Izvoru Mureșului: Minister pentru românii de pretutindeni și reciprocitate în respectarea drepturilor minorităților (rezoluție)

0
119
  1. Premierul Cioloş, vizită oficială în Republica Moldova, joi

Premierul Dacian Cioloș va face joi, 25 august, o vizită oficială în Republica Moldova, conform programului șefului Executivului, transmis Agerpres de Biroul de presă al Guvernului.

Vizita premierului are loc în contextul în care, la începutul lunii, Guvernul a aprobat eliberarea, pe 24 august, a primei tranșe în valoare de 60 de milioane de euro din asistența financiară rambursabilă pentru Republica Moldova.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/premierul-ciolos–vizita-oficiala-in-republica-moldova–joi-425981

 

  1. Izvoru Mureșului: Minister pentru românii de pretutindeni și reciprocitate în respectarea drepturilor minorităților (rezoluție)

Participanții la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului au adoptat, sâmbătă, o rezoluție prin care solicită, printre altele, înființarea unui minister al românilor de pretutindeni, aplicarea principiului reciprocității în materie de respectare a drepturilor minorităților naționale de către statele care au minorități pe teritoriul României, dar și încheierea unui acord privind reunificarea cu Republica Moldova.

http://www.agerpres.ro/social/2016/08/20/izvoru-muresului-minister-pentru-romanii-de-pretutindeni-si-reciprocitate-in-respectarea-drepturilor-minoritatilor-rezolutie–12-17-27

 

  1. Traian Băsescu la Izvoru-Mureşului: În momentul de faţă unirea României cu Republica Moldova depinde strict de cetăţenii Republicii Moldova şi de politicienii de la Chişinău

În prima parte a celei de a doua zi a Universităţii de Vară a Românilor de Pretutindeni, găzduită de Complexul Sportiv Naţional Izvoru-Mureşului, tema abordată a fost „Reunirea Basarabiei cu România, obiectiv naţional al românilor pentru 2018. Evoluţii geopolitice şi interesul naţional românesc”.

Prezent la dezbaterile pe această temă, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat că „orice sondaj în România arată că 85 la sută dintre români doresc unirea României cu Republica Moldova”.

http://informatiahr.ro/traian-basescu-in-momentul-de-fata-unirea-romaniei-cu-republica-moldova-depinde-strict-de-cetatenii-republicii-moldova-si-de-politicienii-de-la-chisinau/

 

  1. Principesa Margareta, mesaj pentru români

”Funeraliile Reginei Ana au pus împreună România şi Republica Moldova, Biserica ortodoxă şi cea catolică, sufletele şi năzuinţele românilor din întreaga lume. Cu toţii am fost, în zilele acestea, în comuniune”- se arată în mesajul Custodelui Coroanei Regale la şapte zile după ceremoniile funerale, citat de Mediafax.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/-principesa-margareta–mesaj-pentru-romani-425963

 

  1. Lacrimi de fericire la Iasi, pe scena Festivalului International MusicForKids 2016

Editia a 7-a MusicForKids International Festival s-a incheiat duminica, 14 august,  dupa 3 zile in care au evoluat pe scena festivalului din gradina Palas Iasi concurenti din SUA, Marea Britanie, Elvetia, Italia, Malta, Bulgaria, Republica Moldova,Lituania, Serbia  si Romania.

Marele trofeu al festivalului a fost castigat de Olga Verbitchi, o tanara de 15 ani din Republica Moldova care a impresionat juriul international si care a izbuncnit in plans cand si-a auzit numele la finalul galei laureatilor.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/video-lacrimi-de-fericire-la-iasi-pe-scena-festivalului-international-musicforkids-2016–136662.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ