Jurnal de campanie: Ziua 17

0
76

Semneaza-pentru-Basarabia-300x225 VINERI, 24 MAI

Pentru că ne ocupăm de reîntregire, am reuşit să refacem şi unitatea corturilor distruse de furtuna de ieri. Astfel, La Unirii şi la Universitate ne-am reluat activitatea de strângere a semnăturilor pentru Basarabia şi la suprafaţă.

Nu mică ne-a fost bucuria când tineri artişti veniţi la Bucureşti de la Timişoara pentru a participa la spectacolul Violoncelissimo 100 s-au apropiat de un punct de colectare şi au semnat pentru fraţii de peste Prut. Aceştia ne-au povestit că pe scena Ateneului Român vor concerta duminica aceasta, în premieră, 100 de violoncelişti. Le urăm succes şi cel mai probabil că vom merge şi noi la Ateneu să îi susţinem şi să ne desfătăm auzul.

Jurnalistul, scriitorul şi realizatorul documentarului în cinci episoade ,,Spre Vest, spre Ţara Mamă”, care explorează destinele basarabenilor stabiliţi în România, Dumitru Bădiţa, a venit şi el vernil-închis, fără pălărie de paie, să semneze la Unirii 1, pe peron. Dumitru a şi vorbit mult, pentru că era stresat – îşi va lansa volum nou pe 1 iunie, în cadrul celei de-a opta ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest şi nu este convins că va ieşi totul ca la carte, cum s-ar spune. Noi suntem convinşi că îi va cuceri pe consumatorii de cuvinte ticluite.

În altă ordine de idei, ne-a semnat şi un oltean din Caracal. Pentru că la Caracal nu are metrou, nu s-a supărat deloc că l-a pierdut în Bucureşti, ca să semneze pentru ,,Moldova noastră”, după cum s-a exprimat. ,,Vreau să apuc şi eu să văd visul ăsta cu ochii“, ne-a comunicat domnul Petcu Marin emoţionat. Domnul Petcu a sărbătorit frumoasa vârstă de 65 de ani, aşa că îi urăm sănătate şi ani mulţi într-o altfel de Românie, aceea pe care şi-o doreşte.

Mâine, o nouă zi pentru Basarabia!

www.basarabia-acasa.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ