Isterie la Tiraspol

0
197

De ce este isterie ?

In ultimele 2 săptămâni ,separatiștii din Transnistria au încercat din răsputeri sa creeze tensiune in relația cu Moldova și Romania .Tiraspol face mare gălăgie, pretinzând că spațiul aerian din stânga Nistrului ar fi fost survolat de câteva ori de „o aeronavă militară românească”. Tiraspol a trimis „o notă oficială” ambasadorului român la Chişinău, unde s-a solicitat convocarea în ședința extraordinară a Comisiei Unificate de Control.

Minciuna are picioare scurte

Avionul românesc care a survolat teritoriul Transnistriei aparține unei firme din România, iar regimul de la Tiraspol știa de misiunea lui, transmite Ministerul Afacerilor Externe de la București. Ei au fost informați iar avionul este CIVIL ( poză la sfârșit). S-au folosit de tactici murdare ,chiar staliniste și au mințit atât presa internațională cât și populația de sub controlul său .Aceste provocări au avut două obiective:

Obiectivul primar : isterizarea populației locale

Obiectivul secundar și opțional : întărirea prezenței militare ruse.

Contextul provocărilor și dimensiunea economica

Separatiștii au o dorință arzătoarea de a răspândii teroare și isterie în populația locală .Aceasta este un obicei cunoscut și definitoriu al dictaturilor , se vrea creerea unor diversiuni (în acest caz amenințarea românească) pentru a pacifica și unii populația .

Situația din Transnistria este extrem de sumbră : practic economia lor este pe butuci , standardele de viață scad dramatic din lună în lună iar Rusia nu dorește să îi ajute financiar.Aceasta criză economică accentuată îi sperie pe cei de la conducerea „republicii” deoarece populația locală , cândva docila , este din ce în ce mai tulburată și dezbinată .Repetarea Euro-Maidanului este cel mai întunecat coșmar și pare din ce în ce mai posibil. Picătura care a umplut paharul și a declanșat acest episod absurd a fost consumarea totală a valutei din Banca Centrală a „republici” și ca atare imposibilitatea de a achiziționa medicamente ,a plătii salarii și în ultimul rând volatilitatea monedei naționale.

 Amenințări de război și ajutoare rusești

Tiraspolul și-a plasat unitățile de apărare antiaeriană în stare de luptă, la ordinul liderului separatist transnistrean Evgheni Șevciuk, a indicat miercuri serviciul de presă al așa-numitului minister al Apărării transnistrean.Această acțiune a fost acompaniată de injurii și amenințării la adresa României,Moldovei,NATO, și UE.

După ce  s-au plâns că sunt victimele agresiunii românești și au mobilizat militari, separatiștii au cerut rușilor să aducă în Transnistria O UNITATE MILITARĂ DE ELICOPTERE . Din fericire această „rugăminte” nu a primit răspuns și armata ocupantă rusă nu o să crească în mărime.

Avionul care a speriat Tiraspol.( Diamond DA 42 Twin Star)

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ