Italienii sunt gata să ne ajute să construim drumuri europene

0
32

Reprezentanţii companiei italiene de stat ANAS, care se află într-o vizită de documentare în Republica Moldova, au avut o întrevedere cu prim-ministrul Vasile Tarlev. În cadrul acesteia, au fost puse în discuţie oportunităţile de colaborare între Guvernul Moldovei şi ANAS.
Reprezentantul companiei, Giuseppe D` Agostino, a comunicat că ANAS se specializează pe acordarea asistenţei tehnice în elaborarea planurilor de dezvoltare a reţelelor de drumuri, precum şi în planificarea lucrărilor de gestionare şi reparaţie a infrastructurii drumurilor. În acest context, reprezentantul ANAS a exprimat disponibilitatea companiei de a acorda suport tehnic Moldovei în direcţiile menţionate.
ANAS activează în Italia, Polonia, Bulgaria, Rusia, Albania, Serbia, Macedonia, Venezuela etc.
Prim-ministrul a apreciat dorinţa companiei italiene de a activa în Moldova şi de a colabora cu Guvernul în domeniul dezvoltării drumurilor. Potrivit lui Tarlev, dezvoltarea infrastructurii constituie o prioritate în activitatea Guvernului moldovean, atât în direcţia renovării şi administrării, cât şi în construcţia drumurilor noi.
„Moldova tinde spre implementarea standardelor europene în toate domeniile vieţii, inclusiv în dezvoltarea infrastructurii, iar sprijinul partenerilor din Italia va fi binevenit în acest sens”, a specificat Vasile Tarlev.

http://www.flux.md/p/index.php?action=show&idu=21039&cat=Cotidian National&rub=Economie&num=70

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ