Județul Gorj se înfrățește cu Raionul Ungheni din Republica Moldova!

0
266
 1. Deputatul Eugen Tomac cere înființarea unui minister în România pentru relația cu Republica Moldova

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că există necesitatea înființării unei structuri guvernamentale în România care să se ocupe doar de relația cu Republica Moldova, scrie presa de peste Prut.

http://unimedia.info/stiri/deputatul-eugen-tomac-cere-infiintarea-unui-minister-in-romania-pentru-relatia-cu-republica-moldova-141396.html

 

 1. Ziua Armatei Române va fi sărbătorită și în Rep. Moldova

Ambasada României la Chișinău organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Armatei Române.

http://infoprut.ro/48505-ziua-armatei-romane-va-fi-sarbatorita-si-rep-moldova.html

 

 1. Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis, vineri, suspendarea temporară a preşedintelui prorus Igor Dodon

Curtea Constituţională de la Chişinău a decis, vineri, instituirea interimatului funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova, în urma unei sesizări depuse de către Guvern privind refuzul lui Igor Dodon de a semna decretul de numire a ministrului Apărării, relatează site-ul deschide.md, potrivit Mediafax.

http://romanialibera.ro/actualitate/international/curtea-constitutionala-a-republicii-moldova-a-decis–vineri–suspendarea-temporara-a-presedintelui-prorus-igor-dodon-474220

 

 1. Dodon încearcă să submineze Centenarul Unirii și vrea să creeze sărbătoarea „100 de ani de la proclamarea Republicii Democratice Moldovenești”

Șeful statului, Igor Dodon, a dispus organizarea mai multor manifestații de aniversare a 100 de ani de la proclamarea Republicii Democratice Moldovenești și numirea primului guvern al Republicii Moldovenești, potrivit unui decret prezidențial publicat astăzi în Monitorul Oficial al Republici Moldova, informează MOLDPRES.

http://timpul.md/articol/dodon-ii-iese-din-mini–vrea-o-alta-sarbatoare-100-de-ani-de-la-proclamarea-republicii-democratice-moldoveneti-122228.html

 

 1. Unul dintre „satele lui Dodon” nu-l mai vrea președinte

O parte dintre locuitorii satului Gangura consideră că șeful statului este un om de nimic, iar alții cred că el le-a reparat drumurile, deși Dodon nu are astfel de competențe.

http://www.timpul.md/articol/tristee-socialista-unul-dintre-satele-lui-dodon-nu-l-mai-vrea-preedinte–122203.html

 

 1. „Să vedeți că acum va fi altfel” – mentalități schimbate de înfrățirea localităților din Republica Moldova cu cele din România

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni din România vrea să susțină dezvoltarea satelor din Republica Moldova. Pe lângă beneficiile culturale și schimbul de experiență între cele două state românești, aceste înfrățiri facilitează accesul la resursele financiare venite de peste Prut. Începând din anul 2014 și până-n prezent, peste 450 de sate și raioane din țara noastră s-au înfrățit cu comune și județe din România. Numai la începutul anului 2016, la București, într-o singură zi s-au semnat 450 de acorduri de înfrățire. Evenimentul a avut loc la Palatul Parlamentului de la București.

http://moldnova.eu/ro/sa-vedeti-ca-acum-va-fi-altfel-cum-infratirea-localitatilor-din-moldova-cu-cele-din-romania-schimba-mentalitati-23489.html/

 

 1. „Saloanele Moldovei”, o sinteză a artei plastice româneşti

„Saloanele Moldovei”, este prima mare iniţiativă, după „Podul cu Flori”, care a avut ca scop desfiinţarea, prin artă, a graniţei dintre cele două teritorii, aflate de o parte şi de alta a Prutului.

http://www.desteptarea.ro/saloanele-moldovei-o-sinteza-artei-plastice-romanesti/

 

 1. Suceava: Birou virtual pentru antreprenori din Republica Moldova si Ucraina in Romania

Antreprenori din Republica Moldova si Ucraina pot sa-si infiinteze firme mai usor in judetul Suceava, pentru a intra pe piata Uniunii Europene, prin birouri virtuale realizate de Camera judeteana de Comert si Industrie, cu fonduri europene.

http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-22065515-suceava-birou-virtual-pentru-antreprenori-din-republica-moldova-ucraina-romania.htm

 

 1. Se împlinesc 100 de ani (1917) de când, la Chişinău, a avut loc Congresul Ostăşesc

Toamna anului 1917 a fost însă una tensionată. Anarhia cuprindea Rusia şi, implicit, Basarabia, iar autorităţile se dovedeau neputincioase în faţa actelor de dezordine şi violenţă. În această atmosferă a avut loc Congresul Soldaţilor Moldoveni, convocat de Comitetul Central Ostăşesc Român, care şi-a deschis şedinţele la 20 octombrie, în Chişinău.

https://24pharte.ro/se-implinesc-100-de-ani-1917-de-cand-la-chisinau-avut-loc-congresul-ostasesc/

 

 1. Județul Gorj se înfrățește cu Raionul Ungheni din Republica Moldova!

O delegaţie a Consiliului Judeţean Gorj a efectuat, în perioada 14-15 octombrie, o vizită oficială în raionul Ungheni din Republica Moldova în vederea discutării protocolului de înfrăţire între cele două regiuni.

https://www.igj.ro/actualitate/judetul-gorj-se-infrateste-cu-raionul-ungheni-din-republica-moldova.html

 

 1. Elevi din Republica Moldova au participat la concursul de eseuri în limba franceză „LE COING D’OR”

Toamna se numără … succesele. Elevi din toată Republica Moldova au participat la concursul de eseuri în limba franceză „Gutuia de aur”. Motivaţi de dragostea pentru limba franceză, dar şi de premii, cei zece finalişti din diferite regiuni ale ţării s-au adunat la Universitatea de Stat din Molodva, unde şi-au prezentat lucrările în faţa unui public.

http://tvrmoldova.md/social/video-elevi-din-republica-moldova-au-participat-la-concursul-de-eseuri-in-limba-franceza-le-coing-d-or/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ