RSS Feed

Jurnalista Ana Lucia Culev a fost aleasă viceprimar de Chişinău

0

septembrie 21, 2007 by Românism

2007-09-21/00:22� Jurnalista Ana Lucia Culev, care a activat în cadrul postului municipal de radio Antena C din anul 1998 şi până la reorganizare, a fost aleasă viceprimar de Chişinău. Candidatura Luciei Culev este singura acceptată de majoritatea consilierilor dintre cele trei propuse la vot de către Primarul general Dorin Chirtoacă în cadrul şedinţei de joi, 20 septembrie, a Consiliului municipal Chişinău.

Pentru Lucia Culev au votat 26 din cei 47 de consilieri prezenţi în sală. Candidatura ei a fost susţinută de către fracţiunile Partidului Liberal, Alianţei „Moldova Noastră”, Partidului Umanist, consilierul independent Mihai Severovan, noua fracţiune liberal-democrată şi 2 din cei 5 consilieri ai fracţiunii social-democrate.

Noul viceprimar a declarat presei că alegerea în această funcţie a fost o surpriză, pe care a acceptat-o pentru că cunoaşte problemele oamenilor şi are dăruire şi vocaţie să facă lucruri frumoase în Chişinău.

Primarul Dorin Chirtoacă a menţionat că Lucia Culev este schimbarea pe care o propune şi pe care a promis-o în timpul campaniei electorale. „În condiţiile în care înţelegerile la nivelul partidelor politice nu se respectă, promovez oameni despre care cred că merită să se preocupe de destinul municipiului Chişinău”, a declarat Primarul.

Lucia Culev, cel mai probabil, va patrona domeniul cultură, mass-media şi educaţie. Lucrurile urmează însă să fie discutate, a precizat Dorin Chirtoacă.

Celorlalte două candidaturi propuse: Dionisie Boaghe şi fostul viceprimar Mihai Furtună, nu le-au ajuns 2 şi, respectiv, 1 vot pentru a fi promovate.

Viceprimarii capitatei sunt votaţi cu majoritate de voturi (50% plus 1) din cei 51 de consiliei municipali.

Sursa: Info Prim�


0 comments »

  1. cerchez Ion spune:

    Viceprimaru care locuieste la buiucani e un bou fara masura! el nu e demn de a conduce chisinau! se da mare si tare in cartier de judeca toata lumea! faceti ordine !pentru dorin Chirtoaca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

ChatVorbește instant cu noi !+