Jurnalistii nu au fost admisi la discutiile lui Vladimir Voronin cu functionarii primariei Balti.

0
75

Serviciul de presa al Presedintiei Republicii Moldova a ingradit, joi, accesul jurnalistilor la o reuniune a sefului statului, Vladimir Voronin, cu functionari ai Primariei Balti, transmite Agentia Monitor Media.
Un angajat al serviciului de presa al Presedintiei i-a anuntat pe jurnalistii, care au mediatizat astazi vizita sefului statului, ca „presa nu va avea acces la sedinta din Primarie”. La fel, angajatul serviciului de presa a interzis jurnalistilor sa realizeze inregistrari in timp ce presedintele Voronin a discutat, in unul din cartierele orasului, cu un grup de pensionari, motivand ca „partea oficiala a luat sfarsit”.

In acelasi timp, jurnalistii din Balti au avut posibilitate sa-l insoteasca pe seful statului la Societatea „Incomlac”, Centrul de plasament temporar „Drumul spre casa” si Centrul de Sanatate Mintala „Somato”.

Agentia Monitor Media aminteste ca situatia respectiva nu constituie o premiera pentru breasla jurnalistica din Balti. Incidente similare au fost inregistrate si anul trecut in timpul unor vizite ale presedintelui in „capitala de nord”.

In general, de fiecare data cand Baltiul este vizitat de inalti oficiali moldoveni atat serviciile de presa ale structurilor de stat, cat si membrii pazei de corp ai oficialilor impiedica activitatea corespondentilor, operatorilor de televiziune si fotoreporterilor.

MONITOR-MEDIA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ