Istorici: Mai devreme sau mai târziu, reUnirea cu România va fi înfăptuită

0
85
  1. Chișinău și Suceava, proiecte în parteneneriat în domeniul educației

45 de tineri educatori şi profesori din Chișinău care predau diferite discipline şcolare  au efectuat o vizită de studiu în Suceava. În cadrul vizitei, delegaţia a avut o întâlnire cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, cu care a făcut schimb de experienţă, a asistat la activităţi educaţionale/şcolare și a încheiat un protocol de colaborare pentru următorii trei ani.

https://10tv.md/2018/05/25/chisinau-si-suceava-proiecte-in-parteneneriat-in-domeniul-educatiei/

 

  1. Festivalul Culturii Românilor de Pretutindeni continuă. URMĂTORUL SPECTACOL

Pe 23 mai, s-a deschis la Bucureşti Festivalul Culturii Românilor de Pretutindeni iniţiat de Administraţia Prezidenţială şi organizat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Institutul Cultural Român şi Uniunea Artiştilor Plastici din România, transmite Romanian Global News.

Acest Festival nu ar fi posibil fără suportul unor mari instituţii de cultură cum ar fi Muzeul Naţional Cotroceni, Muzeul Naţional de Artă al României, Teatrul Naţional Bucureşti, Biblioteca Centrală Universitară, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional al Literaturii Române, ş.a.

https://10tv.md/2018/05/25/festivalul-culturii-romanilor-de-pretutindeni-continua-urmatorul-spectacol/

 

  1. Caravana identității românești în Valea Timocului: Centenarul Marii Uniri, printre subiectele de dezbatere

Lideri și formatori de opinie ai comunității de români din Serbia de răsărit vor merge din localitate în localitate în Timoc pentru a vorbi despre moștenirea culturală românească, despre setul de probleme și soluții referitoare la menținerea identității naționale în statul de reședință și semnificația Centenarului Marii Uniri.

http://infoprut.ro/50080-caravana-identitatii-romanesti-valea-timocului-centenarul-marii-uniri-printre-subiectele-de-dezbatere.html

 

  1. Republica Moldova, subiect de discuții la Casa Albă

Drumul european al Republicii Moldova a fost discutat la Casa Albă, în cadrul unei întrevederi a consilierului prezidenţial pentru politică externă din România, Bogdan Aurescu, cu John Bolton, consilier pentru securitate naţională al Preşedintelui SUA.

https://cotidianul.md/politic/republica-moldova-subiect-de-discutii-la-casa-alba/

 

  1. România Mare, redesenată de doi performeri care înoată 100 de kilometru pe Prut. În câte zile vor parcurge această distanţă

Avram Iancu, românul care a traversat înot Canalul Mânecii şi a parcurs, tot înot, fluviul Dunărea, pe lungimea lui de 2.858 de kilometri, împreună cu basarabeanul Ion Lazarenco Tiron, singurul din lume care a înotat cele şapte strâmtori incluse în provocarea Ocean’s Seven, au demarat vineri proiectul dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

http://adevarul.ro/locale/focsani/foto-romania-mare-redesenata-doi-performeri-inoata-100-kilometru-prut-In-zile-vor-parcurge-distanta-1_5b07d22bdf52022f7564321d/index.html

 

  1. Istorici: Mai devreme sau mai târziu, reUnirea cu România va fi înfăptuită

Visul românilor de a trăi într-o Românie Mare va deveni realitate. Convingerea a fost exprimată la emisiunea Punctul pe Azi de istoricii Marius Diaconescu şi Ion Negrei. Cercetătorii susţin că indiferent de propaganda Moscovei, reunirea celor două state româneşti va fi realizată.

http://tvrmoldova.md/actualitate/istorici-mai-devreme-sau-mai-tarziu-reunirea-cu-romania-va-fi-infaptuita/

 

  1. O companie din România a creat în Republica Moldova 700 de locuri de muncă

Investiţiile româneşti trec Prutul. În Parcul Industrial Răut din municipul Bălţi a fost lansată activitatea unei companii din România, specializată în industria confecţiilor. Investiţia românească se ridică la 4 milioane de euro şi a generat 700 de noi locuri de muncă.

http://tvrmoldova.md/social/o-companie-din-romania-a-creat-in-republica-moldova-700-de-locuri-de-munca/

 

  1. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, vizită în Raionul Ialoveni din Republica Moldova

La invitația președintelui Consiliului Raional Ialoveni (Republica Moldova), Lilian Carmanu, în perioada 22 – 23 mai 2018, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel – Nicolae Comănescu, a efectuat o vizită în Republica Moldova pentru a participa la festivitățile prilejuite de evenimentul „Topul Personalităților 2017”.

http://targovistenews.ro/live/presedintele-consiliului-judetean-dambovita-vizita-in-raionul-ialoveni-din-republica-moldova/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ