Iulian Cojocaru, un roman din Tiraspol ne face sa ne mandrim cu el in Italia

1
150

Un roman,  Iulian Cojocaru, a terminat si primit diploma liceului economico-lingvistic „Meloni” din orasul Parma cu 100+LAUDA. Este cel mai inalt rezultat care poate fi obtinut la examenele de maturitate in Italia, transmite Romanian Global News.

Iulian a sustinut examenul de inmatriculare la Universitatea Bocconi (cea mai prestigioasa universitate  din Italia si una dintre cele mai prestigioase din lume) unde a si fost inmatriculat. Va studia Economia si finante internationale. In luna februarie a sustinut cu excelent examenele de absolvire a  scolii medii -Licenta medie. Licenta medie a devenit obligatorie din acest an pentru toti strainii, care frecventeaza unul dintre liceile din Italia si doresc sa ia diploma de maturitate. In cursul ultimilor ani a fost premiat cu diverse premii-burse statale cat si private. A frecventat cursuri de limbi straine, unde a obtinut atestate corespunzatoare de merit.
Iulian Cojocaru este nascut in orasul Tiraspol de unde s-a refugiat din 1992, iar cetatenia romana a primit-o in acelasi an. Cetatenia italiana i-a fost acordata in 2003. Pe parcursul  celor 5 ani de studiu a fost mereu primul dintre toti colegii sai (la fel si la liceul romano-italian Dante Alighieri din Chisinau al carui elev a fost).

susa: www.rgnpress.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ