Ion și Doina Aldea-Teodorovici, comemorați la Coșereni și Chișinău

0
202
  1. Igor Dodon îl invită pe Klaus Iohannis în Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a invitat pe omologul său român, Klaus Iohannis, într-o vizită oficială la Chișinău. Dodon i-a înmânat o scrisoare în acest sens ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ionița, informează Agora.md.

http://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/igor-dodon-il-invita-pe-klaus-iohannis-in-republica-moldova-819629

 

  1. Ion și Doina Aldea-Teodorovici, comemorați la Coșereni și Chișinău

Acțiuni de comemorare a celor doi militanți pentru unirea Basarabiei cu România, artiștii Ion și Doina Aldea-Teodorovici, au avut loc duminică seară, la Coșereni și la Chișinău, sub egida Alianței pentru Centenar.  

http://infoprut.ro/48550-ion-si-doina-aldea-teodorovici-comemorati-la-cosereni-si-chisinau.html

 

  1. Andrei Năstase, la întâlnirea cu Ambasadorul României în Republica Moldova: „Un spațiu informațional comun, inclusiv audiovizual, ne-ar asigura mai multă libertate de exprimare”

Președintele partidului „Da”, Andrei Năstase a avut o întâlnire cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

http://unimedia.info/stiri/foto-andrei-nastase–la-intalnirea-cu-ambasadorul-romaniei-in-republica-moldova-un-spatiu-informational-comun–inclusiv-audiovizual–ne-ar-asigura-mai-multa-libertate-de-exprimare-141893.html

 

  1. Un român, venit din Republica Moldova acum 24 de ani, demonstrează zilnic că ”meseria e brățară de aur” și este mândru că a devenit albaiulian

”Şi muncim de dimineaţa până seara. Eu aici, la acest magazinuţ, el la piaţă, prin târguri, de trei ori pe săptămână. De la Nicolae nu te poţi aştepta la vorbăraie. Vorba lui e fapta. Eu, lucrând la poştă, sunt mai vorbăreaţă. Nu ne-a fost uşor să trecem la lumina limbii române”. O lacrimă i-a ţâşnit din ochiul stâng. A şters-o cu un şerveţel.

https://ziarulunirea.ro/un-roman-venit-din-republica-moldova-acum-24-de-ani-demonstreaza-zilnic-ca-meseria-e-bratara-de-aur-si-este-mandru-ca-a-devenit-albaiulian-447480/

 

  1. Profesori din Republica Moldova, veniţi în schimb de experienţă în Bihor, întâmpinaţi şi de membrii Uniunii Vatra Românească (FOTO)

O delegaţie formată din 50 de cadre didactice din Republica Moldova se află într-un schimb de experienţă în Bihor, la invitaţia Inspectoratului Şcolar. Profesorii din cele două ţări dezbat probleme ce ţin de curricula educaţională.

http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-5/profesori-din-republica-moldova-in-schimb-de-experienta-in-bihor-137623.html

 

  1. Sigfried Mureșan, într-un gând cu Băsescu: “Integrarea R. Moldovei în UE este mai reală prin UNIREA cu România”

Integrarea europeană este o opţiune nerealistă pentru Republica Moldova acum şi singura modalitate prin care poate ajunge în Uniunea Europeană este UNIREA cu România. Declaraţia a fost făcută de purtătorul cuvânt al Partidului Popular European, Siegfried Mureşan în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/analize-interviuri/26151-2017-10-30-09-43-45.html

 

  1. Victimele incendiului din Clubul Colectiv au fost comemorate la Chişinău

Victimele tragediei de acum doi din Clubul Colectiv au fost comemorate şi în Republica Moldova. Mai mulţi tineri s-au adunat în faţa Ambasadei României de la Chişinău pentru a aprinde o lumânare şi a ţine un minut de reculegere în memoria celor 65 de suflete plecate înainte de vreme.

http://tvrmoldova.md/social/video-victimele-incendiului-din-clubul-colectiv-au-fost-comemorate-la-chisinau/

 

  1. Tinerii ambasadori europeni vor merge în 20 de şcoli din 15 raioane ale Republicii Moldova

Astăzi a fost lansată cea de-a doua ediţie a Campaniei „Tinerii ambasadori europeni”. Timp de câteva săptămâni, mai multe echipe de tineri vor merge prin 20 de şcoli din Republica Moldova pentru a promova valorile Uniunii Europene şi a încuraja implicarea civică a tinerei generaţii.

http://tvrmoldova.md/social/video-tinerii-ambasadori-europeni-vor-merge-in-20-de-scoli-din-15-raioane-ale-republicii-moldova/

 

  1. Cu muzică patriotică şi panglici tricolore, Asociaţia „UNIREA-ODIP” i-a comemorat pe Ion şi Doina Aldea-Teodorovici

Astăzi, 30 octombrie 2017, se împlinesc 25 de ani de când Republica Moldova a rămas fără Ion şi Doina Aldea-Teodorovici. Rude, prieteni, dar şi membrii Asociaţiei „UNIREA – ODIP” au mers de dimineaţă la Monumentul lui Ion şi Doina Aldea-Teodorovici şi la Cimitirul Central din Capitală, pentru a cinsti memoria celor care au ştiut „zborul înalt, dorul şi plânsul”.

https://libertv.md/actualitati/foto-video-cu-muzica-patriotica-si-panglici-tricolore-asociatia-unirea-odip-i-a-comemorat-pe-ion-si-doina-aldea-teodorovici

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ