Iurie Roşca susţine că PPCD nu va admite crearea unor majorităţi ad-hoc cu Partidul comuniştilor.

0
59

Liderul Partidului Popular Crestin-Democrat (PPCD), Iurie Rosca, sustine ca, in rezultatul scrutinului electoral din 3 iunie, PPCD va participa la formarea unor aliante postelectorale in consiliile locale de nivelul intai si doi doar cu partidele democratice si nu va admite crearea unor majoritati ad-hoc cu Partidul comunistilor. Totodata, formatiunea sa va sprijini in turul doi doar pe reprezentantii partidelor necomuniste in localitatile in care candidatii crestin-democrati nu s-au calificat.

Potrivit lui Rosca, PPCD va contesta rezultatele electorale in mun. Chisinau si va cere declararea lor drept nule si, respectiv, repetarea alegerilor in capitala, facand apel catre partidele democratice de opozitie sa manifeste solidaritate si sa nu admita formarea unor majoritati postelectorale cu participarea exponentilor Partidului Comunistilor. „Lupta PPCD pentru democratie si un destin european pentru R. Moldova continua”, spune liderul PPCD.

Crestin-democratii au reclamat mai multe incalcari grave ale legislatiei electorale la alegerile locale de la 3 iunie. Printre acestea figureaza liste intocmite incorect, multe suflete moarte, prezenta mai multor buletine de vot decat numarul alegatorilor, neadmiterea observatorilor nationali la sectiile de votare, amenajarea neadecvata a majoritatii sectiilor de votare, imposibilitatea urmarii intregului proces electoral de catre observatori, cumpararea voturilor etc.

„Informatiile despre incalcari se amplifica si arata ca puterea comunista este dispusa sa falsifice masiv alegerile. In aceasta situatie PPCD urmeaza sa decida dupa totalizarea modului de desfasurare a alegerilor asupra unei eventuale nerecunoasteri totale sau partiale a rezultatelor alegerilor si sa ceara altor partide din Opozitie, Comisiei Electorale Centrale si organismelor internationale invalidarea si repetarea scrutinului”, se spune in declaratia PPCD.

Rosca a mai declarat ca exit-polul a fost folosit ca mecanism de manipulare a opiniei publice si de justificare a furtului masiv de voturi de la PPCD. “Faptul ca aceasta numaratoare a fost facuta de o institutie dubioasa si reflectata in exclusivitate de televiziunea controlata de putere demonstreaza ca este vorba doar de acordul final al unei farse orchestrate cu abilitate de putere de la prima pana la ultima zi a campaniei electorale”, sustine liderul PPCD.

Conform rezultatelor preliminare dupa numararea a cca 91 la suta din buletinele de vot, candidatul crestin-democrat la functia de primar general al capitalei, Alexandru Corduneanu, a acumulat 5,2% din sufragii, iar pentru Consiliul municipal Chisinau aceasta formatiune a acumulat 6,43%.

Rezultatele preliminare ale alegerii primarului de Chisinau din 2003 l-au plasat pe candidatul PPCD, Vlad Cubreacov, pe locul III, cu 7,8% din sufragii, iar pentru functiile de consilieri formatiunea a acumulat 14,7% din voturi, fiind situata pe locul III dupa comunisti si Alianta „Moldova Noastra”.

Info-Prim Neo

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ