Jurnal de campanie: Ziua 7

0
70

MARŢI, 14 MAI

Campania ,,Aducem Basarabia acasă” a găsit un larg ecou în rândul comunităţilor de români stabiliţi în afara graniţelor. Ziua de marţi s-a remarcat prin mesajele de susţinere primite din partea românilor solidari de la distanţă fizică de sute de km cu dezideratul reîntregirii naţionale.
Dan-Tanasa_Madrid

Dan Tănasă, jurnalistul și luptătorul pentru drepturile românilor de pretutindeni ne-a asigurat că susține campania noastră tocmai din Spania, de la Madrid. Ne-a trimis şi o fotografie în acest sens, iar noi îi mulţumim pe această cale.

La sediul de campanie din Bucureşti am primit cu mare bucurie vizita lui Gabriel Aldişi, un român care lucrează în agricultură în Italia, în oraşul Barletta. Domnul Aldişi nu a venit cu mâna goală, ci cu 56 de semnături strânse din rândul românilor care muncesc în peninsulă. Originar din Câmpulung Muscel, Gabriel Aldişi recunoaşte că i-a fost dificil să colecteze semnăturile, deoarece românii plecaţi peste graniţe sunt mai degrabă preocupaţi de câştigul material. Aflat în România în concediu de două săptămâni, pentru sărbătorile pascale, s-a gândit că ar fi util să ne cunoască şi să ne aducă semnăturile. Alături de acestea, românul nostru din Italia ne-a arătat şi nişte abţibilduri personalizate cu mesajul ,,Aducem Basarabia acasă”, create chiar de el.

O altă supriză plăcută care ne-a motivat în efortul strângerii de semnături a fost participarea la emisiunea Fresh Matinal, de la postul Antena 1 Cluj, a voluntarilor noştri din capitala istorică a Transilvaniei. Alexandra Marcu, coordonatorul judeţean al campaniei şi Octavian Căldărari, român basarabean din inima Ardealului, au explicat cum se desfăşoară campania pentru Basarabia, care este obiectivul ei şi de ce ar trebui clujenii să semneze pentru Basarabia.

www.Basarabia-acasa.ro

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ