu e un lucru bun,dar nu asa se face unirea .

  asa cum socot ca basarabia e romania ,e un abtipild de dat la gunoi,asa consider ca in republica un abtipild cu aici e romania ,desi inseamna extrem de putin ,totusi oamenii care vad in republica mesaje pe toate gardurile ,aici e romania ,vor incepe sa-si puna niste intrebari care sa ai trimita oarecum la carti de specialitate ,ce spun boii astia ca aici e romania ,ia sa ma uit si eu.

  asta cu abtipildurile in republica , dar cu basarabia e romania ,e wax albina .

  iata de ce nu te-am luat in deradere si nu iau in viata mea pe nimen in deradere ,de la omul de cea mai zoasa speta pana la sefi de stat si de guvern ,daca am ocazia .

  parerea mea despre sensul cuvantului patriot este aceea ca desemneaza un om cu cultura istorica satisfacatoare care cunoaste adevarul istoric si care doreste PIRN MIJLOACELE PE CARE LE ARE LA DISPOZITIE ,sa infaptuiasca unirea .
  sa inteleg ca tu esti un simplu observator ,ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca te-am catalogat gresit ca patriot al neamului, dar sigur ,din simplu observator poti deveni patriot ,acum insa nu e cazul si alta data ati voi spune mai simplu,vic .

  sper sa ne mai intalnim pe site si sa vorbim discutii constructive pentru noi si pentru ceilalti.

  numai bine !

  de la romanu gica pentru vic ,un baiat care este in stadiu de tatonare ,de observare si care pe viitor se va decide incotro ,spre ce ideologie sa se intdrepte .

 35. Razboiul este o prostie si nici nu trebuie luat in calcul in conditiile de astazi. A ne gandi sa recuperam teritoriile ajunse la Ucraina, prin vointa arbitrara a diavolului stalin, este o risipire de energie si resurse de lupta democratica (agresiunea naste agresiune iata de ce nu-i bun razboiul). Cei din Romania si din Basarabia trebuie sa ne unim intr-o lupta inteligente cu mentalitatile aberante din comunism. Romani din Romania si romani basarabeni care simitm ca totusi ne iubim tara si limba sa ajutam romanii basarabeni sa-si rezolve criza identitara (ei sunt romani si apoi moldoveni precum oltenii, banatenii sau maramuresenii). Mai mult vrem – nu vrem trebuie sa gasim un modus vivendi cu rusii si celelalte nationalitati din moldova. Vremea fratelui mai mare a trecut – trebuie sa inteleaga si ei. Cheia reusitei consta in faptul ca inca in Basarabia romanii sunt majoritari. Aici trebuie sa ne stabilim obiectivele si nu legat de Bucovina si celecalte teritorii aflate in Ucraina (romanii de acolo nu vor fi in acest fel parasiti). NOI NU VREM REVANSA! VREM SA NE FIE RESPECTAT DREPTUL DE NEAM! NU SUNTEM UN POPOR IMPERIALIST!

LĂSAȚI UN MESAJ