Jurnal de campanie: Ziua 29

1
69

MIERCURI, 5 IUNIE

Nini-MasterChef-300x199 Ce au în comun un bucătar din top 10 MasterChef şi un hipster de Bucureşti (etichetă nicidecum peiorativă)? Dorinţa de a aduce Basarabia acasă.

După o scurtă ploaie cu raze de soare, la cortul din Piaţa Romană, unde fluxul de oameni este considerabil şi vascularizat cu viteza aferentă centrului, s-a oprit Pham Hoang Nhat, mai pe scurt – Nini de la MasterChef, ediţia a II-a. Originar din Vietnam, Nini locuieşte în Bucureşti de patru ani, vorbeşte o limbă română corectă, ritmată şi este masterand la ASE. Şi-a făcut mulţi prieteni aici şi cunoaşte istoria românilor, astfel că nu a stat mult pe gânduri când ne-a văzut strângând semnături ca nişte curcubee, a scos permisul de şedere şi a început să îşi treacă datele în formular. Nini a semnat simbolic, deoarece nu are buletin de România. I-am mulţumit pentru gest şi l-am felicitat pentru prestaţia din concursul culinar.

Ionut-Daniel-Sava-199x300 Coloanele din Romană s-au transformat în catwalk în clipa în care Ionuţ Sava şi-a făcut apariţia memorabilă. Nu eşti bucureştean sadea dacă nu l-ai întâlnit măcar o dată în viaţă pe fostul model al lui Cătălin Botezatu, cunoscut drept tatăl şi mama hipsterilor. Ionuţ este sucevean, aşadar îi este familiară tematica Basarabiei. A semnat vorbind la telefon şi ridicând degetul mare în semn de apreciere pentru camapnie. Primeşte de la noi un like şi îi aşteptăm şi prietenii la punctele de colectare a semnăturilor.

Ca să încheiem rotund, dar simplu, la Unirii a semnat un român din Cetatea Albă, adică din Bugeac, Sudul Basarabiei. Domnul Gheorghe Petrineanu speră să îndreptăm cursul istoriei noastre şi să refacem unitatea naţională. Noi ne străduim.

Mâine, o nouă zi pentru Basarabia!

www.basarabia-acasa.ro

1 COMENTARIU

  1. Nimic nu mai poate infringe DORINTA ARZATOARE de REINTREGIRE -SA RAZBUNAM ACEL NEFAST 1990 CIND IN GHIARE STRAINE AI FOST ARUNCAT ..pamint de tara sfint legat pe vecie de mama ta prin TESTAMENTUL DE UNIRE de la 1918 facut de ilustri nostri inaintasi..in veci de veci..

LĂSAȚI UN MESAJ