La 70 de ani ai sai, Anatol Coada este unul dintre cei mai vestiti lautari din Corlateni, Rascani

0
73

� � � � � � Anatol Coada este cunoscut in satul Corlateni si in imprejurimi drept unul dintre cei mai buni lautari din partea locului. Desi are onorabila varsta de 70 ani, Anatol Coada continua sa fie un promotor activ al cantecului popular activand mai bine de 40 ani in ansamblul „Cosanzeana” de pe langa Casa de cultura din satul Corlateni.
Solicitat de reporterul DECA-press, Tudor Nenescu, directorul Casei de cultura din Corlateni a precizat ca formatia de muzica si dans „Cosanzeana” si-a inceput activitatea in anul 1960 si Anatol Coada este unul dintre lautarii care a fost in aceasta formatie inca de la inceputuri. El mereu a fost apreciat in sat si in satele din vecinatate pentru talentul sau.
In satul Corlateni, raionul Rascani activeaza formatiile de muzica si dans „Ghiocel”, „Cimbrisor”, „Cosanzeana” si „Salcioara”. In ansamblurile mentionate activeaza 50 de copii si circa 70 de adulti.

 

http://www.deca.md/?cat=ist_din_mold&id=665

NICIUN COMENTARIU

  1. Oameni buni, nu va inchipuiti ce mindrie si bucurie ma apuca pe mine, o moldoveanca din Corlateni, Riscani, aruncata de soarta si lipsa de cistig din Chisinau in Montreal, Canada. Cautam niste fotografii a caselor moldovenesti in net sa la arat colegilor mei canadieni si nu numai de la universitate si cind colo-ia te uita! satul meu cu oameni modesti si talentati foc care cu atita modestie isi duc traiul fara sa plece undeva…da, sint oameni de treaba la mine in sat! numai parintii mei-Zinaida si Vasile Baraboi cit fac!
    mda…
    mi-e dor de casa tare…si nu pot sa zic ca am facut o greasealvenind incoace, dat nici mindra n-o sa zic ca sint ca am fugit ca sobolanii de pe corabia ce inoata…Poate ma intorc eu intr-o zi si pun si eu bratul la construirea unei tari noi si frumoase, cu oameni mindri ca sint moldoveni, destepti si pretuiti.

LĂSAȚI UN MESAJ