Jurnal de campanie: Ziua 15

0
80

MIERCURI, 22 MAI

Ion-Constantin-Inculet ,,Sunt Bogdan“, îmi spune apăsat. Îi întind mâna, să recuperez şi eu cu prenumele. Continuă tot ferm, privind fix în ochi: ,,Bogdan, strănepotul lui Inculeţ“. ,,Acel Inculeţ?”, întreb cu însufleţire. , ,,Acel Inculeţ, Ion Constantin“, răspunde, aşteptând reacţii. Micloşanu-Popescu Bogdan-Constantin a semnat la cortul de la Piaţa Unirii, din datorie, alături de alţi prieteni de-ai săi. Are la activ un Master of Business Administration (MBA) în germană şi poartă în portofel, pe o cartelă de metrou, numele de ,,Floarea Inculeţ”.

Ion Constantin Inculeţ a fost om politic, preşedintele Sfatului Ţării al guberniei Basarabiei, ministru şi membru al Academiei Române. Familia lui s-a refugiat în România şi tânărul Bogdan-Constantin de astăzi nu cunoaşte dacă peste Prut au mai rămas rude de vizitat. Însă rude de recuperat consideră că are, aşa că a semnat cu încredere, ,,pentru Unificare“.

 Tot la Piaţa Unirii a semnat pentru Basarabia şi redactorul șef al revistei „Poesis internațional” și al Casei de editură Max Blecher, poetul Claudiu Komartin. Claudiu ne-a urat succes şi ne-a impulsionat la stânga mec-ului din care ieşeau mulţi români abordabili. Îi mulţumim.

Sunt persoane care întreabă cu ce pot ajuta Acţiunea 2012, în afara voluntariatului, pe care nu îl pot practica din lipsa de timp. Ei bine, joi, între orele 18:00 şi 22:00, la cortul din Piaţa Romană, de la coloane, cei care doresc să sprijine financiar iniţiativele noastre, o pot face foarte simplu: direcţionând cei 2% din impozitul plătit anul trecut către statul român, către coaliţia noastră. În acest sens, în Romană vor fi puse la dispoziţie formulare speciale şi un reprezentant al Platformei Civice va fi prezent cu informaţiile despre procedură. Pentru a direcţiona impozitul pe venit, sunt necesare numai datele din buletin.

Altfel, am răsuflat uşuraţi că nu ne-a dat peste cap corturile furtuna îndelung preconizată şi anunţată, care n-a mai fost să fie.

Mâine, o nouă zi pentru Basarabia!

www.basarabia-acasa.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ