Istoric român: Republica Moldova – un stat eșuat. UNIREA cu ROMÂNIA – singura soluție

0
281
  1. Istoric român: Republica Moldova – un stat eșuat. UNIREA cu ROMÂNIA – singura soluție

Republica Moldova după 25 de ani de la independență e falimentară. Economia e prăbușită, corupția este endemică, miliardul de euro furat nu mai poate fi recuperat, iar criza demografică este letală pentru Chișinău. Azi, Moldova mai are abia circa trei milioane de oameni, dintre care circa un milion sunt cetățeni români. Încet, dar sigur Republica Moldova este înghițită în sensul bun de către România. Paradoxal, victoria în alegerile prezidențiale a lui Igor Dodon este ultima zvâcnire a nomenclaturii de la Chișinău ca să-și păstreze privilegiile statale, înaintea prăbușirii totale și salvării fostei Basarabii românești prin unirea cu România.

https://1md.online/ro/stiri/opinii/457-istoric-republica-moldova-un-stat-esuat-unirea-cu-romania-singura-solutie

 

  1. Igor Dodon a fost huiduit de diaspora moldovenească din Italia: Sunteți omul lui Plahotniuc

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost huiduit în cursul unei vizite în Italia, informează Independent.md. Moldovenii din peninsulă au continuat să îl strige pe șeful statului, „omul lui Plahotniuc”.

În timp ce şeful statului vorbea despre studii în cadrul universităţilor şi locurile de muncă din Republica Moldova, oamenii l-au întrerupt, l-au luat la întrebări şi i-au reproşat că ar fi omul lui Plahotniuc.

https://www.romanialibera.ro/actualitate/international/video–igor-dodon-a-fost-duiduit-de-diaspora-moldoveneasca-din-italia–sunteti-omul-lui-plahotniuc–443078

 

  1. Un deputat român atenţionează că Guvernul de la Chişinău va „risipi” banii oferiţi de România

Deputatul român Matei Adrian Dobrovie a susţinut, marţi, prima sa declaraţie politică de la tribuna Camerei Deputaţilor de la Bucureşti pe tema modului în care România acordă asistenţă financiară pentru Republica Moldova. Acesta a insistat pe faptul că finanţările rambursabile sau nerambursabile trebuie condiţionate de reforme reale, deoarece altfel banii vor fi risipiţi. „Din păcate, prin decizia de a da un cec în alb actualei puteri de la Chişinău, PSD produce mari prejudicii de imagine României în Republica Moldova”, spune deputatul român.

În cadrul discursului aceasta a atras atenţia asupra faptului că PSD aduce prejudicii grave imaginii României în Republica Moldova.

http://independent.md/ugun-deputat-roman-atentioneaza-ca-guvernul-de-la-chisinau-va-risipi-banii-oferiti-de-romania/

 

  1. Firme din Republica Moldova vor participa la Forumul Economic Internațional de la Arad

Firme din România, Republica Moldova, Ungaria, Serbia și Italia vor participa în perioada 21-23 aprilie la Forumul Economic Internațional cu tema „Dezvoltarea economică în context regional și internațional: premise, provocări, oportunități”, organizat la Arad de Patronatul Național Român, filiala Arad, și Centrul Interregional de Advocacy și Diplomație.

http://stirimd.net/?p=11667

 

  1. Pictorul basarabean Pavel Guțu, la Ploiești

Aflu, de pe facebook, că prietenul meu din Chișinău, celebrul pictor Pavel Guțu – care stă cu un picior in Chișinău și cu altul în Italia – a făcut o scurtă vizită la Ploiești, unde a fost primit de către dna Ludmila Sfîrloagă – vicepreședintele Consiliului județean Prahova.

https://www.timpul.md/articol/pictorul-basarabean-pavel-guu-la-ploieti-106049.html

 

  1. Igor Dodon a oferit de 8 martie distincţii de stat pentru opt femei

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a semnat un decret miercuri, 8 martie, prin care a oferit opt distincţii de stat pentru opt femei din Moldova, cu prijelul Zilei Internaţionale a Femeii/

http://adevarul.ro/moldova/actualitate/igor-dodon-oferit-8-martie-distinctii-stat-opt-femei-1_58bfb31b5ab6550cb8204c2f/index.html

 

  1. Dodon, huiduit în Italia pentru atitudinea lui față de Unire. Cum a reacționat

Președintele Igor Dodon a fost huiduit în Italia, la Padova, de unii dintre cetățenii Republicii Moldova cu care acesta s-a întâlnit. 

Spiritele s-au aprins atunci când Igor Dodon a abordat subiectul staționării armatei ruse în regiunea transnistreană. Un alt subiect care i-a adus lui Dodon oprobriul unora dintre participanții la întâlnire a fost atitudinea acestuia față de tema unirii Republicii Moldova cu România. „V-ați vândut lui Putin!”. „Dodon, nu uita, diaspora nu este a ta!”, „Dodon, trădător de țară!” sunt mesaje de pe pancartele pe care unii dintre cetățenii Republicii Moldova prezenți la întâlnire le-au afișat.

http://infoprut.ro/46760-dodon-huiduit-italia-pentru-atitudinea-lui-fata-de-unire-cum-a-reactionat.html

 

  1. Mircea Druc: Podul de sânge și mass-media (V)

Multă lume, din necunoaștere sau rea voință, continuă și astăzi să opereze cu date false. Alții vehiculează aceleași versiuni fanteziste despre războiul de la Nistru. Am urmărit presa timpului și am întrebat martori oculari. Nu mi-au confirmat, că ar fi văzut, în vara anului 1992, orașul Bender zăcând în ruine. Urmele de gloanțe, țigla căzută și geamurile sparte nu însemnă „40% la sută din fondul locativ distrus”. Edificiul care a avut de suferit cel mai mult a fost Comitetul executiv al orașului, sediul poliției și câteva case din jur. A rămas pe locul său cinematograful „Drujba”, despre care posturile de radio rusești ne-au informat că a fost ras de pe fața pământului. Vitrinele magazinelor erau întregi, cu excepția câtorva din centru orașului. Acelea au fost prădate, în timp ce secția noastră de poliție, asediată de mercenari, se apăra eroic.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/analize-interviuri/24213-2017-03-08-08-36-07.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ