Ion Paladi: Unirea cu România este o şansă mare pentru noi toţi

0
141
  1. Întrebarea basarabenilor pentru politicienii din România: „De ce ne-ați abandonat?”

„De ce ne-aţi abandonat?” este întrebarea pe care o adresează basarabeni de toate vârstele şi toate ocupaţiile preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Dacian Cioloş, liderilor de partid, deputaţilor şi senatorilor din România, într-un videoclip fără precedent.

http://infoprut.ro/45481-video-intrebarea-basarabenilor-pentru-politicienii-din-romania-de-ce-ne-ati-abandonat.html

 

  1. „De ce ne-aţi abandonat?” – Mesajul emoţionant al basarabenilor pentru politicienii din România

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 face un apel către români să ia parte la Marşul pentru Basarabia, pentru a le readuce aminte politicienilor că fraţii de peste Prut aşteaptă de la conducerea ţării un răspuns la întrebarea: „De ce ne-aţi uitat?”

Ignoraţi de autorităţile ţării, de la preşedintele Iohannis – care declara, nu demult că „să pui acum întrebarea unirii Moldovei cu România mi se pare un demers puţin serios”- şi până la primarul Gabriela Firea care nu a autorizat decât parţial traseul Marşului pentru Basarabia, mai mulţi români de peste Prut transmit un mesaj emoţionant celor ce ar putea face ceva în direcţia unirii Moldovei cu ţara mamă.

Videoclipul a fost difuzat în condiţiile în care sâmbătă, 22 octombrie, români de pe ambele ambele maluri ale Prutului sunt aşteptaţi să ia parte la marşul „Luptă pentru Basarabia”, care se va desfăşura în Bucureşti începând cu ora 14:00, cu plecare de la Hanul lui Manuc (Piaţa Unirii). În acest context, sub genericul „Noi nu v-am uitat!”, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 îi îndeamnă pe toţi bucureştenii, dar şi pe românii din Ţară, care doresc unirea cu Republica Moldova, să participe la marş.

http://epochtimes-romania.com/news/de-ce-ne-ati-abandonat-mesajul-emotionant-al-basarabenilor-pentru-politicienii-din-romania—253171

 

  1. Ion Paladi: Unirea cu România este o şansă mare pentru noi toţi

Interpretul de muzică populară din Republica Moldova Ion Paladi este de părere că Unirea este avantajoasă pentru toți românii.

Într-un interviu acordat publicației Apropo Magazin, în contextul promovării concertului pe care îl va susține pe 17 noiembrie la Sala Palatului din București, alături de crema folclorului românesc, Paladi a spus că dorința lui, dar și a artiștilor cu care va concerta, este de a realiza Unirea prin cântec.

http://infoprut.ro/45485-ion-paladi-unirea-cu-romania-este-o-sansa-mare-pentru-noi-toti.html

 

  1. Ion Ciobanu, studentul unionist: Iubesc România de mic copil!

Platforma Unionistă Ac­țiu­nea 2012, entitate social – culturală nonprofit care are drept scop principal păs­tra­rea identității românești din țară și din afara țării, lan­sea­ză o acțiune ce vine în com­pletarea eforturilor fă­cu­te de întreaga societate ro­mânească, de apropiere a ce­lor două maluri ale Pru­tu­lui, organizând un marș de pro­porţii al cărui scop îl re­prezintă sen­si­bilizarea opi­niei publice pri­vind cauza Reîntregirii Na­ționale.

Unionist convins, proas­păt student al Universității Eu­ropene Drăgan din Lu­goj, Ion Ciobanu, prezintă im­portanța manifestărilor și acțiunilor platformei, a­lă­turi de însemnătatea unirii, prin prisma tinerilor din Re­publica Moldova.

http://redesteptarea.ro/ion-ciobanu-studentul-unionist-iubesc-romania-de-mic-copil/

 

  1. Marșul Unirii – 22 octombrie: LUPTĂ pentru Basarabia!

ACUM este momentul ca Președinția, Parlamentul și Guvernul României să își asume, prin politici concrete, responsabilitatea față de proiectul ReUnirii; Ne întânlim în București, la Hanul lui Manuc (lângă Piața Unirii) sâmbătă, 22 octombrie ora 14:00 și pornim în marș.

Este al cincilea an când organizăm o astfel de manifestare la București. De la an la an suntem din ce în ce mai mulți. Un marș similar a scos 50 000 de oameni în stradă la Chișinău pe 27 martie anul acesta. Însă anul acesta nu mai plecăm acasă până când politicienii de la București, reprezentanți ai Guvernului și ai partidelor politice care au șansa de a accede în viitorul Parlament recunosc necesitatea Reunirii și își asumă actiunile care vor duce la împlinirea acestui deziderat.

http://www.rumaniamilitary.ro/marsul-unirii-lupta-pentru-basarabia

 

  1. „Cazul Stere”: oportunități de (re)gândire a problemei Basarabiei în anul 2016

Constantin Stere nu s-a văzut ca făcând parte dintr-un „neam fără noroc”- vorba lui Mircea Eliade, el s-a simțit parte dintr-un neam cu voință, care s-a unit, a luptat și a înfăptuit Marea Unire de la 1918. … oportunitățile se repetă!

http://www.timpul.md/articol/-cazul-stere-oportunitai-de-%28re%29gandire-a-problemei-basarabiei-in-anul-2016-99198.html

 

  1. Comunicat de presă – Lansarea lucrării ‘Dimitrie Cantemir, punte a cunoașterii între Orient și Occident’, la Iași și Chișinău

‘Dimitrie Cantemir, punte a cunoașterii între Orient și Occident’

Asociația Europeană ‘Dimitrie Cantemir’, sub egida căreia s-a editat lucrarea de studii și articole ‘Dimitrie Cantemir, punte a cunoașterii între Orient și Occident’, coordonată de Mihail Țăpârlea și Viorel Ciobanu, a organizat unele acțiuni de lansare a lucrării, la Iași și Chișinău.

http://www.agerpres.ro/comunicate/2016/10/17/comunicat-de-presa-lansarea-lucrarii-dimitrie-cantemir-punte-a-cunoasterii-intre-orient-si-occident-la-iasi-si-chisinau-08-51-32

 

  1. Un nou proiect desfășurat în România a ajuns și în Moldova: Acesta este destinat elevilor din gimnazii și școli profesionale

Un nou proiect-pilot în domeniul ghidării profesionale a elevilor și alegerii studiilor din perspectiva angajării în câmpul muncii a fost lansat oficial astăzi în Republica Moldova. Proiectul JOBS Moldova „Orientare Profesională în Mediul de Afaceri și Școli” se desfășoară în baza unui Acord de Colaborare între Ministerul Educației al Republicii Moldova și Universitatea Pedagogică Zurich, Elveția.

Proiectul JOBS Moldova are la bază experiența unui proiect similar desfășurat în România.

http://independent.md/un-nou-proiect-desfasurat-romania-ajuns-si-moldova-acesta-este-destinat-elevilor-din-gimnazii-si-scoli-profesionale/#.WAUr-sm50Ts

 

  1. Mircea Druc: PERSONA NON GRATA

Romanian Global News. Vineri, 08 mai 2015. Ex-premierul Republicii Moldova 1990-1991, având și cetățenie română, (incorect: am doar o singură cetățenie – cea română),nu a fost lăsat să intre în Ucraina, scrie fostul premier al Republicii Moldova într-o analiză preluată de Romanian Global News.

http://rgnpress.ro/rgn_14/categorii/politic/23181-mircea-druc-persona-non-grata.html

 

  1. Proiect regional de cooperare, asistenţă şi educaţie pentru dezvoltare

Vineri, la Galaţi, a avut loc lansarea proiectului „Măsuri de cooperare, asistenţă şi educaţie pentru dezvoltare”, proiect susţinut de Ministerul român al Afacerilor Externe şi implementat de Asociaţia de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos” în parteneriat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare – Centrul regional pentru Europa şi Asia Centrală. Scopul proiectului este acela de creştere a nivelului de informare şi cooperare în Euroregiunea „Dunărea de Jos” prin favorizarea legăturii directe şi crearea spaţiului instituţional şi strategic adecvat pentru ONG-uri, instituţii şi entităţi private din România şi Republica Moldova, cu scopul transferului de know-how şi dezvoltării sustenabile. Proiectul se desfăşoară în România (judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea) şi Republica Moldova (raioanele Cahul şi Cantemir) în perioada septembrie 2016-august 2017 şi beneficiză de un buget de aproximativ 56.000 de dolari.

http://www.monitoruldegalati.ro/societate/proiect-regional-de-cooperare,-asistenta-si-educatie-pentru-dezvoltare.html#

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ