Jurnal de campanie: Ziua 0 | BASARABIA

0
89

JOI, 27 IUNIE

IMG_2817 În ajunul zilei de 28 iunie, zi a ocupației sovietice, la Chișinău a fost lansată campania de strângere a semnăturilor „Aducem Basarabia acasă”. Astfel, cu mici piedici, dar dorință gigantică, campania a fost lansată în Basarabia printr-o conferință de presă susținută de către colegii noștri, reprezentanți ai Platformei Civice Acțiunea 2012, Sorin Becciu și, respectiv, Irina Guțu.

După campania care-a pornit în plină forță în dreapta Prutului, i-a venit rândul Basarabiei cu-ai săi cetățeni români să se alăture inițiativei, pentru a-și demonstra dorința de a reîntregi Țara și de a reveni acasă nu doar din punct de vedere spiritual, ci și fizic. Totul inclusiv datorită faptului că până acum circa jumătate de milion de români moldoveni și-au redobândit cetățenia română.

Și cum acțiunile mari nu pot fi pe deplin realizate fără mici incidente, pe parcursul zilei am avut parte de tot felul de surprize, de extenuare frumoasă, dar și de goluri care necesitau a fi completate, făr’ de care ziua de ieri n-ar fi fost la fel de siropoasă și de neuitat. 🙂 Lucru dovedit de fuga noastră după scaune, dar și de zecile de telefoane date în speranța că facem rost de cort și masă.

Chiar după prima zi de alergare în goana exorbitantă pentru pregătirea materialelor necesare ne-am dat seama că nimic nu înlocuiește mai bine sportul, foamea și oboseala decât cauza națională, deci, se merită! Noi suntem în picioare oricând, oriunde și oricum, pentru că vrem acasă, iar conștiința românilor nu ține cont de granițe, nici de alte dorințe trecătoare.

IMG_2828

La moment suntem în proces de căutare a voluntarilor dornici să pună o piatră la temelia Unirii, dar până atunci și la cea a campaniei actuale. Sperăm că-n următoarele zile vom avea mai mulți voluntari înscriși, dornici să se implice în colectarea semnăturilor, dar și semnatari, având profunda dorință și motivație de-a crede că printre rutina zilnică românii basarabeni vor face rost și de-un moment de respiro, venind la cortul nostru instalat în Scuarul Europei, la care vom fi de veghe în fiecare weekend de la 10.00 la 18.00, și semnând chiar și-n mod simbolic, în semn de susținere și mulțumire pentru românii care ne așteaptă ACASĂ.

Basarabenii vor acasă!

www.basarabia-acasa.ro

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ